Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Human Stain

14. november 2003 af Rune Wulff Christensen

3 stjerner Skriv en kommentar

The Human Stain billede

Coleman Silk virker på overfladen som en stærk og usårlig mand, men alle har et sårbart punkt – a Human Stain.

Coleman Silk (Anthony Hopkins) er dekan og underviser på et universitet. Han er en hård, men retfærdig mand, og hans kolleger nærer dyb respekt for ham. Under en forelæsning om Akilleus og Illiaden kommer han til at udtale sig tvetydigt om to elever, der ikke er til timen. Silks udtalelse kan, hvis man virkelig vil, opfattes racistisk, og det vil alle omkring ham. Silk siger i raseri sit job op, og som om det ikke var nok, dør hans kone kort tid efter. For at komme videre, vil Silk gerne give sin version af sagen i en bog, og han opsøger forfatteren Nathan Zuckerman (Gary Senise) for at få hjælp til at skrive. Bogen bliver ikke til noget, men de to mænd udvikler et nært venskab.
Samtidig har Silk mødt den noget yngre Faunia (Nicole Kidman), som han indleder et, overvejende seksuelt, forhold til. Silk og Faunia står på mange måder i modsætning til hinanden, men som elskere mødes de på neutral grund. Faunias eksmand (Ed Harris) er desværre ikke så glad for, at hun har fundet Silk… Begivenhederne med Faunia får Silk til at tænke på sin ungdom, og i flashbacks bliver hans hemmelige og besynderlige fortid afsløret lidt efter lidt.

Filmen drejer sig om, hvordan Silk, som en silkelarve, har spundet sig selv ind i en puppe af løgn og selvbedrag. Puppen virker som beskyttelse for det skrøbelige menneske, der findes inden i. Men som sin litterære helt, Akilleus, har Silk også et sårbart punkt – en menneskelig plet på den hårde skal.
Det er primært skuespillerpræstationer, der bærer filmen, især Nicole Kidman som den ustabile Faunia er god, mens manuskriptet halter lidt. Historien tager en overraskende drejning i midten af filmen, som tager unødig opmærksomhed fra de vigtige emner, som filmen tager op. Det vil være synd at afsløre pointen her, men lad os sige, at den nok virker bedre i romanform (”The Human Stain” er en filmatisering af en roman af Philip Roth), da den indebærer noget, der er svært at få til at virke realistisk på film…

Historien bliver aldrig nærværende for alvor, men ”The Human Stain” er værd at se i kraft af de store skuespillerkapaciteter, der medvirker. Nicole Kidman er som sædvanlig en fornøjelse, ligesom Anthony Hopkins og Ed Harris fryder.

Titel: The Human Stain
Original Titel: The Human Stain
Premieredato: 14. november 2003
Instruktør: Robert Benton
Skuespillere: Anthony Hopkins, Nicole Kidman, Ed Harris, Gary Senise, Wenworth Miller
Spilletid: 106 min.
Selskab: Lakeshore Entertainment, Miramax Films, 2003
Genre: Drama
Link: http://www.miramax.com/the_human_stain/
Anthony Hopkins som Coleman Silk
Anthony Hopkins som Coleman Silk
banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...