Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Game Of Thrones ...
Støt Cinemaonline
Filmquiz I Valby...
Første Smugkig F...
Den Oscar-Vinden...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Midsommar
Midsommar billede

Sorry We Missed You
Løvernes Konge


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Straffen (VHS)

19. maj 2004 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar

Straffen (VHS) billede

I bedste Walt Disney streg, bliver en uskyldig dreng dømt til 18 måneders slavearbejde, i en børne Camp, med at grave huller til inspektøren og assisternes utvetydige fornøjelse.

Stanley Yelnats IV (Shia LaBeouf), er den uheldige dreng, hvis familie der hviler en forbandelse, fra oldefarens tid, og faren (Henry Winkler), der har viet sit liv til en storm-p dimensioneret maskine der skulle kunne forvandle sure sko lugtefri, og som er en fast integeret del af lejligheden. Hele etagen er involveret i forsøget, med lugten af sure sko der stadig afviser alle forsøgene.
En dag får Stanley et par sko i nakken, som sendt fra himlen, men helevedet venter forude. Et par sirener bryder luften. Stanley bliver taget, og senere ført til retten. Familien er knust. Og dommeren, en særdeles hævngerrig en af slagsen, dømmer Stanley at vælge mellem dængselsstraf eller en tur på GreenLake Camp, en såkaldt opdragelses lejr, med gratis logi i atten måneder. Valget er en selvfølge, og Stanley er på vej med en tom bus pånær chaufføren, ude i ingenmandsland, den tørreste ørken, og efter et par timers kørsel, dukker lejren op, uden en sø i miles omkreds.
Her bliver han budt velkommen af den ubehagelige Mr. Sir (Jon Voight), der råder ham til ikke at flygte, for der er ørken alle vegne i en radius af 150 kilometer. Stanley har lidt svært ved at finde venner i lejren, men glider ind i et team med Squid (Jake M. Smith), Armpit (Byron Cotton), X-Ray (Brenden Jeffersen) og ikke mindst den meget fåmælte Hector “Zero” Zeroni (Khleo Thomas), som Stanley senere knytter et nært venskab til. Arbejdsagen foregår i orange arbejdsdragter ude i den golde ørken, og med spader bliver børnene sat i sving med at grave huller. Det hele skal ses som en udviklende og opdragende effekt, men finder man noget af interesse for inspektøren (Sigourney Weaver), er der en fridag som belønning. Der ligger noget bag, og snart finder drengene ud af at de ivirkeligheden graver efter et eller andet af meget stor værdi.

En rigtig familiefilm af instruktøren Andrew Davis, der nk er mindst kendt for filmen “Flygtningen” med Harrison Ford og Tommy Lee Jones. Me gør det glimrende I denne film, som på sarkastisk vis styrer sikkert igennem alle filmhullerne, og fremstår med sine underfundige replikker som en morsom sag for både børn og voksne. Jon Voight er ganske godt karikeret i sin rolle som første håndlanger for inspektøren. Straffen, en tam dansk oversættelse, er baseret Louis Sachars prisbelønnede roman Holes. De store børneroller spilles fremragende af Shia LaBeouf (Stanley Yelnats IV) og Khleo Thomas (Hector “Zero” Zeroni). En varm, underholdene film med uventede drejninger, og som morer samtidig.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Buena Vista Home Entertainment.

Titel: Straffen
Original Titel: Holes
Premieredato: 19. maj 2004
Instruktør: Andrew Davis
Skuespillere: Shia LaBeouf, Khleo Thomas, Sigourney Weaver, Jon Voight, Patricia Arquette, Henry Winkler, Tim Blake Nelson
Spilletid: 117 min.
Selskab: Walt Disney Pictures/2003
Genre: Familie
Familien og det sure opstød fra utallige gummisko
Familien og det sure opstød fra utallige gummisko
Inspektøren omgivet af sit stab af børnemishandlere...
Inspektøren omgivet af sit stab af børnemishandlere...


banner
Overskrift Højre Block
Knives Out – Var...
Den Gyldne Handske
Jumanji: The Nex...
En Hvid, Hvid Dag
Scooby-doo! Tilb...
Western Stars
F for Får filmen...
Made in Bangladesh
Gud være lovet
Marriage StoryKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...