Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Black Panther: W...
Black Panther: Wakanda Forever billede

Emily


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Terror

15. maj 2009 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Terror billede

Den Britiske instruktør Norman J. Warren har med “Terror” lavet et bud på hvordan man sætter en engelsk Giallo film op. Resultatet er god underholdning for fans af genren.

Filmmanden James Garrick (John Nolan) har lavet en ret personlig film, om en hekseafbrænding der fandt sted i England under inkvisisationen. I slutningen af filmen kaster heksen en forbandelse over den slægt, der var med til at få hende slået ihjel.
James og hans kusine Ann (Carolyn Courage) er i virkeligheden de sidste efterkommere af den forbandende slægt, og heksens besværgelse ligger stadigvæk og lurer i kulissen, for de andre i deres familie er alle døde under mystiske omstændigheder.
James afholder et stort release party for folkene bag produktionen, og her vil jokeren Gary (Michael Craze) udføre et hyposenummer. Gary og hans smukke assistent Carol (Glynis Barber) bliver dog afsløret for fup, men da Gary også vil prøve nummeret af på Ann, falder hun pludselig i en dyb trance. Hun griber et sværd og forsøger at slå sin fætter James ihjel med det. Hun bliver dog stoppet i tide, men er rystet over begivenheden. Det er som om, hun var besat af noget eller nogen.
Samme aften bliver Carol brutalt myrdet, og dette er det første mord i en lang række der sætter mistanken hos Ann. Men er det virkelig hende, eller er det forbandelsen fra fortiden der har indhentet de sidste to i den forbandende slægt.

Instruktøren Norman J. Warren har lavet en fin lille horrorfilm, der da den kom frem i 1978 gav frisk pust til genren i hvert fald i England.
Norman J. Warren blev så henrykt efter at han havde set Dario Argentos film: Suspiria, at han besluttede at han også ville lave en stilistisk smuk og brutal thriller om hekse, forbandelser og flot designede mord. Resultatet blev Terror, der opfylder mange af de ting, der som regel indgår i en ægte italiensk Giallofilm.
Terror er flot filmet og smukt lyssat. Specielt i klimakset, der må siges at være lidt som i Suspiria, er det farvede lys brugt rigtigt godt.
Som i flere af Dario Argentos film bliver mordene også begået på en måde så kameraet fungerer som morderens øjne. Dette højner i Argentos produktioner intensiteten, og gør de bestialske mord til en ofte æstetisk smuk oplevelse. Norman J. Warren når aldrig helt samme højder som hans forbillede, men han rammer bestemt heller ikke helt ved siden af.

En anden sjov ting der er ved Terror, er at der på rollelisten er flere skuespillere der i dag er kendt for noget helt andet. Rollen som Carol der bliver brutalt stukket ihjel i starten af filmen, bliver spillet af den unge skuespiller Glynis Barber. Hun kom med på filmen i sidste øjeblik, og blev castet på hendes smukke ydrer. Siden hen kender mange nok Glynis Barber for hendes rolle som den hårdtslående men samtidig feminine strømer i den engelske Tv-serie Dempsy & Makepeace fra 1985.
Et andet sted i filmen bliver en af hovedpersonerne jagtet rundt af en hun tror er morderen, men som i virkeligheden blot er den mekaniker hun har ringet efter. Mekanikeren der kun ses oplyst i et skær fra et lyn, bliver spillet af ingen ringere end Peter Mayhew. Peter Mayhew kender de fleste nok som ham der var inde i Wookien Chewbacca i Star Wars episode 4,5 og 6.

Musikken i Terror er komponeret af Ivor Slaney, der tilfører filmen et elektronisk score der fint understøtter billederne.

Alt i alt er Terror en god genrefilm og Norman J. Warren når næsten i mål med hans forsøg på at skabe en engelsk giallofilm. Men hvis man vil se den ægte varer, så er de Italienske produktioner stadigvæk langt bedrer på alle områder.

Ekstramateriale.

Ekstramaterialet på Terror består af en Trivia om filmen, hvor man kan læse sjove fakta. Blandt andet kan man læse at de 35 mm filmstrimler, som en af skuespillerne nærmest bliver angrebet af i en af mordscenerne, er 9 fejlbefængte kopier af Saturday Night Fever.
Hvis man vil læse mere om instruktøren kan det gøres i en udmærket biografi, og ligeledes kan man se en liste over hans værker i hans filmografi.
Der er også et billedgalleri med billeder fra filmen, og et udmærket trailer galleri med andre udgivelser fra Another World Entertainment.

Terror er flot overført til DVD, og kopien er ganske fin. Lyden er Engelsk Dolby Digital 2.0. Terror kan ses med Danske, Svenske, Norske og finske undertekster.

Terror er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: Terror
Original Titel: Terror
Premieredato: 12. maj 2009
Instruktør: Norman J, Warren
Skuespillere: John Nolan, Carolyn Courage, Tricia Walsh, Sarah Keller, Glynis Barber, Peter Mayhew, Michael Craze.
Spilletid: 80 min.
Selskab: Crystal Film Productions. 1978.
Genre: Gyser
Den unge smukke Glynis Barber der senere blev kendt i Dempsey & Makepeace bliver i Terror brutalt myrdet i bedste Dario Argento stil.
Den unge smukke Glynis Barber der senere blev kendt i Dempsey & Makepeace bliver i Terror brutalt myrdet i bedste Dario Argento stil.
Død ved glas. Norman J. Warren elsker som sit forbilled Dario Argento at udtænke bistialske mordscener.
Død ved glas. Norman J. Warren elsker som sit forbilled Dario Argento at udtænke bistialske mordscener.banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Crimes Of The Fu...
Vanskabte Land
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She SaidKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...