Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Disney+ Streamin...
70Mm-Film Samler...
Missionen, Der Æ...
Se Den Tony Awar...
Busters Verden A...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Druk
Druk billede

Far Til Fire & V...
Antebellum


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Tænk På Et Tal.

22. maj 2006 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Tænk På Et Tal. billede

Anders Bodelsens roman bliver fint overført til film, selvom den til tider trækker i langdrag og ikke formår at opretholde spændingen fuldt ud. Men alligevel bestemt et kig værd.

Den lidt vege og uselvstændige bankmand Borck ( Henning Mouritzen ), leve ret lidt ensformigt liv hvor der ikke er plads til mange goder og overraskelser. Hans hverdag savner spænding og kedsomheden lurer altid lige om hjørnet. En dag får han nys om at der er et bankrøveri under opsejling og derfor ligger han nogle af bankens penge i sin madkasse, og da røveriet endelig bliver begået, tror alle, at røveren har stjålet alle pengene. Røveren er dog mistænksom - særlig da han hører, at udbyttet blev på næsten 200.000 kr., og han begynder nu at drive terror mod Borck. Denne flygter til udlandet, men både røveren og politiet følger efter, og med et er hans daglige trummerum forvandlet til en hæsblæsende kamp for at slippe godt fra hans lille svindel nummer.
Anders Bodelsen har skrevet flere danske krimminal romaner, og hans mest kendte er nok Tænk på et tal og 19 røde roser der også er blevet filmatiseret.
Hvis man vil se en anden filmatisering af samme roman, så skal man se den canadiske The Silent Partner med Donald Sutherland og Suzannah York fra 1978.

Palle Kjærluff-Schmidt, instruere løjerne på en måde der er tidstypisk for Dansk film på det tidspunkt. Tempoet i historien er højt, men det er som om billederne ikke rigtigt kan følge med. Derfor trækkes spændingen til tider ud i langdrag, og de egnetelige spændingsmomenter lader vendte på sig, ja nogen gange udebliver de simpelthen.

Men Tænk På et tal er stadigvæk et kig værd, ikke mindst på grund af det solide skuespil fra Mouritzen og det cast der spiller omkring ham.

Musikken til Tænk på et tal er komponeret af ingen ringere end en af dansk films helt store komponister, Bent Fabricius Bjerre. Han beviser her at han kan meget mere end at være en Ally Cat.

Jeg kan anbefale tænk på et tal som en ok indgang til Dansk Krimimal film. Men hvis man vil se virkelige gode Danske film i den genre så må jeg anbefale 19 røde roser og Strømer med Jens Okking i den altoverskyggende hovedrolle.

Der er ikke noget ekstramateriale på denne udgivelse ud over 5 trailers til andre udgivelse fra Nordisk Film.

Filmen er venligst udlånt af Nordisk Film.

Titel: Tænk På Et Tal.
Original Titel: Tænk På Et Tal.
Premieredato: 9. maj 2006
Instruktør: Palle Kjærluff-Schmidt.
Skuespillere: Henning Mouritzen, Bibi Anderson, Kirsten Peuliche, Peter Steen, Benny Hansen, Poul Huttel.
Spilletid: 95 min.
Selskab: Nordisk Film. 1969.
Genre: Krimi

banner
Overskrift Højre Block
Druk
Ratched
Bombshell
Officer og Spion
Fantasy Island
TIL SAMA
The Personal His...
Fremad
Rejsen til Utopia
SystembryderKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...