Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Star Trek: Legacy (X-Box 360)

22. marts 2007 af David Lund

3 stjerner Skriv en kommentar

Star Trek: Legacy (X-Box 360) billede

Rumkrige i Star Trek og din chance for at styre alle 5 kaptajner i samme spil.

Star Trek er efterhånden mere et fænomen end en egentlig serie af Tv-serier, film, spil og hvad end der ellers hører dertil. Uden at give den lange baggrundshistorie for Star Trek, da dette ville optage langt størstedelen af denne anmeldelse, kan man roligt sige at Tv-serierne hovedsageligt styrer hvad der foregår i Star Treks univers. Der er 5 af slagsen (hvis man da ikke tæller den animerede med, hvilket de færreste gør), og dertil kommer ti film og en horde af spil og andet gejl. Disse 5 serier tager udgangspunkt i en kaptajn i en ny tidsperiode, der styrer Enterprise eller en af dens afarter, og missionen hertil er de velkendte ord: ”To boldly go where no man has gone before!”

Som sagt har der før været horder af spil, der tager udgangspunkt i Star Trek, og det tager ikke et geni at regne ud, at disse har været af meget variabel kvalitet. Det sidste skud på stammen er Star Trek: Legacy, der ganske fornøjeligt vikler alle 5 kaptajner ind i den samme historie. En Vulcan har nemlig tidligt opdaget Borg’erne og fundet en måde at blive deres dronning på, men dette ondsindede plot tager lang tid nok til, at alle 5 kaptajner får deres chance for at stoppe hende. En simpel nok historie, der ganske vist driller den oprindelige Star Trek tidslinje lidt, men er man fan, er dette chancen for at komme ud i nogle enorme rumkampe mod Klingon’erne, Borg’erne og Romulan’erne.

Star Trek: Legacy er udelukkende strategiske rumkampe hvori du styrer en lille hær af rumskibe (alt mellem 1 og 4), og hver gang får en ny mission. Det er forholdsvis nemt at gå til, men tager alligevel en rum tid at mestre. Styringssystemet kan nemlig først virke forvirrende, for du skal placere dine rumskibe helt rigtigt, før disse giver den optimale skade, og selv her skal du udtænke dine egne strategier, for det er selvfølgelig ikke en selvfølge, at du vinder alle kampe ved gå-på-mod og styrke alene. Der er mange missioner i spillet her, og de kan ofte løbe op på over en time og faktisk snige sig op på to, så det er et tidskrævende spil, som du ikke bare kan sætte dig ned og spille en halv time af gangen. Det er nemlig ikke muligt at gemme spillet midt i en mission, du skal vente til denne er ovre, og gennemfører du den ikke, må du jo så bare starte forfra. Dette er spillets svageste punkt, for har du spillet halvanden times tid, og skal starte missionen forfra, mister du naturligvis hurtigt gejsten.

Grafikken er såmænd ganske lækker i spillet her. Detaljerne på diverse rumskibe og eksplosioner er overvældende. Desværre er der ikke så meget variation, da det hele foregår ude i rummet bortset fra mellemsekvenserne. Disse er dog typisk flotte stillbilleder med en voice-over. Ja, de er alt for lange, men sætter man sig ordentligt ind i historien, er de en nydelse. Man får en fin fornemmelse af, at være ude i rummet og være i fin kontrol af sine rumskibe, og det er velsagtens det vigtigste.

Lydende er ganske velkendte. Al lyd og musik stammer fra serierne/filmene, hvilket straks sætter en i den helt rigtige stemning. Så er der naturligvis stemmerne til kaptajnerne, som er de rigtige skuespillers stemmer. Blot for lyden alene er dette spil din tid værd, eller det vil sige, hvis du er fan, vil du elske dem.

Multiplayerdelen er den typiske velkendte fra lignende spil. Man vælger en deathmatch (alle mod alle) eller en co-op (2 mod 2) og sætter derefter i gang. Selve spillet er det samme som i Single Player, blot uden de udspecificerede missioner naturligvis. Her skal du blot udslette din modstander, og derefter starte forfra igen. Det fungerer nogenlunde efter hensigten, men uden nogen frisk tankegang, virker det som, man har prøvet det hele før.

For at opsummere det hele, er dette nok udelukkende et spil for fans af Star Trek. Spillet vil ikke omvende dig, hvis du ikke i forvejen er fan, og du vil sikkert også være forvirret over handlingen og de tilhørende racer, da disse ikke bliver forklaret eller udspecificeret. Dette er dog ikke en direkte kritik af spillet, da man ikke kan forvente, at folk der ikke har det store forhold til Star Trek, ligefrem vil købe et spil der hedder ”Star Trek: Legacy”. På trods af at være et velkendt RTS (Real Time Strategy) spil, er der dog mange lyspunkter, men disse ligger mest i produktionen (dvs. lyd, grafik og plot) og ikke så meget i selve spillet, der dog også har sine lyspunkter. Det er frustrerende at spillets sværhedsniveau er så varierende, og ligeså at man ikke kan gemme spillet halvvejs igennem en mission. Multiplayerdelen er typisk, men god for et par omgange mod dine venner, især fordi spillet kører naturligt godt. Alt i alt er dette langtfra det værste (eller bedste) Star Trek spil derude, men har du en hang til Star Trek (mere bestemt rumkrigene i Star Trek), vil du uden tvivl være tilfreds med Star Trek: Legacy. På den anden side, hvis du ikke er til Star Trek, kan du ligeså godt finde et andet RTS spil, der foregår i et univers der appellerer mere til dig.

Ubisoft.

Titel: Star Trek: Legacy
Original Titel: Star Trek: Legacy
Premieredato: 22. december 2006
Genre: Action
Link: http://startrek.bethsoft.com/home/home.html





banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...