Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Superman fylder 80!

5. juni 2018 af Ronnie Bisgaard Mortensen Skriv en kommentar

Superman fylder 80! billede

80-årige Supermans mest berømte svaghed - et mineral kaldet kryptonit.

Superman fylder 80 år i år, og tegneserien, der introducerede ham, er kommet ud med nummer 1000. Er der intet der virkeligt kan genere denne superhelt, der nægter at gå på pension? Chancerne er faktisk store for, at selv om du aldrig læst en tegneserie, set en film eller en tv-serie om Superman, ville du stadig høre om hans største svaghed - kryptonit.

Kryptonit er en af ​​de mest kendte mineraler på jorden, selv om det delvist er fra en anden planet, dels at det findes på jorden. Derudover er kryptonit et ord, der praktisk bruges i popkultur, lige fra tekst til idiomer, genre-tv og kulturer. Kort sagt, alle, der ved noget om Superman, ved også, at kryptonit er hans akilleshæl.

Supermans eneste kendte svaghed er kryptonit. I starten af Supermans historie fandtes det slet ikke. Kryptonit blev introduceret i 1943 i radioserien ​​Superman's Adventures. Supermans radioopfølgning var lige så populær, hvis den ikke var mere populær end tegneserien.

Indførelsen af ​​kryptonit var imidlertid ikke kun for spændingens skyld. Optagelsen af ​​live-radio-melodien var et tidskrævende job for skuespillerne, da det blev udsendt op til fem gange om ugen. I alt 2088 episoder og med kryptonitens ankomst kunne Superman kunne tages ud af historien, så skuespilleren Bud Collyer (Superman) kunne tage sig af andre opgaver. Mens Superman var påvirket af kryptonit kunne en anden skuespiller springe til og udtrykke den tyngede Supermans smerte.

Hvis Bud Collyer ikke kunne deltage i flere episoder i træk, kunne Batman og Robin træde til og fuldføre handlingen. Den 2. marts 1945 mødte Superman, Batman og Robin for første gang hinanden i radioen. Andre karakterer, der fik deres debut på radioen var chefredaktør Perry White på Daily Planet og fotograf Jimmy Olsen.

Det tog seks år efter indførelsen af ​​kryptonit i radioen før end det dukkede op i tegneserieform i Superman nummer 61, fra 1949. Denne tidlige version af kryptonit var faktisk rød, men havde intet at gøre med det velkendte røde kryptonit, der blev indført flere år senere. I 1951, i Action Comics nummer 161 introduceres green cryptonite som vi kender i dag.

Gennem årene er mytologien omkring kryptonit ændret og ændret, samtidig er den er blevet mere og mere populært. Forskellige varianter og farver blev introduceret i 50'erne og 60'erne. Faktisk kom kryptonit i alle de farver du kunne forestille dig.

Der var rødt kryptonit, der forårsagede aggression og mærkelig adfærd, hvid kryptonit der dræbte planter, blå kryptonit påvirkede Supermans misforståede dobbeltgænger Bizarro, rød-guld, der fjerner erindringer, sort deler Superman i godt og ondt, pink der ændrer Supermans køn. Så har vi juvel kryptonit, magno og anti og meget mere.

Superman eksperimenterede også med kryptonit i en maskine, der splittede ham til Superman-Red og Superman-Blue. Blå-klædt med Lana Lang, rød-klædt med Lois Lane. Blå blev på jorden, og hans og Lana Langs børn fik superkræfter. Rød satte sig på planeten New Krypton sammen med Lois Lane. Hverken Superman-rød eller familiens børn har nogen supermagter.

Det gik så langt, at når seriens beslutningstagere havde brug for noget, der forstærkede historierne, fandt de altid på en ny form for kryptonit. I sidste ende, var der simpelthen for meget kryptonit i omløb og forlæggeren for DC Comics har gjort en stor indsats for at reducere det ned til kun den grønne. Kryptonit behandles stadig af forskere og skurke. Samtidig er grøn kryptonit også blevet en energikilde til gavn for menneskeheden.

Der er dog et andet fænomen, der kan skade Superman. Det er magisk og skabt af Mr. Mxyzptlk fra den femte dimension. Mr. Mxyzptlk er ikke rigtig et dårlig væsen, men vil bare være bedst. Den eneste måde, Superman kan besejre ham på, er i Mr. Mxyzptlk egen dimension. Det kan blandt andet ske ved, at få ham til at sige eller skrive sit navn baglæns. Heldigvis er hr. Mxyzptlk ikke så kløgtig, så det går normalt nemt. Lejlighedsvis savner Superman fra tid til anden Mr. Mxyzptlk.

En anden ting, der kan skade Superman, er faktisk fraværet af vores solstråling. Forsvinder dette, forsvinder også hans styrke og Superman bliver almindelig og dødelig.banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...