Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Surrogates

24. februar 2010 af Kristian Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Surrogates billede

Tempofyldt action ramasjang med Bruce Willis i hovedrollen…

Efter den rædselsfulde ”Terminator 3: Rise of the machines” (2003) skulle man umiddelbart tro, at instruktør Jonathan Mostow havde fået nok af robot-film. Men det viste sig ikke at være helt sandt, da Mostow i efteråret 2009 drønede ind i de danske biografer med ”Surrogates”, der netop er udkommet på DVD og Blu ray.

I fremtiden har alle mennesker lukket sig inde i deres hjem, og lever i stedet deres liv gennem menneskelignende robotter, kaldet surrogater. Disse robotmennesker bliver styret ved tankens kraft, hvilket gør at alle de kødelige brugere, kan sidde trygt derhjemme og leve deres liv. Men da sønnen af den opfinder, der i sin tid skabte surrogaterne, bliver brutalt myrdet via sin surrogat, bliver trygheden vendt til frygt. Hvis millionerne af surrogatbrugere finder ud af, at det ikke længere er sikkert at bruge sit tekniske alter ego, vil kaos og panik brede sig som en steppebrand.
FBI agenten Tom Greer (Bruce Willis) får til opgave at løse mordgåden inden folket finder ud af sandheden om surrogaterne. Sporerne fører Greer i retning af et storstilet komplot, der involverer højtstående embedsmænd i systemet.

”Surrogates” er naturligvis en lille kommenter til den virkelighed vi lever i dag, hvor flere og flere mennesker bruger ufattelige mænger af deres liv i online virtuelle verdener, som eksempelvis World og Warcraft. Pointen er, at mennesket ikke er skabt til at leve i en ’falsk’ verden, og at teknologi ikke altid er lige godt. Den slags apokalyptiske profetier er set et utal af gange før, og er på ingen måder særlig original. Derfor kræver det også ekstra meget af en instruktør, hvis en sådanne film skal fungere, og grundet Mostows tidligere robot-fiasko, var min skepsis da også ekstra stor. Men på trods af at plottet i ”Surrogates” mildest talt er noget være nonsens, så blev min skepsis alligevel hurtigt manet i jorden. ”Surrogates” er nemlig en teknisk tour de force af bulder og brag, hængt op på en tynd, men stramt fortalt historie, der drøner der ud af med 210 kilometer i timen.

Veteranen Bruce Willis leverer varen, med sit stenansigt og bidske karakterportræt af den trætte FBI agent Greer. I rollen som Greers angstplagede kone, tilfører Rosamund Pike filmen et følelsesladet input, der er med til at holde ”Surrogates” i balance rent genremæssigt.

”Surrogates” er med andre ord en velbalanceret actionfilm, der leverer det den lover. Plottet er lidt rodet, men dog alligevel tilpas velskrevet til at man ikke mister overblikket. Med ”Surrogates” overrasker instruktøren Mostow positivt, og filmen er popcornsunderholdning i bedste klasse.

Billede & Lyd
Teknisk er der ikke en finger at sætte på Blu ray udgivelsen af ”Surrogates” Billederne står knivskarpt og kontrasterne sidder lige i øjet. Farvepaletten er smuk og krystalklar, og det er en sand fornøjelse at være vidne til. I enkelte scener, især dem der indeholder hurtige bevægelser, optræder der små skygger i billedet. Men heldigvis er det så få gange, at det ikke ødelægger helhedsindtrykket.
Er man i den heldige situation at have en rigtig hjemmebio med surroundanlæg tilkoblet, kan det varmt anbefales at sætte volumen på max, da HD-lydsporet er ikke mindre end fremragende. Alt i alt en lækker Blu ray udgivelse.
5 on-z stjerner til Billede & Lyd.

Ekstramateriale
Bonusmaterialet til denne Blu ray udgivelse af ”Surrogates” er ret begrænset, og minder mest af alt om det man finder på en standard DVD-udgivelse. En række ret ligegyldige slettede scener, samt en lille film, der går bag om optagelserne og den teknologi, der ligger til grund for surrogaterne i filmen. Der er også blevet plads til en lille film, der fortæller om tegneserien, der danner grundlaget for filmen. Som rosinen i pølseenden får man et informativt men også ret kedeligt kommentatorspor med Jonathan Mostow, samt en helt igennem rædselsfuld musikvideo med bandet Breaking Benjamin.
3 on-z stjerner til ekstramaterialet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af: Buena Vista Home Entertainment.

Titel: Surrogates
Original Titel: Surrogates
Premieredato: 9. februar 2010
Instruktør: Jonathan Mostow
Skuespillere: Bruce Willis, Radha Mitchell, Ving Rhames, Rosamund Pike, James Cromwell
Spilletid: 88 min.
Selskab: Mandeville Films 2009/ Walt Disney Studios Home Entertainment A/S 2010
Genre: Sci-Fi


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...