Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar 2021
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

I Krig Med Morfar
I Krig Med Morfar billede

The High Note
Sjæl
Spiral: From The...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Streaming anmeldelse

The Letter Room

11. april 2021 af Jesper Poulsen

5 stjerner Skriv en kommentar

The Letter Room billede

Oscar-nomineret drama imponerer. Det gør så absolut heller ikke noget, at instruktøren er dansk, og at hun har hapset sin mand til at spille hovedrollen.

Richard er en stilfærdig fængselsbetjent, som pligtopfyldende passer sit job, og siden fordriver tiden med at se tv og klappe sin hund. Men en dag forflyttes han til den ansvarsfulde stilling, som handler om at gennemse al post til og fra de fængselsindsatte. Særligt en fast brevveksling til den dødsdømte Cris fra hans gamle flamme Rosita, fanger hans opmærksomhed. Der er nemlig rigtig mange breve fra Rosita til Cris, men aldrig et svarbrev den anden vej. En dag falder Richard over en frase i et brev, hvor Rosita skriver at hun vil begå selvmord, sådan at hun kan forenes med Cris, når han har modtaget sin henrettelse. Denne besked vækker en uro i Richard og han undersøger praksis i forhold til, hvordan fængslet stiller sig i forhold til viden om udeforståendes helbred. Han får at vide, at der kun findes procedure for indsattes situation, hvilket får Richard til at opsøge Rosita, hvem han er bekymret for. I mødet med Rosita lærer Richard dog en overraskende og helt særlig livslektie, som han hurtigt tager til sig.

Oscar Isaac er velcastet til rollen, som den forsigtige Richard, hvis livsanskuelse pludselig ændrer sig. The Letter Room formår som kortfilm at imponere voldsomt, og viser på blot en halv time et velfortalt og vedkommende drama. The Letter Room kunne sagtens gå hen og blive den helt store vinder af Oscar for bedste live action kortfilm. Jeg har personligt også et godt øje til Feeling Through, men det ville da være stort med en sejr til The Letter Room, da instruktøren er dansk. Navnet Elvira Lind ringer måske ikke den store klokke, når vi taler om danske instruktører. Måske fordi at hun er bosat i Brooklyn, ikke har et langt og velkendt filmisk cv og endnu har til gode at skabe en fuldlængde spillefilm. Faktisk er hun måske mest kendt for at være… Oscar Isaacs kone.

Det kan meget vel ændre sig, for The Letter Room er virkelig en original og tankevækkende produktion. Lind har ikke alene instrueret filmen, men også skrevet manuskriptet. Talentet er til at få øje på, og et fromt ønske kunne være, at Lind med The Letter Room fik sparket nogle lidt større døre ind i branchen. En halv time er i hvert fald værd at investere i.

Filmen kan ses på TV2 Play fra 15. april - og vises på TV2 den 24. april.

Titel: The Letter Room
Original Titel: The Letter Room
Premieredato: 11. marts 2021
Instruktør: Elvira Lind
Skuespillere: Oscar Isaac, Alia Shawkat, Brian Petsos, Tony Gillan, Eileen Galindo, John Douglas Thompson
Spilletid: 30 min.
Selskab: Topic, Dutch Tilt, 2020
Genre: Drama
Streaming service: www.topic.com

Link: https://vimeo.com/ondemand/theletterroom


banner
Overskrift Højre Block
Chaos Walking
Promising Young ...
Den Anden Side
Minari
Once Were Brothe...
Sound of Metal
Two Weeks to Liv...
Sjæl
The Secrets We K...
Things Heard & S...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...