Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

John Wick: Chapt...
John Wick: Chapter 4 billede

Den, Der Lever S...
The Fabelmans
Livsvidner - Gud...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Battle of Red Cliff.

15. september 2009 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Battle of Red Cliff. billede

John Woo har skabt en episk film der beskriver det største slag nogensinde i Kinas historie. Stor, Større, The Battle of Red Cliff. John Woo er tilbage i topform.

Kina, år 208. Han Xiandi er kejser over det mægtige Han-dynasti, men trods dette er Kina stadigvæk delt ind i mange små stater. Den magtfulde og udspekulerede minister Cao Cao, vil have magten og bruger den godmodige kejser Han som sin handskedukke i det store magtspil. Han får skabt splid imellem staterne, og hans plan er så til sidst at få sig selv udnævnt til kejser over et samlet Kina. Men hans plan går ikke helt efter hans hoved, for flere stater finder sammen og i raseri sender Cho Cho en mægtig hær afsted for at knuse fjenden. Han sender sine 800.000 krigere og sine 2000 krigsskibe afsted imod det, der ender med at blive det største slag i Kinas historie. Slaget ved de røde klipper. Et slag hvor de 2000 skiber bliver sat i brand, og hvor mange stolte krigere mister livet i den meningsløse krig. Et slag der ændrede Kinas historie for altid.

The Battle of Red Cliff er til dato den dyreste Kinesiske film. Bag denne kolossale produktion står actionmesteren John Woo. John Woo er nok mest kendt for sine over the top action film, med en top tunet Chow Yun Fat, der i slowmotion mejer bad guys ned i lækker slowmotion. Men før John Woo begik sine nu klassiske kinesiske actionfilm, havde han lavet en lang række kung fu film. Så på en måde er hans The Battle of Red Cliff en tilbagevenden til en genre, han før har beskæftiget sig med. Ikke at Red Cliff er en decideret kung fu film, men den indeholder klart elementer fra den kære gamle genre. John Woo har brugt den Kinesiske bog: Romance of the Three Kingdoms, som grundlag for historien, samtidig med at han naturligvis har læst de gamle historie bøger godt og grundigt igennem.

80 millioner dollars har det kostet at bringe dette krigs epos til live. Heldigvis kan man se alle pengene på lærredet, og Red Cliff er storslået filmkunst fra start til slut. Der er kælet om de store billeder, og de spetakulærer scenerier tager gang på gang pusten fra en. Det er stort, større, Red Cliff. Men stort er jo ikke nødvendigvis altid det bedste. Red Cliff har en tildens til at skøjte hen over historien, og fokuserer på de store kampscener, og man føler at den godt måtte have været lidt længere og knap så actionpumpet som den er. Dette har måske sin forklaring i, at den version vi har fået set her i Danmark og som er udkommet på Dansk DVD er en forkortet version. Cirka halvdelen er klippet fra, og oprindeligt var Red Cliff en film med en samlet spilletid på over 4 timer. Da den i sin tid fik premierer i Kina, blev den vist i biograferne som 2 film. Så engang når det er muligt kunne det være spændende at gense The Battle of Red Cliff i sin oprindelig tænkte form. Måske det vil hjælpe lidt på sammenhængen og helhedsindtrykket.

John Woo har altid haft en forkærlighed for Duer i sine produktioner, og i Red Cliff får han også presset et par stykker ind. I et langt computer genereret klip følger man en hvid due fra en hær hen over en anden. Et imponerende sceneri der næsten tager pusten fra en. Åbningskampen indeholder også en scene der leder tankerne hen på Woo's mesterværk Hard Boiled, hvor en super sej Chow Yun Fat redder en lille baby ud fra et brændende hospital, imens kuglerne flyver om øerne på ham. Her i Red Cliff er det så Tony Leungs tur til at redde et lille barn fra krigens rædsler, og det går bestemt heller ikke stille for sig. I det hele taget kæmpes, hakkes og hugges der lemmer af i et væk. Kampene er brutale og flot iscenesat. Det er virkelig toppen af poppen når John Woo og hans teknisk meget dygtige crew slår sig løs.

Kan man lide Kinesisk film med store armbevægelser og smukke visuelle effekter, tilsat lidt ægte John Woo slowmotion vold, går man bestemt ikke galt i byen med The Battle of Red Cliff.

Ekstramateriale.

Der er ikke noget ekstramateriale at finde på denne DVD udgivelse.

The Battle of Red Cliff bliver flot præsenteret i dens oprindelige Cinemascope format og det Kinesiske lydspor kan nydes i både DTS og Dolby Digital 5.1.
Af undertekster kan vælges: Danske, Norske, Finske og Svenske.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: The Battle of Red Cliff.
Original Titel: Chi Bi.
Premieredato: 25. august 2009
Instruktør: John Woo.
Skuespillere: Tony Leung Chiu Wai, Takeshi Kaneshiro, Fengyi Zhang, Chen Chang, Wei Zhao, Jun Hu.
Spilletid: 141 min.
Selskab: 2009
Genre: Actionbanner
Overskrift Højre Block
Revir
Vi er Rusland, C...
Boston Strangler...
A Journey and th...
Dreaming Arizona...
The Last Of Us (...
The Inspection
Knock at the Cabin
Empire of Light
Creed 3KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...