Melanie er sammen med sin lillebror og kæresten Jared på flugt fra rumvæsnerne, da hun bliver fanget af de såkaldte seekers. I Melanies krop indsættes sjælen ”Wanderer”, men da dette rumvæsen vågner, går det hurtigt op for hende at Melanie hverken er død eller forsvundet. Hendes bevidsthed lever endnu og en umage kommunikation mellem den besatte og besætteren begynder.
Wanderers loyalitet til sin egen race sættes på alvorlig prøve, når hun kommer i kontakt med Melanies minder og stærke sjæl. Wanderers håndtering af den uventede dobbelte bevidsthed i sin nye menneskekrop, giver anledning til et underholdende og til tider rørende eventyr.
Den unikke menneskelighed
Vi har altså at gøre med parasitlignende rumvæsener. Det lyder og er ubehageligt, men helt sort og hvidt tegnes universet i The Host heldigvis ikke op. Rumvæsnerne har på mange måder reddet jorden fra menneskene. Jorden er kommet i økologisk balance igen, der findes ingen vold, alle taler sandt og der er derfor et overflod af tillid. Selv fattigdom er blevet udryddet. Penge har ikke længere nogen værdi, da du blot henter hvad du har brug for i supermarkedet uden betaling. Kursen i dette samfund er i stedet tillid, ærlighed og loyalitet.
Men alt dette er kommet på bekostning af menneskenes frihed og liv. En problematik der stilles op i filmens begyndelse og siden desværre kun svagt berøres. Det er ellers en interessant diskussion. Har mennesket ret til at bebo jorden når de tilsyneladende behandler den og hinanden så skidt?
Visuelt skabes der alligevel en skarp opdeling mellem rumvæsnerne og menneskene, som signalerer at det er menneskene, der er i størst balance med naturen. Rumvæsnernes udstyr er højteknologisk. Sølv og spejlblanke overflader præger alt hvad der har med deres verden at gøre. Menneskene bor i modsætning dertil i grotter i den enorme amerikanske ørken. Det er en effektiv visuel kontrast der skabes, men måske ikke en der passer overens, med den information vi får om rumvæsnerne ved filmens start.
The Host tager nu engang udgangspunkt i en velkendt antagelse om, at selve menneskeligheden er et unikt element i hele det uendelige univers. Menneskets evne til at elske er enestående. Wanderer, hvis kaldenavn bliver Wanda, smittes overraskende af Melanies menneskelige evne til kærlighed og empati. Så hvad er det egentlig for en sjæl Melanies krop er blevet invaderet af?
Trekantsdrama med fire deltagere
Det bliver den indre kamp mellem Melanie og Wanda, som er spændende at følge med i. Særligt Wandas personlige udvikling er besnærende. Det er i Wandas intime møde med Melanie og de mennesker der står hende nær, at Wanda konfronteres med hvad sit eget folk foretager på jorden. Det er i øjeblikket, hvor det mystiske rumvæsen selv skaber almene menneskelige forbindelser, at en rørende fortælling opstår.
The Host bygger på en roman af Twilight -forfatteren Stephenie Meyer, og ligesom i det populære Twilight -univers ser vores heltinde sig fanget i et trekantsdrama. De fleste klicheer undgås dog heldigvis. Wanda er fyldt med komplicerede romantiske følelser, i det hun forsøger at holde rede på sin egen selvstændige tanke ved siden af Melanies konstante tilstedeværelse og påvirkning, hvilket bringer en sjov og alternativ vinkel til trekantsdramaet.
The Host har en lidt klodset indledning, da der er så meget information, som skal etableres inden historien for alvor kan komme i gang. Når først Wanda og Melanie begynder at kommunikere med hinanden begynder eventyret dog for alvor. Des mere vi lærer Wanda at kende, des mere involveret bliver hele filmoplevelsen.
The Host er en fin ungdomsfilm med potentiale til at sætte nogle interessante diskussioner i gang. Ambitionsniveauet har dog holdt sig til tanken om at skabe en underholdende og rørende sci-fi/romance, og det er sådan set også lykkedes meget godt.
Ekstramateriale
I et syv minutter langt bag-om-scenen program tales der med skuespillere, instruktør og produktions designer, så du hører de enkeltes perspektiv på karaktererne, historien og udviklingen af det gennemførte look som rumvæsnerne og deres genstande har. Forfatteren Stephenie Meyer har tydeligvis haft stor indflydelse under produktionen og kommenterer også forløbet.
Filmen kan genses med kommentatorspor hvor instruktør Andrew Niccol, producer Nick Wechsler og Stephenie Meyer igen kan opleves. Stephenie Meyers tilstedeværelse betyder at der især kommenteres på historiens vej fra bog til film.
Derudover kan du se nogle slettede scener.
Der er desværre ingen undertekster på ekstramaterialet.
Jeg giver ekstramateriale 3 stjerner
Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Midget Entertainment .