Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...
Robert-Nominerin...
Casper

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Far Til Fire & V...
Far Til Fire & Vikingerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Star Trek: First Contact

27. april 2005 af Hans Christian Vang

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Star Trek: First Contact billede

En race af væsener drevet af én vilje. Fast besluttet på at gribe for fortid for at kontrollere vor fremtid!

First Contact er den 8. i rækken af Star Trek biograffilm. Historien er dejlig simpel for en gangs skyld, og minder egentlig lidt om Alien hvis man plusser lidt Back to the Future til. BORG'erne har invaderet føderalt (det er de gode) rum, og er grundigt igang med at udrydde os allesammen - og alle vores venner i rummet, på alle de forskellige planeter. BORG'erne er en slags robot-folk, som fungerer lidt ala en bikube. De bliver også kaldt "The Hive" (Kuben) af føderationens flåde. Stjerneflåden, hvilkets top-hold vi følger i filmen. Besætningen fra The Enterprise (det hedder deres rumskib) skal ud og redde hele universet fra BORG'erne som ellers vil æde det hele op, og overtage det, infestere det med deres egen teknologi, dna, etc, og gøre hele galaksen til en stor 'kube'.

De rejser tilbage i tiden da det bliver for hedt om ørene for dem, og de er ved at tabe kampen, for at forsøge at flygte og for at tage kampen op igen i fortiden - hvor der ikke er helt så meget modstand pga. en krig der har hærget. Så besætningen ombord på The Enterprise må jo hellere følge trop, og stoppe den store trussel imod menneskeheden, og undervejs komme ud for en masse sjove ting i deres egen fortid, møde store personligheder, etc. Og så kan det så siges at First Contact er den totalt fedeste Star Trek film jeg har set meget, meget, meget længe. Den tilfredstiller både Star Trek nørder og det almene publikum. Der er lidt in-jokes, som der også kan grines af hvis man er medlem af det almene publikum, og filmen er ikke så fuld at teknisk sludder og vrøvl som absolut er forvirrende og utrolig mærkeligt og nedladende at høre på - hvis man ikke fatter en skid af det. Så den er jo helt god på alle punkter. Effekterne er fine, etc. Se den endelig - du vil være godt underholdt.

Om DVD'en:

med på special edition DVD'en er der en masse dokumentar materiale. Der er en dok om musik-komponisten, som desværre er død. Jerry Goldsmith var simpelthen ligeså stor en 'gud' som John Williams.

Dernæst er der en dok om en af karaktererne i filmen, som stammer fra et afsnit af den originale tv-serie fra 60'erne. Zefram Cochrane. Gutten der opfandt Warp-speed i Trek-universet.

Og så er der en dok der fortæller lidt om mulighederne for en virkelig 'first contact' situation, som indeholder en masse udtalelser fra nogle SETI folk (Search for Extra-Terrestrial Intelligence). De der folk der sidder og glor på computer-skærme for at finde nogle signaler fra aliens der ikke er der (endnu da).

Der er tre dok's der fortæller om BORG-kubens forskelligheder, og det er sikkert meget interessant for trek-nørder, men jeg var lidt ligeglad. De er en god skurk, og så er det sådan set fint med mig. Jeg behøver ikke vide alt om deres eksistens, men hey - info er info og info er value, så cool nok.

Så er der en flok dok's om produktionen af First Contact (det sædvanlige, ikk? - det er der jo på alle dvd udgivelser i dag) og en flok scene dekontruktioner, hvor man ser - klip for klip - hvordan de har lagt effekter på, etc. Der er en arkiv sektion med fotos og storyboards, og så er der tre trailere - en af dem er for en aktivitets-forlystelse på et hotel i las Vegas, der hedder The Star Trek Experience. De har åbenbart en BORG afdeling - man får hel lyst til at tage afsted. Det ser skægt ud, ihvertfald.

DVD'en er sgu fed - men man kan altså få en skrabet udgave der kun har filmen på for 99 kroner de fleste steder.. Så...

Titel: Star Trek: First Contact
Original Titel: Star Trek: First Contact
Premieredato: 27. april 2005
Instruktør: Jonathan Frakes
Skuespillere: Patrick Stewart, Jonathan Frakes, Brent Spiner, Marina Sirtis
Spilletid: 106 min.
Selskab: Paramount, 1996
Genre: Sci-Fi
Link: http://www.trekkies.dk


banner
Overskrift Højre Block
Crash Landing On...
Locked Down (HBO...
Star Trek: Picar...
C. B. Strike: Le...
The Dig
Clouds
The Godfather Co...
The New Mutants
Lykkebugten
The DefeatedKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...