Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The mummy

8. juni 2017 af Maria Bogensberger

3 stjerner Skriv en kommentar

The mummy billede

Gys og masser af action når det onde slippes løs.

Nick Morton (Tom Cruise) og hans ven Chris Vail (Jake Johnson) er i den Irakiske ørken for at kæmpe mod en gruppe terrorister. Efter et bombe nedslag åbnes der dog for noget helt uventet, nemlig et gammelt gravkammer der indeholder en sarkofag. Det går hurtigt op for arkæologen Jenny Halsey (Annabelle Wallis), at det drejer sig om prinsesse Ahmanet (Sofia Boutella), der skulle have avet tronen som farao over Ægypten. De tre beslutter sig for at fragte deres fund ud af landet. Men under turen angribes de af fugle og flyet er på vej ned. Den frygtelige sandhed går hurtigt op for dem, de har sluppet onde kræfter fri.

Historie
Filmen The mummy er en gennemspilning af filmen af samme navn fra 1932. Den er dog også inspireret af de andre mummy film bla. Mumien (1999) og Mumien vender tilbage (2001), som er instrueret af Stephen Summers. Det er dog første gang at der er lavet en mummy film, hvor handlingen udspilles i vores tid og hvor det er en kvindelig mummy.

Action helt
Filmens hovedrolle spilles af Tom Cruise, der må siges at have stor erfaring indenfor actionfilm. Han kan ses i film som Top Gun (1986), Minority Report (2002) samt Mission impossible 1-5 (1996, 2000, 2006, 2011, 2015) og ja man kan blive ved. Det imponerende ved Tom Cruise er at han altid selv, udfører sine stunt i filmene og The mummy er selvfølgelig ingen undtagelse.
Filmen The mummy er instrueret af Alex Kurtzman der bestemt også er bekendt med action. Han står bag manuskripter på store film som The legend of Zorro (2005), Mission impossible lll (2006), Transformers (2007) og Star Trek (2009).

Sympati
Filmens kvindelige hovedrolle Sofia Boutella som spiller den Ægyptiske prinsesse Ahmanet, har fået en stor opgave som hun klare fantastisk. Man ser hendes forhistorie, hvordan hun som eneste barn af en farao, voksede op og blev opdraget til at hun skulle overtage tronen. Men faderen forelsker sig og får et til barn, som er en søn, en arving. Der rabler det fra Ahmanet og hun indgår en pagt med det onde og gør en grufuld handling, der ender med hendes død. Gennem filmen lykkes det hende at få en til at få medlidenhed og sympati med hende, så man næsten glemmer hvor ond hun er.

Fart over feltet
The mummy er en action, adventure og gyserfilm og det er lykkedes dem at få alle aspekter med i filmen. Der kommer nogle chokeffekter, der får en til at hoppe i sædet. Action må man sige, den er spækket med. Der er masser af flotte scener, hvor både genstande og mennesker flyver gennem luften, ulækre scener med masser af rotter og strimer af fugle, der laver stor ravage. Sandstorm fra Ægypten der indtager Londons gader og afdøde der genopstår. Filmen var spændende og underholdende med flotte synsindtryk. Jeg syntes bare at der manglede noget mere historie. Nogle flere tilbageblik fra fortiden. Noget der gav nogle brud i Ahmanet jagt på sin udvalgte. Men hvis man leder efter en actionfilm, der kan få dig op af stolen, så er det den rette film.

Titel: The mummy
Original Titel: The mummy
Premieredato: 8. juni 2017
Instruktør: Alex Kurtzman
Skuespillere: Tom Cruise, Sofia Boutella, Annabelle Wallis, Russel Crowe, Jake Johnson
Spilletid: 107 min.
Selskab: United international pictures 2017
Genre: Action , Adventure , Gyser
Link: http://www.imdb.com/title/tt2345759/banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...