Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Terminator Salvation

4. juni 2009 af Michael Panduro

3 stjerner Skriv en kommentar

Terminator Salvation billede

En rigtig blockbuster der ligger langt fra de regulære mesterværker der startede serien

Det var svært at justere sine forventninger til nyeste og indtil videre fjerde spillefilms-kapitel i Terminator-serien. På den ene side havde man en mastodont af en filmserie der skulle følges op. Selvom mange anså tredje kapitel for en skamplet, så er Terminator 1 og 2 stadig i dag nogle af de mest effektive og voldsomme actionfilm nogensinde produceret. Ud fra denne betragtning var nyeste skud på stammen nærmest sikker på at skuffe, ikke mindst da det blev offentliggjort at tumpefætter McG, der mildest talt ikke har imponeret med de to Charlie's Angels film, skulle instruere. Men på den anden side havde vi pludselig Christian Bale i den sagnomspundne hovedrolle som en voksen John Connor og da traileren ramte nettet så det mildest talt imponerende ud. Så selvom jeg ikke regnede med at McG pludselig kunne hive noget regulært sammenhængende ud af ærmet, så var mine forventninger alligevel skruet noget op. Resultatet er ikke fantastisk. For selvom Terminator Salvation er en imponerende film, så er den fyldt med små fejltrin og voldsomt tynget af et dårligt manuskript.

Der lægges ellers rigtig godt ud. Efter en overflødig intro kastes vi lige ud i de futuristiske kampscenarier vi har hørt så meget om i de andre film. Mennesker mod maskiner i en gold, men ikke så fjern fremtid hvor alt undtagen teknologien tilsyneladende er dødt. Det er hæsblæsende fra første scene der byder på imponerende kamerature, tilpas voldsomme kampe og robotter der ikke vil skuffe fans. Men så går det støt ned ad bakke i takt med at manuskriptet falder fra hinanden. I en times tid var jeg glimrende underholdt og så igennem fingre med de åbenlyse fodfejl i forhold til de andre film i serien, men så nærmede den store finale sig og her begyndte jeg at blive irriteret. Manuskriptet blander lige dele Terminator 2, Fist of The North Star og Road Warrior inden der til sidst går stupid Matrix-inspireret lommefilosofi i et fjollet twist der virker både påklistret og uovervejet.

Men men men...selvom manuskriptet er usammenhængende, repeterende (prøv at tælle hvor mange gange Christian Bale fortæller os at han hedder John Connor) og i sidste ende frustrerende skruet sammen, så må jeg se mig positivt overrasket af instruktør McG. Filmen er visuelt overdådig, skuespilspræstationerne overbevisende, kampene flot skruet sammen og først og fremmest er filmen stemningsmæssigt helstøbt. Det havde jeg ikke troet han kunne hive ud af ærmet, men jeg er da glad for den positive overraskelse.

Manuskriptet er som bekendt ikke det vigtigste i en actionfilm. Kan man se igennem fingre med de åbenlyse utilstrækkeligheder på den front, så er Terminator Salvation en regulær action blockbuster. Den er vild og voldsom, måske ikke så rap i replikken, men i hvert fald klar på aftrækkeren og der er masser af actionsekvenser der fuldt lever op til forgængerne. Mange af os har ventet op mod 25 år på at se hvordan den verden vor tidsrejsende helte kom fra så ud, og her skuffer filmen ikke. Og så er der flere eksplosioner her end selv Michael Bay kan få presset ind i en film. Så læg logikken i garderoben, indløs din billet og slå hovedet fra til to timers intensiv underholdning.

Titel: Terminator Salvation
Original Titel: Terminator Salvation
Premieredato: 4. juni 2009
Instruktør: McG
Skuespillere: Christian Bale, Sam Worthington, Moon Bloodgood, Helena Bonham Carter, Anton Yelchin, Bryce Dallas Howard, Common, Michael Ironside
Spilletid: 120 min.
Selskab: Halcyon Company / Sony Pictures, 2009
Genre: Action
Link: http://skynetresearch.com/

banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...