Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Mackintosh Man

14. december 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

2 stjerner Skriv en kommentar

The Mackintosh Man billede

Den gode gamle kolde krig, hvor paranoia var en dyd. Joseph Rearden arbejder som britisk efterretningsagent bag fjendens linier, som udviskes efterhånden han nærmer sig sandheden.

I 1970´ernes England, ankommer Joseph Rearden (Paul Newman) til sin arbejdsgiver, Mackintosh (Harry Andrews) og dennes assistent Mrs. Smith (Dominique Sanda), for at blive tildelt et job i marken. En skin manøvre omrking diamantimport, der er sikkerhedsgrunde er tildelt de almindelige postbude, som diskret bliver overvåget. Rearden skal på klodset vis angribe en sådan ”kurer”, og derefter pågribes af politiet, og derefter placeres anbragt i fængslet. Derfra går operationen ud på at eleminere en anden fange, Slade, som er samfundsfjende og kommunist. Det lykkedes at nå til fængslet, men Slade er omringet af venner. Men en dag kommer hjælpen Rearden i forkøbet, da en af de indsatte tilbyder Joseph hans frihed, mod en klækkelig sum for denne tjeneste. Rearden tager imod, specielt da det kommer ham for øre, at de er to der skal afsted den dag, den anden er Slade. Men der er store kræfter på spil, og Rearden møder en frihed med endnu flere begrænsninger.

Paul Newman er ganske charmerende som man kender ham, i denne meget tandløse koldkrigs film. Han havde sin karriere på det tørre, med sit berømte makkerkab med Robert redford i “Butch Cassidy and the Sundance Kid” fra 1969, og samme år, lige efter ”The Mackintosh Man” inspillede han ”The Sting”, som skulle blive et af hans helt store pejlemærker. I denne film, for han godt modspil af James Mason (”Lolita”, ”Georgy Girl”, ”The Boys From Brazil”, ”Salem´s Lot” m.fl)
Instruktøren John Huston har mange meritter på sit cv (The Asphalt Jungle”, ”The African Queen”, ”Key Largo” og ikke mindst ”Familiens Ære”), og var vel allerbedst i de gamle Hollywood dage i 1950´erne, med undtagelse af ”Familiens Ære”. Har siden begivet sig ud i flere spionfilm uden at fange intensiteten og kunne holde den. Fik sat sit aftryk på James Bond genren, med den første af slagsen ”Casino Royale”, som netop er genindspillet.
”The Mackintosh Man” havde måske sin charme da den blev indspillet, godt hjulpet på vej af et flot stemningsfuldt soundtrack. Men står i dag som hjælpeløs og rodet film, uden substans. Handling virker dårligt konstrueret, det virker uigennemtænkt, når ”helten” får foræret for mange kort, og hændelser der virker tåbelige. Sådan spilles det spil ikke, heller ikke i 70´erne.

Ekstra materiale er en trailer til filmen, og John Huston: The Man, The Myth, The Moviemaker, med en god cigar, som kun forlader læberne når der skal forklares!

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Warner Bros..

Titel: The Mackintosh Man
Original Titel: The Mackintosh Man
Premieredato: 5. december 2006
Instruktør: John Huston
Skuespillere: Paul Newman, James Mason, Dominique Sanda, Harry Andrews, Ian Bannen, Michael Hordern, Peter Vaughan, Jenny Runacre
Spilletid: 98 min.
Selskab: Warner Bros/1973
Genre: Krimi


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...