Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nattevagten - Dæ...
Nattevagten - Dæmoner Går I Arv billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The Green Inferno

10. juni 2016 af Daniel Hartvig Nielsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Green Inferno billede

En omgang spiselig kannibal-gru – der desværre ikke lever helt op til forventninger.

Eli Roth har haft svært ved at leve op til forventningerne efter, at han i kølvandet på sin debutfilm ’Cabin Fever’s succes, blev udnævnt til sin generations næste horrormester.

Den altid provokerende instruktør skabte harme med tortur-porno i sine ’Hostel’-film, men siden da, har instruktøren hovedsageligt holdt sig til at være producer på andres (oftest middelmådige) horrorfilm.

Men i 2013 søgte Roht på ny grænser med sin kannibal-film ’The Green Inferno’, som endelig udkommer på DVD og Blu Ray i Danmark.

I ’The Green Inferno’ drager en gruppe unge aktivister, herunder den idealistiske første årsstuderende Justine (Lorenza Izzo – Eli Roths kone) til Amazonas for at redde regnskoven, men de få sig noget af en ubehagelig overraskelse.

Da deres flystyrter ned stifter de nemlig bekendtskab med skovens langt fra gæstfrie indbyggere.

Eli Roth kastede sig ud uden sikkerhedsline, da han lavede ’The Green Inferno’, hvor han tog hele sit filmhold og produktion dybt ind i den peruvianske jungle. Her beretter holdet om svære produktionsvilkår og syge skuespillere, men man har også udnyttet omgivelserne og brugt virkelig stamme-indfødte, der eftersigne aldrig havde set tv før, som statister.

Således skriver Roth sig ind i historien med andre filmskabere, hvis idealistiske tanker også har bragt dem på opdagelse med diverse udfordringer til følge, så som Werner Herzog (’Fitzcarraldo’) og Francis Ford Coppola (’Apocalypse Now’) – uden man dog kan drage andre paralleller mellem Roth og disse.

Roth har nemlig hentet sin inspirations andet sted – i 1980’ernes modbydelige og kult-omspundende kannibal-film, så som ’Cannibal Holocaust’ – men Roths version rammer ikke samme frastødende højder, selvom han absolut levere en solid omgang gore.

Generelt halter ’The Green Inferno’ på flere punkter. Roth tager sig tid med karakterbeskrivelser, men de forbliver videre uinteressante og skematiske, som de liderlige knægte i ’Hostel’. Ligesom at skuespilpræstationer hænger hele vejen rundt – fra flødebollen aktivistlederen, Alejandro, over til den patetiske hovedrolle, Justine.

Men Roth stil har nu engang været kitsch – hvilket også altid har mudret hans budskab. Men Roth laver horror for the fun of it – og det er ikke altid, meningen at man skal søge efter meningen med galskaben.

’The Green Inferno’ er krydret med Roths sarkastiske humor, men det virker noget malplaceret, at kombinere hash-påvirkede kannibaler med makabre menneskepateringer.

Kærligheden til genren og de oprindelig film lyser ud af ’The Green Inferno’, men det er ikke helt nok. Roth mangler simpelthen format her og oplevelsen virker uforløst – enten skulle Roth være gået fuldt skrald på kannibal-gruen, så man glemte det tyndbenede plot – eller også skulle han havde givet historien et pift op.

Men når alt dette er sagt, så er ’The Green Inferno’, hvis man er til genren eller bare gore, en absolut spiselig omgang – om ikke andet kan man beundre de svære forhold hvorunder filmen er skabt og på det punkt viser Roth sig som en filmskaber med format, der tør fører sine ønsker og ideer ud i livet. Bravo.

Ekstra materiale
Blu ray’en inderholder blot en trailer, billedegalleri og trailershow for andre Another Entertainment udgivelser. Men hvor ville det have været fedt, at få noget ekstramateriale med Eli Roth og den svære tilblivelse af ’The Green Inferno’.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Another World Entertainment.

Titel: The Green Inferno
Original Titel: The Green Inferno
Premieredato: 7. april 2016
Instruktør: Eli Roth
Skuespillere: Daryl Sabara, Richard Burgi, Kirby Bliss Blanton, Ariel Levy, Nicolás Martínez, Lorenza Izzo, Ramón Llao, Ignacia Allamand, Magda Apanowicz, Aaron Burns, Sky Ferreira, Matías López, Antonieta Pari, Tatiana Panaifo
Spilletid: 100 min.
Selskab: Worldview Entertainment, Another World Entertainment, 2013
Genre: Gyser






banner
Overskrift Højre Block
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...