Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The neon demon

9. juni 2016 af Maria Bogensberger

3 stjerner Skriv en kommentar

The neon demon billede

En særpræget film der sætter tankerene igang

Den 16 årige Jesse (Elle Fanning) tager alene til Los Angeles for at jagte model drømmen. Hendes uskyldige udseende vækker stor interesse. Hun har den skønhed alle andre vil have, hvilket hurtigt resultere i en kontrakt hos en af byens førende mode agenter (Christina Hendricks). Jesse bliver introduceret for en gruppe på tre kvinder, der vil gøre alt for skønhed og berømmelse. Snart får Jesse mode verdens mørke og egoistiske side at kende i form af jalousi og had.

Stort talent
The neon demon (2016) er instrueret af den meget omtalte danske instruktør Nicolas Winding Refn, der står bag flere store film som Pusher I, II og III (1996, 2004, 2005). Derudover står han også bag Bleeder (1999) samt Drive (2011), der fik prisen for bedste instruktør på Cannes film festival (2011).
Ideen til The neon demon kom sig af hans mange årige arbejde som instruktør på reklamefilm for store modehuse som Gucci og Yves Saint Laurent. "Jeg er omgivet af skønhed i mit liv og det har jeg i mange år gerne ville lave en film om" fortæller Nicolas Winding Refn. The neon demon er dog hans første film indenfor horror genren.

Stærke karakterer
I filmen er der en del stærke karakterer bla. hovedrolle indehaveren Elle Fanning, der er kendt fra film som Ginger og Rosa (2012), som hun modtog en række priser for. Heriblandt en British independent film award og en Critics' choice movie award og genfortolkningen af Tornerose eventyret Maleficent (2014). I The neon demon spiller hun den unge Jesse, som kommer helt alene til Los Angeles uden forældre eller venner. Hun er fantastisk i rollen som en stille, usikker og uskyldig pige, men som bag facaden gemmer på mystik og mørke. Som hun siger i filmen "Ved du hvad min mor plejede at kalde mig, farlig. Du er en farlig pige. Hun havde ret, jeg er farlig"
En anden stærk karakter er Ruby (Jena Malone) der medvirker i Stepmon (1998) og The hunger games Cathing fire (2013). I The neon demon spiller hun en make-up-artist, der er meget fascineret af Jesses skønhed. Hun fremstår som Jesses veninde, men skindet bedrager. Hun er indbegrebet af ondskab og det er imponerende at opleve hende leve sig ind i en rolle så makaber.

Blændende
Det blændende i filmen er helt sikkert billederene, lyset og musikken. Her træder Nicolas Winding Refn's talent fra sine mange reklamefilm i kraft. Klare neon farver, techno blink og flotte kostumer samt det at bidder af filmen er filmet i slow motion, gør et stort indtryk. Det er bestemt hele oplevelsen værd. En fryd for øjet.
Når vi så kommer til selve handlingen, bliver det straks sværere. Første halvdel er godt lavet. En god handling, hvor vi bliver ført ind i mode universets barske realiteter. En væmmelig verden, en verden hvor det gælder om at være kold og kynisk og hvor ingen pris for skønhed er for høj.
I anden halvdel bliver det hele så lidt for mystisk, brutalt og grotesk og handlingen bliver langsomt udvisket.

Mine tre stjerner er udelukkende givet for det fascinerende farve hav. De betagende billeder og den stærke elektroniske musik der er lavet af Cliff Martinez. Og dog så gjorde filmen alligevel noget ved mig. Jeg har nu gået flere dage og taget mig selv i at fundere over filmen. Så på trods af at det er en meget særpræget film, syntes jeg bestemt den skal opleves.

Titel: The neon demon
Original Titel: The neon demon
Premieredato: 9. juni 2016
Instruktør: Nicolas Winding Refn
Skuespillere: Elle Fanning, Jena Malone, Bella Heathcote, Abbey Lee, Keanu Reeves, Christina Hendricks
Spilletid: 117 min.
Selskab: Space Rocket Nation, Vendian Entertainment, Bold Film, 2016
Genre: Thriller
Link: http://www.imdb.com/title/tt1974419/

banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...