Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Last Witch Hunter

14. januar 2016 af Rasmus Legene

3 stjerner Skriv en kommentar

The Last Witch Hunter billede

Vin Diesel gør sig som heksejæger i den moderne verden

Vin Diesel som udødelig heksejæger lyder ikke som noget dårligt koncept. En undskyldning for massere af aktion og special effects, så er der kun tilbage at stille spørgsmål ved om plot og roller kan følge med.
Som del af en gruppe heksejægere i middelalderen besejrer Kaulder (Vin Diesel) en mægtig heksedronning. Men med sit sidste åndedrag kaster hun en forbandelse på Kaulder så han bliver tvunget til at leve for evigt, og dermed aldrig at se sit afdøde barn og kone igen. I nutiden fortsætter hans krig mod uregerlige hekse, omend der nu er kommet en våbenhvile mellem den kirkelige organisation Kaulder kæmper for, og de lovlydige hekse. Men noget nyt og mægtigt truer balancen, og Kaulder er naturligvis den rette til at stoppe det.

Vin Diesel er et åbenlyst valg til en stor voldsom mand der jager hekse med et sværd, og specielt i flashbacks til middelalderen med pels og stort skæg ser han formidabel ud. Dette er en god kontrast i forhold til hans fremstilling i den moderne fortælling der præsenterer ham som en mildere, mere retfærdig mand. Filmens fortælling ligger også op til nogle temaer om hvordan han er begyndt ikke bare at dræbe hekse, men derimod lade dem blive dømt af en domstol i stedet, et tema der egentligt er spændende i en verden hvor film har det med at hylde selvtægt. Desværre bliver temaet rodet af dårlig dialog og en mangel på konsistens. Nogle hekse frygter Kaulder som om han stadig bare dræber alle, mens andre arbejder sammen med ham uden overhovedet at skænke det en tanke. I det hele taget har filmens univers ikke mange gennemskuelige regler. Hekse lader til at kunne magi, men nogen af dem bruger ingredienser mens andre tilsyneladende bare slynger folk rundt med deres hænder. Og til tider lader det til at den samme heks gør begge dele. Hvis der er regler så er de meget ugennemskuelige.

Desværre gælder ugennemskueligheden også på filmens visuelle side. Hvad angår computer effekter er filmen sådan set meget flot, med massere af dramatisk magi både som baggrund og som mere aktive effekter. Men filmens aktion er noget rodet, ikke mindst på grund af hektisk klipning. Jeg vil naturligvis ikke udelukke at Vin Diesel og filmens andre skuespillere ikke er i stand til at fysisk håndtere store actionscener, men det er ikke hvad jeg forventer af en skuespiller som ham.

Det endelige resultat er en film der præsenterer et fint præmis med et par gode figurer, men som ikke formår at gøre noget spændene med det. Filmen hopper fra aktion scene til aktion scene uden at gøre særligt meget ud af dialog eller sammenhæng på vejen. Det betyder at filmen har øjeblikke der er meget fede, og øjeblikke hvor ting folk siger knap giver mening, eller hvor handlingen springer let og behændigt henover logik.

The Last Witch Hunter er en farverig, aktionfyldt eventyrfilm der giver Vin Diesel muligheden for at være udødelig superhelt. Desværre er aktionen aldrig så skarp som man kunne håbe, og filmens narrativ hænger absolut ikke alt for godt sammen. Et par gode biroller hjælper, men de bliver ikke udnyttet godt nok til at redde filmen fra middelmådighed.

Titel: The Last Witch Hunter
Original Titel: The Last Witch Hunter
Premieredato: 14. januar 2016
Instruktør: Breck Eisner
Skuespillere: Vin Diesel, Michael Caine, Elijah Wood, Rose Leslie
Spilletid: 106 min.
Selskab: Summit Entertainment, Nordisk Film, 2015
Genre: Action
Link: http://www.thelastwitchhunter.movie/
Vin Diesel med backup fra Rose Leslie
Vin Diesel med backup fra Rose Leslie


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...