Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Taxi

12. maj 2005 af Carl Gustaf Hjelt Liebe

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Taxi billede

En ”rap”kæftet Queen Latifah sætter i højeste gear i den amerikanske remake af franske Taxi.

Det går ikke stille af, når Belle Williams stryger afsted i sin specialkonstruerede Yellowcab. Hun kan nå de fjerneste destinationer på ingen tid, når først pedalen er trykket i bund. Hendes evner som en af New Yorks hurtigste bag et rat efterlyses, da en moralforladt gruppe Brasilianske bankrøver-babes slår til i nabolaget. Sammen med den lidt uheldige politimand Washburn, der absolut ikke kan køre bil, er makkerparret snart på vej ud på en farefuld færd. Alle kneb gælder og der spares ikke på tempoet i den amerikanske remake af Luc Besson's Taxi fra 1998.

Der er fart over feltet i den specialbyggede yellowcab, når Queen Latifah giver den gas. Ikke bare er hun hurtig omkring gadehjørnerne, men en spydig kommentar bliver det også til, hvilket lægger sig godt til hende. Latifah er kendt rap-stjerne, men har på det seneste vakt en del opmærksomhed på det hvide lærred. Af den årsag tilhører Latifah en af de utallige multikunstnere, der kan gøre det godt både på film og i musikken. Af andre ligesindede kan nævnes Jennifer Lopez, Will Smith, Ice Cube, Ice T, Snoop Dogg mv. Latifah gjorde dog sin filmiske debut meget længere tilbage med Spike Lee's kontroversielle Jungle Fever. Siden da, har Latifah medvirket i en del film.

Det er vigtigt, en gang at slå fast, at Taxi er den amerikanske version af Luc Besson's Taxi fra 1998. Det er i høj grad et spørgsmål om temperament, om man ville kunne lide den amerikanske eller franske version af filmen. Det kan dog stadig undre, om ikke nogle, hvorfor der gang på gang skal forefindes amerikaniserede versioner af dygtige franske film. Luc Besson er dog ikke blevet helt efterladt i denne omgang, da han har produceret filmen. Manuskriptet er kun skrevet en smule om, så det er tilpasset amerikansk smag. I den oprindelige Taxi havde vi at gøre med et excentrisk pizzabud, som bliver taxichauffør, men hvis drøm er at blive F1-kører. Bankrøverne var fra Tyskland. I den amerikanske version er Latifah cykelbud, får sin yellowcab og drømmer om at blive Nascar kører. Bankrøverne er fra Brasilien. Små ændringer og tilpasninger, der gør filmen gængs på det amerikanske marked.

Man skal følge godt med, da Taxi kører i ”højt gear”. Dette ikke bare med hensyn til biljagterne, men både skuespillere og tempo bærer præg af fransk charme. Filmen har en noget overstadig karakter, hvilket man hurtigt opdager. Dette kunne man vælge at se gennem fingre med, eller man kan lade sig irritere over det. Det store spørgsmål forbliver om man kan oversætte fransk humor til amerikansk? Med Queen Latifah bag rattet, synes det at kunne lade sig gøre til en hvis udstræking. Hun er oppe på dupperne, men den lidt tyndere rolle som den dumme politimand Washburn (spillet af Jimmy Fallon), synes at blive for meget på et tidspunkt. Han spiller for excentrisk og det kan man bare ikke holde ud at se på. Der er nogle roller, som passer til franskmænd, men ikke til amerikanere. Hvorfor kunne vi ikke have fået Chris Rock ind i stedet for?

Det må siges at være synd, hvis det er denne Taxi man kommer til at kende og ikke de franske følgesvende – men med amerikansk dominans på videomarkedet i dag, må det nok siges at blive tilfældet. Hvis du – kære læser, hvis du alligevel skulle få lyst til at granske den franske version, findes der ikke bare én film, men hele 3 af slagsen – Taxi 1, 2 og 3. Der er nok at gå i gang med og de er alle skrevet af mesterinstruktør og filmmager, Luc Besson. Taxi ”american” instrueres af Tim Story, der snart igen er aktuel med den kommende Fantastiske 4 film.

Som den sidste kommentar herfra, skal det siges at soundtracket er udmærket udvalgt til lige præcis denne film.
Taxi er ikke den bedste af sin art af amerikaniserede europæiske film, men det løfter lige filmen op på en enkelt stjerne ekstra.

DVD ekstra materiale
Der er faktisk ikke sparet på detaljerne på denne dvd's ekstra materiale. Man kan finde audio kommentarer fra instruktøren Tim Story og der er 4 slettede scener. Der er en featurette - ”The Meter's Runnin' (en making of). Derudover ”Lights Camera, Blue Screen” - en lille dokumentar om effekterne i filmen. Der er en tour guide fra settet af Jimmy Fallon og slutteligt en Reel Comedy og en muik montage. Det er udmærket materiale. 5 stjerner!

Filmen er venligst stillet til rådighed af
SF/Fox.

Titel: Taxi
Original Titel: Taxi
Premieredato: 26. april 2005
Instruktør: Tim Story
Skuespillere: Queen Latifah, Jimmy Fallon, Gisele Bündchen, Jennifer Esposito, Ann-Margret
Spilletid: 93 min.
Selskab: Twentieth Century Fox, SF-Film, 2004
Genre: Humor
Belle of Washburn i kareten
Belle of Washburn i kareten
Belle i sit hurtige lyn
Belle i sit hurtige lyn
Det var ikke mig !
Det var ikke mig !


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...