Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Supernatural (Sæson 1)

12. marts 2007 af Kristian Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Supernatural (Sæson 1) billede

Ganske underholdende tv-serie om kampen mellem godt og ondt.

For 22 år siden mistede Sam og Dean deres mor til en ond og mørk kraft. Siden den dag har Dean og hans far, John, jagtet den dæmon, der i sin tid smadrede deres familie. Sam har derimod opgivet jagten, og lever nu et stille og roligt liv som studerende.
Men da faderen forsvinder under en jagt, må de to brødre slå sig sammen. Brødrene begiver sig ud på en usædvanlig roadtrip, hvor de må kæmpe imod alt lige fra ondskabsfulde ånder til morderiske fugleskræmsler samtidig med, at de forsøger at opspore deres far.

”Supernatural” kan bedst beskrives som klassiske spøgelseshistorier forenet med moderne populærkultur. Klassiske monstre som den hvide dame, hekse og vampyrer optræder alle i serien i nye fortolkninger. Det hele bliver mikset sammen med masser af referencer til andre film og tv-serier inden for samme genre, eksempelvis Tobe Hoopers ”Poltergeist” (1982) og X-Files (læg i øvrigt mærke til William B. Davis lille cameo som professor i sæsonens 11. afsnit. Davis var ham, der spillede Cigarette Smoking Man i X-Files)

”Supernatural” henvender sig til et ungt publikum, hvilket man også kan se på seriens skuespillere. Jared Padalecki og Jensen Ackles, der spiller Sam og Dean, ligner begge nogle, der er taget direkte ud fra et teenagemagasin – pæne prettyboys, der kan smelte pigebørnenes hjerter. At de to skuespillere er ren eyecandy har dog ikke betydning for deres skuespilspræstation, der ligger langt over middel.
En anden positiv ting ved ”Supernatural” er dens brug af specialeffekter og trickskud, der efter seriestandarder er yderst velproducerede.
Med hensyn til regulær uhygge så er der enkelte afsnit i seriens første sæson, der kan få de små hår i nakken til at rejse sig.

Seriens største svaghed ligger i fremstillingen af det dramaturgiske plot i de forskellige afsnit. Problemet er, at hvert af de i alt 22 afsnit minder alt for meget om hinanden i deres opbygning. Til tider virker det som om instruktøren bare har ændret monstret, dets placering samt tilføjet lidt nye replikker, og det holder simpelthen ikke i længden. De mest interessante afsnit i serien er da også dem, hvor Sam og Dean afbryder deres jagt på ondskab, for at søge efter deres far.

Men når det er sagt, så er ”Supernatural” alligevel en ganske underholdende tv-serie. Serien er fortalt med masser af energi og kærlighed til det overnaturlige og uforklarlige.

Ekstramateriale

Ekstramaterialet til 1. sæson af ”Supernatural” er ret sparsomt og ikke særligt dybdegående.
Der er to kommentatorspor til henholdsvis seriens 1. og 4. afsnit. Kommentatorsporet til seriens 1. afsnit eller ”pilot” om man vil, er indtalt af seriens skaber Eric Kripke, afsnittets instruktør David Nutter og producenten Peter Johnson.
Det andet spor er indtalt af seriens to skuespillere Jared Padalecki og Jensen Ackles.
Samtidig kan man til 6 af seriens 22 afsnit vælge at se nogle få fraklippede scener.
Endvidere finder man to små indslag der hver handler om tv-seriens tilblivelse. Der er også blevet plads til en såkaldt ”gag-reel” med fraklip, samt et lille billedgalleri.
Det er også muligt at bruge DVD’en til at få adgang til ekstramateriale på internettet, deriblandt en lille film hvor seriens skaber Eric Kripke fortæller lidt om, hvad der kommer til at ske i seriens 2. sæson.

Alt i alt kunne man godt have ønsket sig et lidt mere dybdegående materiale. De to små indslag om seriens tilblivelse er alt for overfladiske til at være interessante. Jeg vil i stedet anbefale at klikke sig ind på tv-seriens hjemmeside (se link længere nede på siden), da den er yderst vellavet og meget underholdende.

2 stjerner til ekstramaterialet.

Billedformat: 16:9 - 1.66:1
Lyd: 2.0 Dolby Surround
Sprog: Engelsk og Tysk
Serien er tekstet på: Dansk, Finsk, Norsk, Svensk, Engelsk, Polsk, Portugisisk, Tysk samt Engelsk og Tysk for hørehæmmede.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Warner Bros..

Titel: Supernatural
Original Titel: Supernatural
Premieredato: 27. februar 2007
Instruktør: David Nutter, Kim Manners, Robert Singer
Skuespillere: Jared Padalecki, Jensen Ackles
Spilletid: 897 min.
Selskab: Kripke Enterprises 2005/ Warner Home Video 2007
Genre: Gyser
Link: http://supernatural.warnerbros.com/


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...