Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Speaking Of The Devil

24. marts 2008 af David Lund

3 stjerner Skriv en kommentar

Speaking Of The Devil billede

Bud Spencers komiske kamp mod djævelen selv!

Bud Spencer er en skuespiller der I årtier har dannet makkerpar med Terence Hill og skabt et hav af actionkomedier af svingende kvalitet. ”Speaking Of The Devil” er en ikke helt atypisk Bud Spencer film, men fraværet af Terence Hill kan godt mærkes. Selvom Bud spencer er en sympatisk skuespiller der med sin overvægt og fuldskæg alligevel kan snige en naiv charme ind i enhver film, ikke så langt fra den måde som den mere nutidige Jean-Claude Van Damme gør det. ”Speaking Of The Devil” er naturligvis ikke stor filmkunst, og den prøver da heller ikke på noget nyt på noget tidspunkt, men blandingen af overnaturligt religiøse elementer, en bidende satirisk slap-stick humor og virkelig simpel action bør opfylde de fleste drengerøves ønsker.

Bull Webster er en familiefar og taxichauffør, hvis fremtid er truet, da det onde firma Spider Corporation truer med at opkøbe hans firma på ulovligt vis. Samtidig har både Gud og Satan luret Bulls skæbne, og de sender hver en person til jorden for, at hive Bull i den rigtige eller forkerte retning. En dag opdager Bull, at han ved et tilfælde har vundet 150 mio. dollars i lotto, og selvom han ser det som løsningen på alle sine problemer, bliver det bestemt ikke nemmere at være moralsk korrekt med så mange penge i lommen.

”Speaking Of The Devil” starter i allerbedste ”It’s A Wonderful Life” stil med Gud og hans sendebud, og allerede her kan man mærke filmens ironiske distance til materialet, der gør filmen til en seværdig og fin lille oplevelse. Filmen skuffer dog Bud Spencers actionfans, da man skal halvvejs igennem filmen, før vi får gode, gamle Bud Spencers øretæveuddeling tage sted. Dette er bestemt ikke den bedste Bud Spencer film på markedet, men som en feel-good julefilm fungerer den bestemt nogenlunde, for det er bestemt det filmen gør; sætter sit publikum i julehumør. Jeg nød filmens simple budskab og måden det blev leveret på, og uden at være den store Bud Spencer kending, kan jeg da godt fortælle, at jeg vil opsøge flere af mandens film. Men nok ros for filmen er som sagt ikke kunst, og der er mere end blot få skønhedsfejl mht. fremdrift, tempo og plothuller. Disse ting er essentielle i actionfilm og komedier at have styr på, og der er tidspunkter i ”Speaking Of The Devil” hvor man keder sig, eller ser sig sur på manuskriptet.

Instruktøren Enzo Barboni har før stået for en stor del af Bud Spencer og Terence Hills film, og han har godt styr på den store legekammerats evner. Naturligvis er ikke alle scener lige godt instrueret, og enkelte fast-motion klip samt effekter virker direkte overflødige. Barboni har dog den fordel, at han ved hvilken film han er i gang med, og det er her ironien og kendskabet til genren samt filmens hovedrolle kan mærkes. ”Speaking Of The Devil” ender som en middelmådig film der dog viser sider af både instruktør og hovedrolle som ikke er set helt på samme måde før. Til fans er det uden tvivl guf, og for folk der knap nok kender Bud spencer (som mig selv), giver det alligevel lidt blod på tanden.

Der er intet ekstramateriale på denne udgivelse.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
On Air Video.

Titel: Speaking Of The Devil
Original Titel: Un Piede in paradiso
Premieredato: 22. januar 2008
Instruktør: Enzo Barboni
Skuespillere: Bud Spencer, Thierry Lhermitte, Carol Alt, Sean Arnold
Spilletid: 95 min.
Selskab: Mondial Televisione Film, On Air Video, 2008
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...