Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billede

Deadpool & Wolve...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Boy Behind the Door

4. november 2021 af Lauritz Emiel Mogensen

4 stjerner Skriv en kommentar

The Boy Behind the Door billede

Effektfuldt gys med få overraskelser

The Boy Behind the Door er en gyser med et enkelt setup, som rummer på ganske få overraskelser, men det er i og for sig kun til filmens egen styrke. Frem for at satse på vilde plottwist eller dybe eksistentielle temaer vælger venneparret David Charboiner og Justin Powell som instruktører blot at skabe en effektfuld, simpel og jordbunden gyser. Hvad man ser er altså mere eller mindre, hvad man får, hvilket er en skøn afveksling fra de mange gysere, som ønsker at chokere på et rent historieplan frem for at skræmme sit publikum eller at fortælle en vedkommende historie.

Karaktererne er velskrevne og gives ikke mere end den absolut nødvendige ’backstory’. Det tjener filmen godt, at intet bliver overforklaret, og at der ikke bruges tid på unødvendige dialogtunge ekspositionsscener, som blandt andet var tilfældet i Netflix’ Fear Street trilogi.

I The Boy Behind the Door følger vi venneparret Bobby [Lonnie Chavis] og Kevin [Ezra Dewey], som kidnappes og tages til et hus langt ude på landet, hvor store automatiske oliepumper er de eneste naboer. Det lykkes Bobby at undslippe, men der går ikke længe, før det går op for ham, at han er nødt til at blive i huset, hvis han ønsker at redde sin ven.
The Boy Behind the Door plages af et par enkelte ’kameler’, som man er nødsaget til at sluge som biografgænger. Herunder er et par ’hvorfor-gør-du-ikke-bare-det-her-øjeblikke’, som ganske vist har det med at optræde i langt de fleste gyserfilm, og her er de dog ikke så slemme, at man decideret ender med at råbe af skærmen. Til filmens fordel er det dog, at begge vores hovedpersoner blot er børn, hvilket til en vis grad kan bortforklare, hvorfor essentielle overlevelsesgenstande glemmes, eller når der træffes deciderede dårlige beslutninger.

Hvis man er i stand til at overkomme de enkelte irritationsmomenter, er The Boy Behind the Door en ganske mesterlig og flot filmet gyser, hvis fokus mere er på konstant spænding og uhygge fremfor billige ’jump scares’.
Skuespilpræstationerne er desuden uovertrufne. Især Bobby spillet af Lonnie Chavis er at fremhæve som en et af filmens største salgspunkter.

The Boy Behind the Door kan opleves i en række biografer nu.

Titel: The Boy Behind the Door
Original Titel: The Boy Behind the Door
Premieredato: 4. november 2021
Instruktør: David Charboiner, Justin Powell
Skuespillere: Lonnie Chavis, Ezra Dewey, Kristin Bauer van Straten, Micah Hauptman, Scott Michael Foster
Spilletid: 98 min.
Selskab: Kinogo Pictures, Whitewater Films, 2020
Genre: Gyser
Link: https://theboybehindthedoor.com/


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...