Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hvidstengruppen ...
Hvidstengruppen Ii - De Efterladte billede

Året Jeg Begyndt...
Alle For Fire
Black Panther: W...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Informers

8. november 2009 af Kristian Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Informers billede

Ensemble-drama med en stjernerække af skuespillere…

Bret Easton Ellis roman, ”The Informers” fra 1994, danner grundlaget for Gregor Jordans film af samme navn, der netop har fået dansk dvd-premiere. Gregor Jordan, der tidligere har stået bag den spidsfindige ”Buffalo Soldiers” (2001), har med ”The Informers” kastet sig ud i den nærmest umulige opgave, at skulle filmatisere en Easton Ellis roman. Efter min mening er det nemlig endnu ikke lykkedes en instruktør, at fange den satiriske og herlig ondskabsfulde tone, som Bret Easton Ellis formår at bruge, når han skriver sine bøger. Da Mary Harron i 2000 filmatiserede Easton Ellis gennembrudsroman ”American Psycho” kom hun meget tæt på at indfange forfatterens ånd, men desværre manglede filmen utroligt meget af bogens punch, og de samme kan desværre siges om ”The Informers”

Filmen er en antologi-film hvor sideløbende historier kædes sammen til et samlet handlingsforløb. Vi befinder os i 80’ernes Los Angeles, hvor de rige og de smukke slår tiden ihjel med masser af sex, coke og sprut, alt sammen til tonerne af den nyeste popmusik.
Men under den blanke overflade lurer forfaldet og grådigheden. Syndefaldet synes lige om hjørnet, men ingen lægger mærke til det i kokainrusens slørede virkelighed.

”The Informers” er et tidsbillede mere end en egentlig film i traditionel forstand. Problemet med disse antologi-film er, at få de mange historier til at hænge fornuftigt sammen, og det lykkes ikke helt i Jordans film. Det er for mange løse ender, der aldrig bliver ordentligt fuldt op på, og filmen har en tendens til at blive rodet og usammenhængende. Men til gengæld formår instruktøren at indfange tidsånden i 80’ernes glamourøse high society liv. Kulisserne, musikken og makeuppen passer perfekt, og samtidig med at man væmmes over karakterernes dyrkelse af ligegyldigheden, så kan man ikke undgå at blive fascineret af den enorme frihed, der danner grundlaget for personernes gøren og laden.

”The Informers” byder på en imponerende rolleliste med både garvede veteraner og nye talenter blandt skuespillerne. Kim Basinger er fremragende som pilleslugende husmor og Brad Renfro er ikke mindre end fantastisk i rollen som dørmanden Jack, hvis liv tager en tragisk drejning da hans kriminelle onkel (spillet overlegent af Mickey Rourke) kommer på besøg. ”The Informers” blev i øvrigt Brad Renfros sidste film, inden han ironisk nok døde af en overdosis heroin i januar 2008.

Det er uden tvivl skuespillet og instruktørens tidsmæssige portræt, der gør ”The Informers” til en solid og interessant film, og på trods af en noget rodet historien, holder filmen alligevel vand.

Der er desværre intet ekstramateriale til ”The Informers”

Filmen er venligst stillet til rådighed af: Warner Home Video.

Titel: Angiverne
Original Titel: The Informers
Premieredato: 13. oktober 2009
Instruktør: Gregor Jordan
Skuespillere: Billy Bob Thornton, Kim Basinger, Mickey Rourke, Winona Ryder, Jon Foster, Amber Heard, Rhys Ifans, Chris Isaak, Austin Nichols, Lou Taylor Pucci, Mel Raido, Brad Renfro
Spilletid: 94 min.
Selskab: Senator Entertainment Co. 2008/ Sandrew Metronome 2009
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She Said
Krysantemum
Den Milde Smerte
Ferskenlunden i ...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...