Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Human Tornado (DVD)

3. februar 2002 af Morten Eriksen

5 stjerner Skriv en kommentar

The Human Tornado (DVD) billede

Rudy Ray Moore's to film om Dolemite er blevet kult klassikere.

En afroamerikansk stand-up komiker (Rudy Ray Moore) begyndte i starten af 70'erne med succes at udgive stand-up på plade. Her i blandt en historie om Dolemite. Han finansierer i 1974 sin egen film med sig selv i hovedrollen som Dolemite! "The Human Tornado" er efterfølgeren.

I "The Human Tornado" der også går under navnet "Dolemite II" er alle hvide mennesker usympatiske og de tænker kun på at få ram på de sorte. En af dem er byens sherif. En dag opdager han at en gruppe sorte holder fest i et hus oppe på en bakke, og han tager sammen med hans mænd dertil for at pløkke dem ned. Han opdager til sin skræk, at hans kone er i fuld gang i soveværelset sammen med en sort fyr. Scenen hvor Dolemite stikker af i bar røv ned af en skrænt er en berømt scene. Dolemite, der er big time pimp og hustler, men af den godhjertede slags, tager nu til Californien for at besøge natklubbestyreren Queen Bee og hans piger. Han hjælper hende bl.a. med at lave et stand-up show og pengene ruller ind. En lokal Mafia der ejer en anden natklub bliver rasende og han kidnapper nogle af Dolemite's piger. Nu er Dolemite sur og han angriber med sin kung-fu kunnen samt en stor portion sex-appeal overfor Mafians kone…

"The Human Tornado" er en actionkomedie i Blaxploitation stilen fra 70'erne. Hvis ikke man i forvejen kan lide den stil, så får man sandsynligvis intet ud af at se filmen. Filmen er amatøragtigt filmet og klippet, men hvordan man enten vender eller drejer det, så kommer man ikke udenom at Dolemite er total kult. Jeg havde det sådan, at efter at have set filmen, så måtte jeg bare se mere med Rudy Ray Moore. Han har et glimt i øjet samt en helt speciel måde at fyre sine replikker af, og det er fascinerende. I 1970 begyndte han at udgive såkaldte "Party Records". Han inviterede ganske simpelt nogle venner, bød dem på drinks og så fyrede han sit stand-up show af og optog det! Mange af de indendørs scener i "The Human Tornado" er filmet i Rudy's 9 værelses lejlighed. De 9 forskellige værelser blev til 9 forskellige sets. Et i hvert rum! Lur mig, om det ikke er rigtigt observeret, at han har et lille smil på læberne i nogle af scenerne i filmen. Et af Dolemites våben er hans rim som kommer spontant engang imellem: "He think he's bad and ain't got no class! I'm gon' rock this shotgun up his muthafuckin' ass!"…

Der findes flere Dolemite fan-sider på nettet og rygtet siger, at der er en ny Dolemite film på vej med LL Cool J i hovedrollen. I rap kredse bliver Rudy Ray Moore betegnet som "The Godfather of Rap" pga. hans frække rim som han udgav på plade længe før rappen kom og fordi at han var den første der udgav plader med forbudte ord (Explicit lyrics). Rappere som Dr. Dre, Snoop Doggy Dogg og Ice T forguder ham den dag i dag. Rudy inspirerede Richard Pryor til at tage skridtet til at turde sige fuck o.lign. i sit stand-up show.

DVD specifikationer

Filmen kan i større DVD-specialforretninger bestilles hjem på DVD (region 0, NTSC) og kan derfor afspilles på alle afspillere. Man kunne håbe på en masse ekstramateriale, men jeg har på fornemmelsen at der ikke eksisterer så meget. Der er ikke så meget at sige om selve DVD udgivelsen, andet end at der er en række interessante trailers under special features:

Dolemite
Dolemite II: The Human Tornado
Shaolin Dolemite
Hanging Out With Dolemite

Menuerne er still-billeder og selve filmen er i Pan & Scan (4:3). Lyden er i såkaldt HI-FI mono! Selvom billedet ikke er i widescreen og kvaliteten heller ikke lever op til a-film produktioner, så kan det være at man bliver stillet tilfreds ved at tænke på, at filmen jo ikke fås i bedere kvalitet på noget andet medie. Der skulle være bortcensureret små scener hist og her i filmen, men de er desværre ikke inkluderet i DVD-udgaven. En uklippet version skulle dog ikke være til at få fat på, ej heller på VHS.

Nogle af Rudy Ray Moores plader med stand-up og sange kan købes på CD på nettet.

" The Human Tornado" er en rigtig snasker af en b-film og et must for hardcore fans af 70'er film. Jeg har vurderet filmen for det den giver sig ud for at være sammenlignet med det den er blevet til. Det er kult, og dermed ikke for enhver smag.

Titel: The Human Tornado
Original Titel: The Human Tornado
Premieredato: 3. februar 2002
Instruktør: Cliff Roquemore
Skuespillere: Rudy Ray Moore, Lady Reed, Jimmy Lynch, Howard Jackson, Java, Gloria DeLani
Spilletid: 85 min.
Selskab: Comedian International Pictures, Dimensions Pictures Inc. 1976
Genre: Action
Link: http://www.dolemite.com
DVD'ens hovedmenu.
DVD'ens hovedmenu.
Rudy stikker af i næsten ingenting!
Rudy stikker af i næsten ingenting!
"He think he's bad and ain't got no class! I'm gon' rock this shotgun up his muthafuckin' ass!"
"He think he's bad and ain't got no class! I'm gon' rock this shotgun up his muthafuckin' ass!"


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...