Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Greatest

21. januar 2011 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Greatest billede

Pludselig indtræffer mareridtet...

The Greatest handler ved første øjekast om sorgen ved at miste. Men når man har set værket igennem, fristes man til at sige at den samlet set handler om at kunne rumme. Pierce Brosnan og Susan Sarandon spiller mand og kone, som i et splitsekund rammes af ulykke, da deres søn Bennett trafikdræbes. Den individuelle sorg og selvsamme forskellige reaktionsmønstre rammer familien hårdt. Faren der kæmper med accepten af bortgangen, moren der jagter viden om sønnens sidste minutter i live og lillebroren til afdøde, som var høj på stoffer, da tragedien ramte. Fælles for dem alle er at de skal kunne rumme hinandens frustration og afmagt, og der tapper hårde kræfter hos alle 3.

Tre bliver til fire og deraf fem, da Bennetts kæreste Rose (spillet af Carey Mulligan fra An Education) dukker op med stor mave. Bennett stod foran at skulle være far. Rose nåede knap nok at lære Bennett at kende ordentligt, så hun er på jagt efter så megen viden om Bennett. Alt i alt står vi med fire personer som er afhængige af hinandens sårbare side, for selv at kunne komme videre. The Greatest er selvsagt et stort familie-drama som påvirker beskuerens bløde punkt.

Shana Feste har skabt en meget medrivende og sørgelig film. En sikker, men rolig fremdrift, båret af fabelagtige scener som sætter sig i dit sind. Alene fra Allen (Brosnan) som sidder og stirrer på vækkeuret, længe før det skal ringe, tyder på en far som er ramt på sit allerhelligste. Når vækkeruret ringer, når mor Grace (Sarandon) lige at åbne øjnene og finde sig selv, før at hendes tanker kredser om deres fælles tab, og så kommer tårerne. Der bliver spillet med en autencitet af kaliber. Det ligner nærmest direkte tv fra parrets soveværelse, og når den slags sker, så er det fordi manuskript og skuespil tager hinanden i hænderne på fornemste vis. Det samme kan siges om flashback-scenerne oplevet af Rose. Linket til nutiden er stærk, og forøger tristheden omkring det hændte.

Trænger du til et særdeles stærkt drama som sagtens kan tåle at ses mere end én gang, så er The Greatest et godt bud. Genre-film som denne, har tendens til at kunne blive for kliché-fyldte, men The Greatest styrer sikkert uden om alle fælderne. Lykkes det familien at kommer overens med den nyankomne og den lille ny? Og er det sandt at selv den væreste katastrofe, nogle gange fører noget godt med sig? Det må du finde ud af i The Greatest.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: The Greatest
Original Titel: The Greatest
Premieredato: 11. januar 2011
Instruktør: Shana Feste
Skuespillere: Pierce Brosnan, Susan Sarandon, Carey Mulligan, Johnny Simmons, Aaron Johnson, Zoe Kravitz, Michael Shannon
Spilletid: 96 min.
Selskab: Barbarian Film Group, Silverwood Films Production, 2009
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...