Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Godfather

24. februar 2022 af Maria Bjerregaard

6 stjerner Skriv en kommentar

The Godfather  billede

En af de bedste film nogensinde fejrer 50-års jubilæum i et fornyet digitalt 4K-format, og det er et herligt gensyn med mafiafamilien.

Vi skal helt tilbage til 1972. Instruktøren Francis Ford Coppola skabte en vaskeægte gamechanger – både indenfor ganstergenren, men satte samtidig nye standarder i filmens verden. I forbindelsen med filmens 50-års jubilæum præsenterer Cinemaxx ”The Godfather” i digital udgave – og bare rolig. Filmen holder fortsat.

Mellem 1945 og 1955 kæmper mafiafamilierne om magten i New York. Godfather, Don Vito Corleone ( Marlo Brando) skaber resulterer for hans familie, men da han ikke vil forenes i den nye narkotika-forretning, bliver det til en åben krig imellem familierne. Dette får alvorlige konsekvenser for Corleone- imperiet, og sønnen Michael (Al Pacino) bliver nødt til at sætte sig i rollen som den nye Godfather.

Selvom man ikke har set en Godfather film, er det tydeligt at se, hvordan den har revolutioneret sin genre. Med dens komplekse karakterer, skarpe dialog og realistiske portrættering af mafiaen. Mange film har efterfølgende forsøgt at kopiere samme tricks. Nogle mere heldige end andre. Magien ligger dog stadig hos forfatteren bag bøgerne, Mario Puzo og instruktøren, Francis Ford Coppola.

Marlon Brando var selveste Godfather, og selv efter 50 år, stjæler han stadig hvert eneste sekund i rollen som den hårde, men sympatiske Godfather, der trods sine mange forbrydelser, fortsat får skabt et nuanceret og medrivende portræt af en magtfuld mand. Studiet ville egentligt ikke have Al Pacino i rollen som den yngste søn, Michael, men Coppola stod ved sin beslutning, hvilket var det helt rigtige valg. Pacino er skræmmende dygtig i rollen som den ubarmhjertige Godfather, og viser både tegn på personlige konflikter og tvivl i de tidligere år, men ender med at være den hårdeste af dem alle.

Historien er et godt og klassisk eksempel på et korrupt amerikansk samfund, og hvordan man kæmper -ikke både med sin egen familie, men i den grad også med sig selv og det moralske kompas. Selvom den italiensk-amerikanske accent måske ikke lyder, som den mest intelligente i hele verden, så har Coppola stadig formået at skabe kompleksitet og amerikansk filmkunst. Tempoet er langsomt, ja. Efter 3 timer har man højt sandsynligt brug for en tissepause, men tempoet skaber karaktererne og sætter rammer om det vanvittige blodbad, som følger dem alle.

”The Godfather” formår stadig at holde æren som en af de bedste film i verden. Den er skarp, kompleks, fremragende spillet og et dejligt gensyn med Coppolas filmkunst. Marlon Brando og Al Pacino er fantastiske i deres roller som Godfathers, og komponisten Nino Rota skabte et medrivende film-score. Det burde ikke undre nogle, hvis de på filmens 100-års jubilæum fortsat refererer ”The Godfather”, som en af verdens bedste film.

Titel: The Godfather
Original Titel: The Godfather
Premieredato: 24. februar 2022
Instruktør: Francis Ford Coppola
Skuespillere: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Richard Castellano, Robert Duvall, Sterling Hayden, John Marley, Richard Conte, Diane Keaton
Spilletid: 177 min.
Selskab: Paramount Pictures, 1972
Genre: Drama , Krimi


banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...