Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Stockholm

18. december 2019 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Stockholm billede

En pudsig film, som rent faktisk er baseret på autentiske begivenheder, selvom den er skildret ret så humoristisk. Find ud af hvorfor der findes et begreb som hedder Stockholmsyndromet.

Stockholm 1973. Bevæbnet med et maskingevær træder Lars ind i en bank, og får straks alles opmærksomhed, da han begynder at skyde op i luften. Hans ønske er en million dollars, en frigivelse af hans fængslede partner Gunnar og en flugtbil magen til Steve McQueens fra filmen ”Bullitt”. Situationen spidser til inde i banken minut for minut, men hos den bankansatte Bianca, som tages som gidsel, er oplevelsen en helt anden. Hun finder nemlig sympati for Lars, og dermed opstår et hidtil nyt begreb. Stockholmsyndromet, hvor et gidsel får følelser for sin betvinger, opstår i dette øjeblik. Bianca mærker nemlig at den ellers så brutale Lars har et hjerte af guld.

Skildringen af bankrøveriet har fået et humoristisk twist i denne filmatisering, hvor Ethan Hawke spiller Lars, mens Noomi Rapace er Bianca. Partneren Gunnar får liv af Mark Strong. På sin egen bøvede facon klæder det både Hawke og Strong at prøve kræfter med lidt slapstick. Det er normalt de mere seriøse roller vi kender dem for. Sjovt er det blandt andet i scenen, hvor Bianca instruerer sin mand i at lave aftensmaden korrekt, så hun fortsat kan fokusere på at være gidsel.

Stockholm er en smal film, som desværre nok ikke når ud til det store publikum. Det er en skam, hvis det ender sådan. Dels fordi den fortjener bedre, men også fordi den er autentisk i forhold til et fænomen, som vi stadig anno 2019 ser optalt i brutale sager, hvor fascination af en gerningsmand ikke er noget sjældent syn. Samtidig er det en dejlig simpel film, som primært foregår i den forskansede bank, hvor man gennem en vanskelig situation lærer hele galleriet at kende som personligheder.

Giv Stockholm en chance. Man kan anklage den for at ende i for meget fjol, når nu baggrunden faktisk er så voldsom. Men på trods af dette har den alligevel sin berettigelse. Det bliver til 3 velmenende stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures.

Titel: Stockholm
Original Titel: Stockholm
Premieredato: 21. november 2019
Instruktør: Robert Budreau
Skuespillere: Ethan Hawke, Noomi Rapace, Mark Strong, Bea Santos, Christopher Heyerdahl, Mark Rendall, Thorbjørn Harr, Ian Matthews, John Ralston
Spilletid: 92 min.
Selskab: Sierra/affinity, Entertainment One, Darius Films, 2018
Genre: Humor , Krimi
banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...