Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Spy Kids 2: Drømmenes Ø (VHS)

4. september 2003 af Henrik Østergaard

2 stjerner Skriv en kommentar

Spy Kids 2: Drømmenes Ø (VHS) billede

Den kreative og fantasifulde Spy Kids 2, voldsomt digitaliseret og læsset med overdrevent mange visuelle effekter, er nu kommet på video.

Sidst vi mødte familien Cortez i ”Spy Kids” havde familiens yngste medlemmer Carmen og June just meldt sig banen som internationale børnespioner. I ”Spy Kids 2: Drømmenes Ø” er familien atter klar til at redde verden. Carmen og June er nu fuldt uddannede OSS agenter, men kun på niveau 2, så de må nøjes med så kedelige missioner, som at redde præsidentens datter fra farefulde siuationer i forlystelsesparker, samtidig med at de må kæmpe mod rivaliserende børneagenter – og det et par snottede og temmelig usympatiske unger af slagsen.

Under et OSS-fest bliver en mærkelig himstregims, der eftersigende kan udslette hele menneskeheden, imidlertid stjålet. Som de topmotiverede agenter de er, vil Carmen og June selvfølgelig gøre alt for at få fingrene i den igen, men desværre bliver de forbigået i tildelingen af missionerne for de er jo kun niveau 2-agenter, og desuden er June lige blevet fyret fra OSS, idet han beskyldes for at være skyld i tyveriet. I stedet tildeles missionen til deres to rivaler Gary og Gerti Giggles af deres far, som netop har slået Carmen og Junes far(Antonio Banderas) på målstregen i kampen om stillingen som OSS direktør. Men vores to små agentsøskende får dog narret OSS til at sende dem afsted i stedet på den hyper vigtige mission.

Og derefter går løjerne over stok og sten i bedste James Bond-stil. De bliver nemlig sendt til en mystisk vulkan-ø som har det med at forsvinde indimellem. Her skal de finde en gal videnskabsmand, som har forbindelse til den mærkelige himstregims og stoppe hans faretruende eksperimenter. Men ingen af børnenes sædvanlige spiondimser virker på øen, så de er overladt til deres egen opfindsomhed. En skræmmende oplevelse for et barn af den moderne verden.

Desværre går løjerne for hurtigt over lidt for mange stokke og sten. Den noget forvirrende og knudrede historie vil nok være for meget for de allermindste børn, som i stedet vil bide på den letgenkendelige humor. De større børn og forældrene vil derimod stå helt af når klicheerne står i kø og de ofte tumpede replikker nærmest vælter over hinanden. Indimellem kan der måske nok snige sig et lille smil frem hos de mest villige, men overordnet står manuskriptet som robot-agtigt, manisk og uinspirerende, som bevidst eller ubevidst dækkes ind i et alt for hastigt tempo.

Mangler finder man også i karaktertegningerne. I den første ”Spy Kids” følte man ligesom der var en relation mellem familiemedlemmerne, men nu er der ingen hjertevarme og ingen følelser. I stedet virker det som om, at karaktererne er ligeglade med at de er ude i et farefuldt eventyr. Ja, nærmest ligefrem keder sig.

I stedet for et brugbart manuskript er det som om at instruktør Robert Rodriguez i stedet har sat alle sine penge på de fuldstændig overdrevne effekter, med utrolige vidunderdingenoter og mærkelige skabninger, som man dog ikke kan komme uden om er meget flotte, kreative og fantasifulde. Disse står dog i stærk kontrast til de amatør-agtige kostumer som skurkens soldater tøffer rundt i.

Desuden er en del af kapitalen uden tvivl også gået til endnu engang at sikre superstjernen Antonio Banderas i rollen som familien Cortez’ overhoved og Steve Buscemi i rollen som den skøre videnskabsmand, som han mod sædvane overspiller i ekstrem grad, når man tænker på hvad den mand ellers kan udrette med en overfladisk karakter. Over hele linjen, lige fra børneagenterne til deres bedsteforældre, som kommer til med en hjælpende hånd, bliver der faktisk overspillet i en helt ustyrlig grad. Dette er selvfølgelig også med til at fremme forståelsen for de mindste børn, men samtidig er vi andre ved at krumme tæerne en efter en.

Man må sige at Robert Rodriguez desværre er faldet meget dybt, efter så blændende og ekstremt underholdende film som El Mariachi og opfølgeren/remaken Desperado. I stedet leverer han denne regnvåde dog teknisk flot konstrueret gang slud. Dens manglende fortællemæssige kvalitet har sikkert også været medvirkende til, at i den danske synkronosering er de mere kendte danske skuespillere, som vi ofte har set troppe op til Disney’s tegnede klassikere med deres røst, næsten helt fraværende her. I stedet må man nøjes med slænget, som man kendet det fra Cartoon Network og andet tv på lavblus niveau. Og netop synkronoseringen mangler desuden synkronocitet. Så herfra skal der lyde en kraftig opfordring: Spring den her over i videobutikken!

Filmen er venligst stillet til rådighed af Buena Vista.

Titel: Spy Kids 2: Drømmenes Ø
Original Titel: Spy Kids 2: The Island of Lost Dreams
Premieredato: 10. september 2003
Instruktør: Robert Rodriguez
Skuespillere: Antonio Banderas, Carla Cugino, Alexa Vega, Daryl Sabara, Steve Buscemi, Danny Trejo, Cheech Marin, Ricardo Montalban, Holland Taylor, Alan Cumming
Spilletid: 99 min.
Selskab: Dimension Films, Buena Vista International, 2003
Genre: Familie
Link: http://www.spykids.com
Hele familien Cortez samlet til spion-løjer.
Hele familien Cortez samlet til spion-løjer.
Carmen og June fanget på Drømmenes Ø.
Carmen og June fanget på Drømmenes Ø.
Rivalerne Gary og Gerti Giggles har udstyret i orden.
Rivalerne Gary og Gerti Giggles har udstyret i orden.


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...