Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Human Stain

7. april 2004 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Human Stain billede

To vidt forskellige mennesker, med hver deres liv, overskygget af trusler fra fortiden. Men de bliver forenet i kampen for hvor langt de kan gå, for at leve i nutiden.

Coleman Silk ( Anthony Hopkins ) er en vellidt og anerkendt professor ved et stort amerikansk collage. En dag anklages han af sine elever og kollegaer for at værer racist, fordi han i sin undervisning er kommet til at bruge ord der kan tolkes som racistiske. Han tager sin afsked og næsten samtidigt dør hans kone af en blodprop.
Coleman opsøger den menneskesky forfatter Nathan Zuckerman, ( Gary Sinise ) for at få han til at hjælpe med at skrive en bog om hans liv. De to bliver bedste venner og en dag fortæller Coleman at han har en affære med en kvinde på 34 år. Faunia Farley ( Nicole Kidman ).
Men både Coleman og Faunia bærer på dybe hemmeligheder der gør det svært for dem at leve deres liv fuldt ud. Spørgsmålet er så om to mennesker kan elske hinanden, når de ikke tør give sig selv fuldt ud, fordi de er bange for at afslører for meget af deres fortid.

Instruktøren Robert Benton har før THE HUMAN STAIN instrueret SANDHEDENS TIME, NOBODYS FOOL, BILLY BATHGATE. Han har endvidere skrevet manuskript til Richard Donners første SUPERMAN film fra 1978 og klassikeren BONNIE OG CLYDE fra 1968.

Nicole Kidman har i sin karriere haft mange forskellige og mindeværdige roller. Men de sidste år har hun rigtigt hygget sig med at kunne vælge lige hvad hun har lyst til. Hun sang så smukt og inderligt i Baz Lurman’s Power Polka hit MOULIN ROUGE Gav os alle årlig samvittighed i Lars Von Triers DOGVILLE og hun spillede kvinden der med længsel venter på sin elskede i COLD MOUNTAIN. Nicole Kidman beviser endnu engang i HUMAN STAIN, at hun sagtens kan leverer en bærende rolle med dyb indlevelse og personlighed, selvom hun pt. er en af Hollywoods helt store stjerneskud.

Anthony Hopkins er en erfaren skuespiller. Af hans mest minde værdige roller kan nævnes: Hans rolle som doktor i David Lynch’s ELEFANTMANDEN. Den stille butler i THE REMAINS OF THE DAY. Den hårdfører vampyrbekæmper Van Helsing i Coppolas BRAM STOKERS DRACULA. Og så har han jo for resten også spillet vores allesammens kannibal, Dr. Hannibal Lecther.

Gary Sinise der spiller forfatteren Nathan Zuckerman, har før leveret gedine biroller. Han blev nomineret til en Oscar for en sådan for hans rolle i FORREST GUMP.

Ed Harris der spiller Vietnam veteranen Lester Farley har også mange filmroller på bagen. Han vandt en Oscar for hans rolle i THE HOURS. Ellers har han været med i så forskellige film som THE ROCK, APOLLO 13, THE TRUEMAN SHOW og A BEAUTIFULL MIND.

THE HUMAN STAIN er en filmatisering af en roman af Philip Roth.

THE HUMAN STAIN er en flot fortalt historie med rørende skuespil i alle roller. Anthony Hopkins levere en flot karakter i den højt uddannede professor Coleman, der bærer på en dyb hemmelighed om sin egen fortid. Den unge Wentworth Miller der spiller Coleman som ung er også overbevisende. I det hele taget så fungere filmens fortællerteknik godt. Den springer fra nutid til fortid og tilbage igen og dette er med til at fortælle den måske lidt indviklede historie på en let overskuelig måde. Nicole Kidman er hård og samtidig forførende som den unge elskerinde Faunia, der har måtte gå så meget voldsomt igennem i hendes unge liv. Man føler med hende og kan godt forstå at hun er endt med at blive sådan.
THE HUMAN STAIN er spændende og fortæller den desværre evigt aktuelle historie om racisme og om hvad det kan gør ved menneskers liv.
Instruktøren Robert Benton fortæller historien med en overskuelig ro og med mange smukke billeder, der samtidig med det gode spil gør, at man ikke sådan lige med det samme ryster THE HUMAN STAIN af sig, og heldigvis for det.

Ekstramateriale:

Behind the scenes. 17 min.
Cast and crew Biographies.
Production notes.
Sneak Preview og trailers til kommende udgivelser.

Der er ikke meget volumen i ekstramaterialet til THE HUMAN STAIN. Men det der er, er godt. Biografierne er fyldestgørende og produktions notaterne er spændende.
Det korte Making off, leverer interviews med mange af de involverede i produktionen.

Karakter for ekstramateriale 2 ud af 6 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af : http://www.scanbox.dk

Titel: The Human Stain
Original Titel: The Human Stain
Premieredato: 22. marts 2004
Instruktør: Robert Benton
Skuespillere: Nicole Kidman, Anthony Hopkins, Ed Harris, Gary Sinise, Ron Canada, Anne Dudek, John Finn, Charles W, Gray, Wentworth Miller, Jacinda Barrett, Harry Lemmex.
Spilletid: 101 min.
Selskab: Miramax Films, Lakeshore Entertainment, Stone Village Productions 2003.
Genre: Drama
Link: http://www.miramax.com

banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...