Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Complete Fawlty Towers (DVD)

12. marts 2002 af Morten Eriksen

6 stjerner Skriv en kommentar

The Complete Fawlty Towers (DVD) billede

Den vel nok mest velskrevne og velspillede engelske sitcom som BBC nogensinde har lavet er nu udgivet til evigt eje på DVD...

Man kan vælge imellem at købe de samlede 12 afsnit i en box (2 discs med 6 afsnit på hver og en ekstra disc med ekstramateriale) eller 2 løse DVD skiver med 6 afsnit på hver hvor der også er noget ekstra materiale på!

Til dem der ikke er bekendt med serien der har den danske titel "Halløj På Badehotellet", så handler den om hotelbestyreren Basil Fawlty og hans kone Sybil der forsøger at køre deres hotel Fawlty Towers i Torquay, England. Basil er manisk og hans stresstærskel er meget meget lille og han kan ikke lide at få gæster, da de bare er i vejen og er besværlige. Når han roder sig ud i noget, så finder han lynhurtigt på en nødløgn og så kører showet. Basil's og Sybil's forhold er nærmest ikke-eksisterende og Basil er bange for Sybil, der hunser med ham og prøver at få ham til at tage sig sammen. De har tre ansatte: den spanske tjener Manuel der stadig har til gode at lære engelsk, Polly Sherman som hjælper til med lidt af hvert og så er der kokken.

Det ene afsnit er bedre end det andet, og de kan ses igen og igen. Det er utroligt velskrevet, fantastisk godt timet og ustyrligt morsomt. Tingene ender altid med at gå helt galt for Basil lige til sidst hvor det hele er kørt op i en spids.

DVD specifikationer:

Menuerne er animerede. Én episode kan vælges af gangen eller man kan vælge at se dem alle i forlængelse af hinanden. Man kan også vælge en enkelt scene.

Format, lyd og kommentarspor:

Da serierne er fra perioden 1975 til 1979, så er lyden derfor Dolby Digital dual mono. Billedet er i 4:3 da der er tale om en tv-serie. Billedet står flot. Der er følgende undertekster: Engelsk for hørehæmmede, engelsk, fransk, tysk og hollandsk. Der er kommentarspor af både instruktøren af første serie John Howard Davies og instruktøren af serie 2 Bob Spiers. Det er til tider en smule svært at høre hvad John Howard Davies siger, da lyden fra mikrofonen er ulden og han mumler lidt, men det er nogle ret interessante informationer de begge kommer med hen af vejen.

Interviews:

Serien (eller serierne, der er tale om serie 1 og 2 med hver 6 afsnit) er skrevet af John Cleese og Connie Booth. De to var gift da de indspillede den første serie og de blev skilt da de skulle i gang med den anden serie. I ekstra materialet er der et langt godt og informativt interview med John Cleese om hvordan han blev hyret af BBC, hvordan han sammen med Connie Booth fik idéen til Fawlty Towers, hvordan det var at arbejde med skuespillerne, hans favoritscener og meget mere. Der er desværre ikke et interview med Connie Booth. Der er et interview med Andrew Sachs, der uden overskægget næsten ikke er til at genkende, og så er der et interview med Prunella Scales der næsten ikke har forandret sig. Både Prunella Scales og John Cleese fortæller, at folk tror at de personligt også i virkeligheden er som i serien. Det fortæller lidt om hvor godt de spiller deres rolle.

Fraklip:

Der er en lille og næsten ubetydelig serie fraklip der er klippet sammen. Man kan se, at det er lavet som en slags TV-spot og det har sikkert været sendt på TV.

Teaser:

Der er en kort TV-teaser hvor John Cleese taler i telefon.

Torquay Tourist Guide (dokumentar):

Dette er en lidt spøjs og usmagelig dokumentar hvor vi kommer rundt i Torquay og besøger hotellet "Gleneagles" som stadig eksisterer, men som ikke længere styres af Mr. Sinclair som var inspirationen til Basil Fawlty. Den nuværende hotelmanager interviewes og han er glad, da hotellet er blevet en ren touristattraktion, men man har derudover fundet frem til folk der har boet på hotellet da Mr. Sinclair var manager og de fortæller om hvor dårligt behandlet de blev osv. Her synes jeg personligt at man går for vidt. Manden er død og "Fawlty Towers" er fiktion.

Der er rigtig mange timers underholdning i denne DVD-udgivelse og jeg kan kun anbefale den.

DVD'en er region 2 kodet, men skal bestilles hjem fra England, da den ikke er distribueret via danske kanaler. Spørg i de større DVD forretninger. Serierne findes også som region 1 kodet DVD.

Du kan klikke dig ind på linket herunder og sende et "Fawlty Towers" e-card.

Titel: Halløj på Badehotellet
Original Titel: Fawlty Towers series 1 & 2
Premieredato: 19. november 2001
Instruktør: John Howard Davies, Bob Spiers
Skuespillere: John Cleese, Prunella Scales, Andrew Sachs, Connie Booth, Ballard Berkeley
Spilletid: 374 min.
Selskab: BBC Worldwide Ltd 2001
Genre: Humor
Link: http://www.bbc.co.uk/e-cards/classics/index.shtml
DVD'ens hovedmenu (disc 1).
DVD'ens hovedmenu (disc 1).
Hvem husker ikke amerikaneren der bestiller en Waldorf salad.
Hvem husker ikke amerikaneren der bestiller en Waldorf salad.
"Don't mention the war!"
"Don't mention the war!"


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...