Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...
Robert-Nominerin...
Casper

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Far Til Fire & V...
Far Til Fire & Vikingerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Star Wars: The Clone Wars

15. august 2008 af Christian Arhoff Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar

Star Wars: The Clone Wars  billede

Star Wars er tilbage. Det kan dog være lidt sværere at genkende vores hovedpersoner, da de godt kan se lidt firkantede ud. Det skyldes at det nyeste Star Wars kapitel er 100 % computeranimeret.

Star Wars sagaen har fået et nyt kapitel sagaen, men det er bestemt ikke en traditionel fortsættelse som Episode 1,2 og 3. I stedet forsøger man at fortælle en historie med basis i klonkrigene, der forgår mellem Episode 2 og 3. Desuden er eventyret denne gang 100 % computeranimeret. Så hvordan klare dette lidt opskure Star Wars kapitel sig? Underholdningsfaktoren er rimelig høj, men man sidder stadig tilbage uoverbevist om at denne historie var værd at fortælle.

Star Wars: Clone Wars, udspiller sig på mange måder, meget som Episode 2: Klonerne Angriber(Attack of the Clones). Vores hovedpersoner er igen Obi-Wan Kenobi og Anakin Skywalker. Under klonkrigene har Jediridderne droppet deres fredsbevarende forehavende og er gået aktivt ind i krigen imod Seperatisterne ledet af Grev Dooku. Obi-Wan og Anakin er udnævnt til generaler og arbejder sammen med klontropperne i et forsøg på at vinde krigen. Der bliver dog hurtigt væsentligere ting at tage sig til for jedierne. Jabba the Hutts søn er blevet kidnappet, og for at komme på god fod med Hutt-klanen, og undgå at skulle kæmpe mod endnu en modstander i krigen, bliver dette en opgave for vores jedier, at tage sig af. Anakin for til opgave at befri Jabbas søn, og bringe ham tilbage uskat. Som selskab får han sin nyudnævnte padawan(lærling) Ahsoka Tano, til Anakins store fortrydelse, men sammen må de prøve få Jabbas søn tilbage, og finde ud af hvem der har kidnappet ham, og om det har noget med krigen at gøre.

Set for sig selv er Clone Wars en underholdende lørdag morgen tegnefilms fortælling, men det er svært ikke at sammenligne, eller forvente mere når nu filmen bære Star Wars navnet. Historien er ikke rigtig god nok til at man selv som stor Star Wars fan, bare er nød til at se den. Den er klart for yngre seere, der muligvis vil finde denne en god introduktion til Star Wars universet. Den ville muligvis have fungeret bedre som en tv-tegnefilm, da filmen på den måde ikke ville have de samme forventninger som en biograf aktuel Star Wars film har, og på den måde komme til sin egen ret, i stedet for at skuffe folk der havde forventet endnu et kapitel i den film saga de elsker så meget.

Animationen er acceptabel. Den virker bedst i kampscener og luftkampscener, der er utroligt flotte visuelt, og virker værst på de forskellige figurere, der virker underligt firkantede. Måske fordi man har forsøgt at blande skuespillerens udseende, med hvordan figuren skal se ud. Hvilket fører tilbage til skuespillerne, stemmeskuespillerne altså. Det føles ret underligt at man har personer der ligner Ewan McGregor, Natalie Portman og Hayden Christensen, men ikke er stemmelagt af disse. Måske man skulle være gået væk fra at lave de animerede personer præcis ligesom skuespillerne ser ud. Med hensyn til den danske eftersynkronisering, så denne anmelder kun den originale, der klart må være at fortrække, med mindre man har mindre børn med.

Star Wars: The Clone Wars lider under mange af de samme problemer som specielt Episode 1 og 2 af de nye film. Der er ikke nogen rigtig fare for vores hovedpersoner, da vi ved de er nød til at klare den, fordi deres skæbne venter i en senere film. Anakin er stadig svær at se som en positiv hovedperson der laver jokes osv. når man ved hvad der venter ham senere.
Alt i alt er Star Wars: The Clone Wars underholdende nok, men utrolig unødvendig, og forglemmelig. Forvent ikke et nyt kapitel i Star Wars mytologien, men mere en af de uofficielle tegneserier der er skrevet tonsvis af.

Titel: Star Wars: The Clone Wars
Original Titel: Star Wars: The Clone Wars
Premieredato: 15. august 2008
Instruktør: Dave Filoni
Skuespillere: Matt Lanter, Ashley Eckstein, James Arnold Taylor, Dee Bradley Baker, Tom Kane
Spilletid: 90 min.
Selskab: Warner Brothers, Lucas Animation, 2008
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http:// www.starwars.com/clonewars/site/index.html

banner
Overskrift Højre Block
Locked Down (HBO...
Star Trek: Picar...
C. B. Strike: Le...
The Dig
Clouds
The Godfather Co...
The New Mutants
Lykkebugten
The Defeated
After We CollidedKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...