Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar 2021
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Spiral: From The...
Spiral: From The Legacy Of Saw billede

The High Note
Sjæl
I Krig Med Morfar


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Tenderness

5. april 2010 af Michael Panduro

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Tenderness billede

Ganske fin lille thriller med stof til eftertanke

Udgangspunktet for John Polsons stemningsorienterede thriller Tenderness er faktisk ganske glimrende. Russell Crowe spiller en middelaldrende kriminalbetjent der, ud over at bruge det meste af sin tid på sin hospitaliserede og åndsfraværende kone, har fundet en særlig interesse i en ung mand der tre år tidligere slog sine forældre ihjel, tilsyneladende i en tåge af antidepressiver. Den unge Eric, der er blevet fængslet som mindreårig, står nu som atten-årig overfor løsladelse og vil egentlig gerne bare prøve at finde fodfæste i en normal tilværelse.
Filmens spil ligger dels i Crowes betjent der er overbevist om at den unge Eric ikke bare vidste hvad han gjorde, men ligefrem slog sine forældre ihjel for at dække over en række andre, uopklarede mord, dels i at den unge mand faktisk virker oprigtigt harmløs – i hvert fald til at begynde med. Som seer er man hele tiden en lille smule nervøs for at det pludselig knækker for den unge Eric, særligt efter at han får en ung og lettere irriterende kvinde på slæb.
Disse tre karakterer: Betjenten der forsøger at tage hånd om sin handicappede kone, den unge morder, der forsøger at bevare sin mentale stabilitet og den unge, forvirrede kvinde der mener at se en ømhed i Erics handlinger. Det er store emner der tages op, men det kammer aldrig over og bliver helt krukket. Det meste af vejen lykkes det faktisk Polson at holde en solid stemning og vække nakkehårene hos publikum.
Men stemningen er også filmens absolut største force, for der er også steder hvor det hele knækker en smule. Valget af henholdsvis 25 og 20-årige skuespillere i rollerne som 18-årig morder og 16-årig klods om benet er svært at ignorere, ligesom Crowe, der må siges at være filmens eneste kendte ansigt (udover en lille rolle fra Laura Dern), faktisk også giver den klart svageste præstation.
Men alt det til side, så har Tenderness overraskende meget at byde på. Spændingen holder, historien overrasker og billedsproget er tilpas fragmenteret uden at det bliver uforståeligt. Musikken er også underspillet og velfungerende. Der er lige dele Todd Solondz, særegen roadmovie og lavmælt spændingsfilm og langt hen ad vejen, der holder det sgu.

DVDen indeholder intet bonusmateriale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Tenderness
Original Titel: Tenderness
Premieredato: 2. marts 2009
Instruktør: John Polson
Skuespillere: Russell Crowe, Jon Foster, Sophie Traub
Spilletid: 97 min.
Selskab: GreeneStreet Films / Lionsgate, Nordisk Film, 2009
Genre: Thriller


banner
Overskrift Højre Block
Spiral: From the...
Blackbird
Wrath of Man
I Krig med Morfar
Da Hitler stjal ...
Chaos Walking
Promising Young ...
Den Anden Side
Minari
Once Were Brothe...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...