Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Knives Out - Var...
Knives Out - Var Det Mord? billede

Kollision
Jojo Rabbit


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Strigoi

31. januar 2011 af Helle Perrier

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Strigoi billede

Rumænsk horrorkomedie med lidt af hvert.

Strigoi er betegnelsen for alskens uhellige væsener i Rumænien, der jo især er kendt for sine vampyrer. Der er lidt af hvert fra de mørke magters godtepose i Faye Jacksons spillefilmsdebut.
Faye Jackson er ellers en glimrende kortfilmsinstruktør, den spændende Lump (der i øvrigt også er på dvd'en som ekstramateriale) om en kvinde der skal opereres for en knude i brystet, viser stort potentiale for den gode fortælling.
Faye er rumænsk gift, og det er måske derfor hun har valgt at lade Strigoi foregå netop dér.

Vlad har været en tur i Italien hvor han har arbejdet på en fast food restaurant. Han var ellers blevet uddannet som læge, men det var ikke rigtig noget for ham, da han har det lidt skidt med mennesker i forfald. Han vender tilbage til den lille rumænske by, hvor hans bedstefar bor. Her sker der mystiske ting, som Vlad bliver hvirvlet ind i da han efterforsker et mistænkeligt dødsfald. Snart er han involveret i sager om kommunister, retten til jord og naboer, der har flere mørke hemmeligheder på samvittigheden.

Strigoi har vundet prisen for bedste europæiske fantasyfilm i Neuchatel. Den er da også yderst velproduceret og sine steder ganske underholdende. Filmen er besat med stort set ukendte skuespillere, og det skinner desværre igennem, at der er lidt mangel på rutine. Præstationerne er svingende og virker ofte amatørtagtige. Det kan man dog heldigvis godt se gennem fingre med, for filmen vinder først og fremmest på sin helhed. Det er en sær lille fortælling, der især kompositorisk virker stærkt inspireret af Jean-Pierre Jeunets film, især i brugen af musik og klipning, og det fungerer rigtig fint. Selve historien grænser til det rene nonsens, men hvilken horrorkomedie med respekt for sig selv har ikke flere usandsynlige bolde i luften samtidig?

Filmen har dog væsentlige svagheder, og en af disse er længden. Med en spilletid på 105 minutter ligger Strigoi ganske vist ikke i den tungeste ende, men det sammenlagt med et til tider utroligt langsomt fortælletempo skæmmer det i den grad filmen. Man kigger på uret et par gange og det er jo ikke meningen med en film. Man kunne med fordel have skåret indtil 20 minutter fra.
Strigoi er morsom til tider, visuelt flot og en sær lille film, som fans af genren sikkert vil nyde. Skuepillet og tempoet trækker dog ned, men som helhed er det en yderst mærkelig og underholdende film og en god debut. Samlet set kan man karakterisere Strigoi som en fin start men ikke noget mesterværk fra en lovende instruktør.
Og man må lovprise Another World Entertainment for fortsat at bringe de smalle titler ud på dvd.

Another WorldEntertainment.

Titel: Strigoi
Original Titel: Strigoi
Premieredato: 18. januar 2011
Instruktør: Faye Jackson
Skuespillere: Catalin Paraschiv, Camelia Maxim
Spilletid: 105 min.
Selskab: St. Mouritz, Another World Entertainment, 2011
Genre: Fantasi


banner
Overskrift Højre Block
Black Christmas
Jojo Rabbit
Dark Waters
The Peanut Butte...
Kød & Blod
Weathering with You
Black And Blue
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at DannemoraKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...