Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Nude Vampire.

4. august 2009 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Nude Vampire. billede

The Nude Vampire er Jean Rollins 2. spillefilm, og det lidt forvirrende plot gør sit til, at oplevelsen bliver en smule rodet. Men stemningen er typisk Rollin, og den bør man tage hatten af for.

En smuk kvinde (Caroline Cartier) flygter en sen nat fra et stort hus. Hun bliver forfulgt af mænd iført masker, der ligner forskellige dyr. På sin flugt ramler hun ind i den unge og rebelske Pierre (Oliver Martin), der overværer hvordan kvinden fanges, og bæres tilbage til hvorfra hun kom. I huset holder en mystisk selvmordskult til. De tilbeder kvinden, fordi de mener hun er vampyr og er i besiddelse af viden om evigt liv. Pierres far er blandet ind i de forsøg, der foretages for at finde den bestemte blodtype, der kan matche kvindens. Det kræver mange ofre, og snart befinder Pierre sig mit i selvmordskulten med en pistol for panden. Gode råd er dyre, og Pierre må snart erkende, at der muligvis findes andre dimensioner, end den menneskene lever i, og måske er legenden om vampyren sand.

Det er svært at anmelde en film som Jean Rollins The Nude Vampire. Det nemmeste i verden ville være at dømme den som en gang makværk, og hagle den ned for de mange plothuller og tåbeligheder den forvirrende historie indeholder. Men alligevel er der noget særligt over den, der gør den svær ikke at holde af. Bare en smule i hvert fald, og for fans af Jean Rollin og hans mystiske og sælsomt forførende produktioner, er den svær at komme uden om.

The Nude Vampire er Jean Rollins 2. film, og hans første i farver. Historien gaber over mange temaer og genre og blander både den klassiske vampyrhorror med Sci-Fi elementer. Der bliver kastet mange bolde i luften, og det hullede manuskript griber på ingen måde boldene igen, når de ramler ned om ørene på publikum.

Men hvad er det så, der gør The Nude Vampire seværdig? Det er såmænd stemningen og de smukke billeder, der længe efter de sidste rulletekster er rullet ned over skærmen, bliver hængende på nethinden. The Nude Vampire bider sig fra første frame fat i struben på tilskueren og holder ved filmen igennem. Man bliver som hypnotiseret af de smukke og velvalgte billedeopstillinger og de stort opsatte kulisser historien udspiller sig i. Det er det Jean Rollin kan, og det er det han beviser så smukt allerede her i hans 2. spillefilm.

Sminken og kostumerne er sære og virker ofte karnevalsagtige i deres karikerede udtryk. Skuespillet og replikkerne er stive, og de stakkels skuespillere arbejder det bedste de har lært uden rigtigt at brænde igennem. Men billederne og musikken til dem er smuk, og det er det, der gør en rigtig Jean Rollin produktion seværdig. The Nude Vampire er bestemt ikke Jean Rollins bedste film, men den hører med til samlingen, som værende et bevis på at Jean Rollin havde masser at byde på allerede fra starten af hans karrierer.

Ekstramateriale.

Ekstramaterialet på The Nude Vampire består af filmens originale trailer og et slideshow med billeder fra filmen. Som ekstra godbidder har Another World Entertainment serveret et specielt trailershow med deres andre Jean Rollin udgivelser.

Ekstramaterialet får 2 stjerner ud af 6 mulige.

The Nude Vampire bliver præsenteret i en flot kopi og billedet står efter omstændighederne godt. Lyden er det Franske Dolby Digital 2.0 lydspor. The Nude Vampire bliver præsenteret i dens originale format og kan ses med Danske, Svenske, Norske og Finske undertekster.

The Nude Vampire er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: The Nude Vampire.
Original Titel: La Vampire Nue.
Premieredato: 11. august 2009
Instruktør: Jean Rollin.
Skuespillere: Caroline Cartier, Oliver Martin, Maurice Lemaitre, Ly Lestrong, Ursula Pauly, Bernard Musson, Jean Aron.
Spilletid: 81 min.
Selskab: 1970.
Genre: Gyser

banner
Overskrift Højre Block
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
UdvandrerneKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...