Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...
70Mm-Film Samler...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Trolls På Verden...
Trolls På Verdenstruné billede

Honest Thief


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Spy Game

25. januar 2002 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Spy Game billede

CIA-agenten Nathan Muirs skal pensioneres, da hans uadskillelige partner Tom Bishop arresteres i Kina, taget for spionage. Det ligner en ofring fra CIA, men Nathan Muir har 24 timer til at handle i.

Nathan Muir (Robert Redford) ser frem til pension, CIA har haft ham længe, men pludselig på den sidste dag går der rygter om at den unge Tom Bishop (Brad Pitt), som har arbejdet for Muir er arresteret i Kina, taget for spionage, lyder den officielle meddelelse. Nathan uaskillelige partner gennem mange år, der har ofret sit liv mange gange, nu er det Nathans tur til at tage affære. Men hurtigt når rygterne videre rundt i de forskellige departementer, og dette er en politisk bombe, idet en deligation fra Kinas handelkammer kommer til USA her den efterfølgende uge. En intern meddelelse fra Kina lyder at Tom Bishop vil blive henrettet om fireogtyve timer. Nathan skal handle hurtigt, og han når at gemme vigtige papirer på Bishop, der eventuelt kan bruges imod ham. Nathan bliver indkaldt til møde, hvor chefen leder samtalen om Bishop. Det minder betænkeligt om et forhør, og det går hurtigt op for Nathan at man er interesseret i at ofre Bishop, derfor trækkes alle hans operationer frem, hans utilregnelighed. Under en operation I mellemøsten, forelsker Bishop sig i en ung ideologisk sygeplejerske Elizabeth Hadley (Catherine McCormack), og der opstår et glødende og meget intenst forhold imellem dem, ikke mindst med den ustandseligt kørende borgerkrig som baggrund. Hændelsen i Kina, opererede Bishop på egen hånd, idet Hadley var blevet taget, idet hun havde været med i en teorristgruppe der havde begået aktioner mod kinesiske interesser i London. Bishop blev taget I sit forsøg på at befri Hadley, hvilket lykkedes.
Nathan slipper fra mødet, og indser at timerne går. Tilbage på kontoret, hvor alt ligger hulter til bulter, gennemrodet fra top til tå. Hans sekretær er indvilget i hans situation, og de må nu handle fra andre steder i bygningen, idet hans telefoner selvfølgelig er aflyttet. Nu gælder det om at få nyheden ud i medierne, så CIA er under pres. Det lykkedes. Men Nathan indkaldes igen til et nyt møde, de har indset at han er for farlig at have gående frit, og samtidig lægger de medelelsen ud til pressen, at det var et rygte uden hold, idet Bishop har været erklæret død i over en måned. Nu ser det sort ud for Nathan og isærdeleshed Bishop. Tiden er ved at rende ud.

En rigtig psykologisk spionaffære, hvor det politiske aspekt ligger godt i førersædet, alle de mekanismer, der som et skakbræt følger modstandernes handlinger overfor hinanden, også internt, idet en stærk idealisme kan gøre venner til fjender og omvendt. Robert Redford holder sig forbavsende godt, og har en sædvane stærk karisma, der synes at stjæle billedet fra selv Brad Pitt. Spillet er ganske enkelt fremragende, replikkerne til tider precise og rammende, men tiltider noget klichéagtige. Hele historien virker lidt tyndslebent, men tiltider skimtes en uspoleret diamant, men der er for langt imellem.

Titel: Spy Game
Original Titel: Spy Game
Premieredato: 25. januar 2002
Instruktør: Tony Scott
Skuespillere: Robert Redford, Brad Pitt, Catherine McCormack, Larry Bryggman, Marianne Jean-Baptiste, Todd Boyce
Spilletid: 127 min.
Selskab: Universal Picture/2001
Genre: Drama
Link: http://www.spygame.net
Muir og Bishop under rolige omgivelser i Mellemøsten
Muir og Bishop under rolige omgivelser i Mellemøsten
Berlin, en mand skal fragtes over, men planen må ændres, og manden ofres.
Berlin, en mand skal fragtes over, men planen må ændres, og manden ofres.
Tom Bishops dække er blandt andet som fotograf
Tom Bishops dække er blandt andet som fotograf


banner
Overskrift Højre Block
Saint Maud
Greta
Herself
Body Swap
Idiot Prayer - N...
Roadkill
The Painted Bird
Retfærdighedens ...
Psycho - 60th An...
FreakyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...