Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Allerførste Smugkig
Marie Reuther Vi...
Buster Er Klar T...
Tyske Filmdage, ...
Oscar 2021

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Cruella
Cruella billede

Spiral: From The...
Chaos Walking
Luca
Black Widow
Kagekampen


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Darwin Awards

25. februar 2007 af Ole Jessen Hansen

2 stjerner Skriv en kommentar

The Darwin Awards billede

Hvis du skulle dø på en dum måde, ender du muligvis i en film som denne…

”The Darwin awards” er en film der har hjemmesiden af sammen navn som inspiration. Hjemmesiden www.thedarwinawards.com er en side der beskriver og ”hylder” mennesker der er døde eller blevet dræbt på de mest åndsvage måder. Som et par eksempler der er brugt i filmen, kan jeg nævne:

• Fyren der ville prale med at han i sin penthouse lejlighed havde fået vinduer der ikke kunne gå i stykker, og derfor ville kaste sig imod vinduet (højt oppe i en skyskraber) med det resultat at vinduet ikke holdt, og han døde da han endelig landede på jorden.

• To fyre der vil isfiske, men ikke kan få hul på isen. Den ene fyr har en stang dynamit som han vil bruge, men lige da stangen skal til at sprænge, kommer hans hund løbende med den i munden, og sætter sig under hans nye bil, som så synker til bunden, mens han kommer til at dræbe sin ven i forvirringen.

Der er mange flere eksempler i filmen, men mon ikke det hele blot er urban legends, eller vandrehistorier som det hedder i Danmark.

Plottet i historien er som følger:
Joseph Fiennes spiller rollen som Michael Burrows, som er en meget klog og intelligent kriminal betjent, som lige har det problem at han ikke kan tåle synet af blod. Da han misser en af sine sager, beslutter han sig for at skifte job, og søger job som i forsikringsbranchen, hvor han overbeviser et af de største forsikringsselskaber om, at han kan hjælpe dem med at spare penge, i de såkaldte ”Darwin awards” sager, hvor der ofte en forsikringssvindel indblandet. Han får en makker i Winona Ryder der spiller rollen som Siri, en forsikringsagent der ikke tror på Michaels evner. De to kører så USA rundt for at opklare disse skøre sager.

Det er desværre ikke nogen stor film. Det bliver desværre skæmmet af at den bliver vist som en dokumentar film, dvs at der er en fotograf der har fået lov til at følge Michael i hans job. Hvorfor står hen i det uvisse, og er kun med til at gøre filmen ufuldstændig.

Man bliver på intet tidspunkt fanget af historien, og de eneste tidspunkter hvor latteren får lov til at komme frem, er de sekvenser hvor man ser, hvordan disse tit uheldige er ligefrem dumme mennesker har forladt denne verden.

Der er ingen tvivl om at både Joseph Fiennes og Winona Ryder er dygtige skuespillere, men ikke i denne film. Den er en nitte.

Der er intet ekstramateriale på denne film.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: The Darwin Awards
Original Titel: The Darwin Awards
Premieredato: 6. februar 2007
Instruktør: Finn Taylor
Skuespillere: Joseph Fiennes, Winona Ryder, David Arquette, Juliette Lewis
Spilletid: 91 min.
Selskab: Blumhouse Productions, Nordisk film , 2006
Genre: Humor
Link: http://www.thedarwinawards.com
banner
Overskrift Højre Block
De ting, vi sige...
Mafiaens Børn
Luca
The White Lotus ...
Miss Osaka
Undine
Pinocchio
Quo Vadis, Aida?
Reminiscence
Escape Room: No ...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...