Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Strings

24. april 2006 af Jesper Pedersen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Strings billede

Respektindgydende flot - og med masser af tankegods

Ingen kan beskylde Strings for at savne ambitioner. Anders Rønnow Klarlunds stort opsatte dukkefilm er et kunststykke i teknisk snilde og opmærksomhed om selv den mindste detalje. Nogle kan til gengæld – og et stykke af vejen med rette – beskylde Strings for at være alt for alvorstung til et yngre publikum, den ganske givet – også – er rettet imod.

For her er ingen finurligheder til at løfte på den trykkede stemning. Ingen skæve karakterer til at veje op imod den evigt alvorlige hovedperson, Hal. Der er med andre ord ingen nemme løsninger, når Klarund tager nogle af livets helt store temaer, som krig, kærlighed og hævn, op i sin dukkefilm.

En krig startet på en løgn. Kender vi det?

Men Strings er ingen politisk film, snarere en moralsk film.

Løgnen, og dermed krigen, opstår, da Hebalons mangeårige konge tynget af flere års ufred kapper sin egen hovedstreng og dermed gør en ende på sit eget liv. Han overlader magten og opgaven med at skabe fred med dødsfjenderne, zeritterne, til sin unge, idealistiske søn, Hal.

Men Hals onde onkel vil selv have magten i Hebalon, så han får kongens selvmord til at ligne et drab – begået af zeritterne. Dermed får han sendt den unge og uprøvede Hal ud på et halsbrækkende hævntogt mod det folk, hans far ønskede, at han skulle skabe fred med.

Fortællingen er klassisk. De gode kræfters kamp mod det onde. Men Strings arbejder også på et andet plan, og det er her, Klarlunds dukkefilm for alvor løfter sig. I stedet for at se dukkernes strenge som en begrænsning, indbygger Klarlund dem som en aktiv del af universet. Dukkerne er bevidste om strengene. Dukkerne er med andre ord bevidste om, at de er dukker.

Det kunne i mindre kyndige hænder have udviklet filmen til en parade af fortænkte optrin, men i Klarlunds – og en række af verdens bedste dukkeførerers – hænder løfter det Strings op på et dybt originalt niveau. Og er den afgørende årsag til, at Strings ikke bare er respektindgydende flot lavet, men også rummer tankegods, der hæver sig over det gennemsnitlige eventyr.

Men for børn og andre utålmodige sjæle, det er Strings altså ikke.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
SF/Fox.

Titel: Strings
Original Titel: Strings
Premieredato: 11. april 2006
Instruktør: Anders Rønnow Klarlund
Skuespillere: Danske stemmer, Jens Jacob Tychsen, Iben Hjejle, Henning Moritzen, Pernille Højmark, Jesper Langberg, Marina Bouras, Søren Spanning, Jens Arentzen, Poul Hüttel
Spilletid: 88 min.
Selskab: BOB Film Sweden AB, Bald Film, Film and Music Entertainment Ltd. & Nordisk Film
Genre: Adventure
Link: http://www.stringsthemovie.com/
banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...