Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

The Manipulator (VHS)

23. maj 2003 af Lise Aakjær

2 stjerner Skriv en kommentar

The Manipulator (VHS) billede

Da psykologen Lillian Rose bliver fyret fra sit job som radio-psykolog, tager hun fat på sin livsdrøm: at blive tv-psykolog med sit helt eget show. Drømmen bliver efterhånden en besættelse.

"The Manipulator" hedder egentlig "Deranged" på engelsk og "The Rose Technique" på amerikansk. Den sidste titel må siges at være den bedste og karakterisere filmens handling og hovedperson bedst.

For det hele går ud på denne Rose-technique, som psykologen Lillian Rose har kreeret, og som hun behandler sine patienter efter. Den går i al sin enkelthed ud på at skære overflødige og visne grene væk, hvis de er i vejen for opblomstringen af fine roser. Dette forhold gør sig også gældende for Lillian Roses almindelige omgang med mennesker og for hendes vej til toppen. For Lillian betragter sig selv som en blomstrende rose, så enhver forhindring hun møder på sin vej er dead-wood, der bliver ryddet af vejen med hækkesaksen – bogstavelig talt. Det gælder kort sagt om at eliminere alt, der forhindrer hendes personlige succes.

På samme måde forsøger hun at hjælpe sine patienter, men ender med at udnytte dem til selviske formål. Dr. Rose er en karismatisk kvinde, der forstår at sno sine medmennesker om sin lillefinger. På den måde er Dr. Rose godt på vej til at manipulere sig ind på tv-skærmen i rollen som tv-psykolog.

Men hendes elever på den skole, hvor hun vikarierer, består ikke udelukkende af dedikerede fans. Skoleinspektøren og en meget skeptisk journalist-studerende begynder efterhånden at mistænke hende og hækkesaksen for manglende fingre, ører og flere brutale overfald. Da de begynder at grave i Dr. Roses fortid dukker der foruroligende informationer op.

Pludselig er hun ved at blive afsløret som den manipulerende fup-mager, som hun er. Og så skal Dr. Lillian Rose bestå sin endelige eksamen som psykolog, er hun en rigtig manipulator, virker the rose technique og kan hun via sine lommepsykologiske færdigheder snøre hele verden?

The Manipulator er en sort komedie, der næsten fungerer. På trods af at hovedrolleindehaveren Jobeth Williams (som i sin tid spillede moren i Poltergeist) lægger liv og sjæl i rollen som den psykopatiske Lillian Rose, så bygger historien på en løs og meget tynd ide. Og denne ide bliver ikke rigtig gennemført, men virker i sidste ende uinteressant, fordi der ikke bliver føjet noget nyt, en interessant vinkel eller drejning til.

Filmen forsøger dog trods sin lige kurs mod absolut meningsløshed at lave små uforudsigelige krumspring, der er fornøjelige undervejs men ganske forglemmelige. Ellers er der ikke meget at komme efter i dette brag af en b-film. En dårlig dramaturgi og haltende skuespilpræstationer suppleret med et lige så dårligt manuskript og i øvrigt en forudsigelighed der batter.
Der er ikke meget blomstrende over "The Rose Technique".

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: The manipulator
Original Titel: Deranged/The Rose Technique
Premieredato: 28. maj 2003
Instruktør: Jon Scheide
Skuespillere: Jobeth Williams, Jason Brooks, Sally Kirkland, Kari Wuhrer, Robert Costanzo, Leo Rossi, Denise Duff, Peter Jason
Spilletid: 92 min.
Selskab: Nordisk Film, Egmont Film
Genre: Drama
En almindelig dag i Dr. Roses (Jobeth Williams) praksis
En almindelig dag i Dr. Roses (Jobeth Williams) praksis
Dr. Roses undervisning er præget af selvpromovering - her med en af sine mange dedikerede diciple
Dr. Roses undervisning er præget af selvpromovering - her med en af sine mange dedikerede diciple
Dr. Rose holder ikke forelæsninger i psykologi, men shows med levende eksempler
Dr. Rose holder ikke forelæsninger i psykologi, men shows med levende eksempler


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...