Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

The Nugget - Gold Diggers

13. oktober 2003 af Per C. Halling

4 stjerner Skriv en kommentar

The Nugget - Gold Diggers billede

The Hulk udkommer snart på DVD/VHS, men indtil da kan vi opleve Eric Bana i denne lille lune og underholdende film om en stor klump guld og de mennesker den kommer i kontakt med.

Havde det ikke været fordi Eric Bahna spillede David Banner alias The Hulk i Ang Lees film af samme navn tidligere på året, så havde The Nugget næppe været at finde på hylderne i de danske videobutikker dette efterår. Han nemlig spiller den ene af hovedrollerne i denne lille australske film.

Filmen er baseret på John Steinbecks The Pearl og handler om 3 rigtige venner som støtter hinanden i tykt og tyndt.

Lotto - Der er verdens mest uheldige fyr. Han spiller på Lotto, heste, skrabelodder, men vinder aldrig en krone - undskyld dollar. Han har dog en gang skrabet sig til en formue, men tabte dem i ordets bogstaveligste forstand igen.

Wookie - Har fået sit navn efter han påstod at have set Chewbacca i baghaven og som ellers fordriver tiden med at læse billige sensationsblade.

Sue - Er den mest dovne af de 3. Han spiser og sidder ned hele tiden. Egentlig behøver han slet ikke at arbejde, for han fandt en gang en finger og slugte en ring, som lå i en becontærte, han sad og spiste under en frokost. Han sagsøgte - Sue på engelsk (Deraf øgenavnet) producenten og vandt 2 millioner dollars.

De går også under navnet under navnet The Black Tie Gang som arbejder sammen som vejarbejdere ude i den Australske bush. De bruger også en del af deres fritid i bushen sammen, hvor de drikker øl og søger efter mineraler på et stykke jord som de ejer, for det kunne jo være, at de kunne finde noget af værdi.

En weekend anskaffer de en metaldetektor, som de regner med kan hjælpe dem med at finde noget de sælge, så de ikke endnu en gang vender hjem til deres koner med tømmermænd og tomme lommer. Det er er dog en på helt anden måde. at de pludselig finder en stor klump guld. Mere skal ikke afsløres, men blot sige, at det ikke altid er lykken at finde/eje guld.

Der er ikke så meget handling i filmen, for den gør mere ud af at fortælle os om forskellige mennesketyper og situationer, som følge af fundet af denne guldklump og dermed mulighed for pludselig rigdom. Dette gør også, at hvis man er vant til smarte hurtigt klippede/fotograferede actionfyldte film med samme tema, vil man hurtigt kede sig bravt, for denne films tempo er roligt og stille og den tager sig god tid at fortælle om både sine hoved- og bipersoner. Den gør det på en meget underholdende, morsom og ikke mindst lun måde, hvor man sidder ikke og vrider sig af grin, men sidder og klukker over de forskellige scener og personer, der optræder i filmen, for man kan helt sikkert genkende et par af dem fra sin egen hverdag eller noget man selv har oplevet. Det er en film lidt i stil med The Castle, The Full Monty, The Snapper og The Commitments små meget underholdende film, der alle med klare budskaber lærer os noget om livet uden, at det går hen og bliver klichefyldt og vammelt, som det nogle gange sker i fx Amerikanske teenagefilm/komedier.

Lidt om dem foran kameraet . . .

Vores 3 venner spilles af Eric Bana (Lotto), Stephen Curry (Wookie) og Dave O'Neil (Sue) som alle er mest kendt for roller i Australske film og Tv-serier.

Eric Bana blev verdenskendt med hans rolle i Hulk og spillede også sammen med andre af tidens hotte nye stjerner i Black Hawk Down. Om et par uger kan vi opleve hans stemme i original udgaven af Pixar’s Finding Nemo. Det er egentlig pudsigt at han er havnet i filmens verden for han var som barn hverken interesseret i film eller noget der lignede, det var først efter han blev opfordret til at lave stand-up på en bar han arbejdede han fandt ud af han havde flair for komik, hvilket også senere også skaffede ham et job på det australske satire program Full Frontal som er lidt i stil med Saturday Night Live og senere også hans eget The Eric Bana Show Live.

Stephen Curry har stået bag forskellige komedier på australsk TV, bl.a sammen med sine brødre, men mest kendt er han for filmen The Castle, hvor han også spillede sammen med Eric Bana, med en enkelt afstikker i gysergenren med Cut.

Dave O'Neil er mest kendt for sine stand-up shows hjemme i Australien, men også som forfatter på bl.a. Tv-serien The Eric Bana Show Live.

Ja som i kan se, så kender de 3 gutter også hinanden fra tidligere og det mærkes for de spiller virkelig op til hinanden i denne film.

Lidt om dem bag kameraet . . .

Ja der ikke så meget at skrive her for det meste på filmen er lavet af Bill Bennett, som selv har både har skrevet, instrueret og produceret filmen, på samme måde har han også lavet mange af sine tidligere film som fx dramaet In a Savage Land og thrilleren/roadmovien Kiss or Kill, der blev vist på TV2 Zulu i weekenden. Det er gode underholdende film, men de halter lidt for det sker ofte, også i The Nugget, at der bliver lagt op til nogle gode sidehistorier, men de bliver aldrig fortalt færdig eller rundet ordentlig af, så filmene når aldrig op på Oscar-niveau og bevidner også om at man ikke altid kan . . . både blæse og have mel i munden.

De fleste er kun udkommet på video eller slet ikke på disse kanter, så det kan være lidt af et detektivarbejde at støve disse film op.

Lidt teknik . . .

Filmen er i Widescreen 1:1.85, stereo surround og varer 93 minutter. Filmens lyd er god og billedet er lyststærkt så du går ikke glip af noget i nattescenerne.

Ekstramateriale . . .

Der er ikke noget ekstramateriale, hvilket desværre er typisk for udgivelser på VHS, så der er ikke noget at skrive om her. Hvis det er en film du vil købe, kan jeg anbefale den Australske DVD-udgave, som bl.a. indeholder en alternativ slutning og slettede scener.

Konklusion . . .

Dette er en god film til en afslapningsdag, hvor man bare skal flade ud på sofaen og hygge sig sammen med kæresten/rigtige venner uden at tænke alt for meget. Den er både lun og sjov på en god måde, men minder også om at der kommer gode film fra landet, der har givet os instruktører som Baz Luhrmann (Strictly Ballroom, Romeo + Juliet, Moulin Rouge) og Peter Weir (The Truman Show, Whitness, Gallipoli, Picnic at Hanging Rock), men hvis film vi alt for sjældent får at se på disse kanter.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film

Titel: The Gold Diggers
Original Titel: The Nugget
Premieredato: 15. oktober 2003
Instruktør: Bill Bennett
Skuespillere: Eric Bana, Stephen Curry, Dave O'Neil, Belinda Emmett, Peter Moon, Vince Colosimo, Max Cullen, Karen Pang, Sallyanne Ryan, Alan Brough
Spilletid: 93 min.
Selskab: Australian Film Finance Corporation, B.J. Films Macquarie Film Corporation, Overseas FilmGroup, Showtime Australia, Highlight Video (Nordisk Film i DK), 2002 (2003 i DK)
Genre: Humor
Link: http://www.thenugget-movie.com/
The Black Tie Gang – Sue (Dave O'Neil) – Lotto (Eric Bana) – Wookie (Stephen Curry) – ”Rigtige venner kan ikke købes for guld . . .”
The Black Tie Gang – Sue (Dave O'Neil) – Lotto (Eric Bana) – Wookie (Stephen Curry) – ”Rigtige venner kan ikke købes for guld . . .”
En guldgraver og hans udstyr (”En investering, som er bedre end aktier !”) – Lotto (Eric Bana)
En guldgraver og hans udstyr (”En investering, som er bedre end aktier !”) – Lotto (Eric Bana)
3 Rigtige Venner lige til forsiden af den lokale avis (”Vi har lige fundet guld, men sig det ikke til nogen !”) - Wookie (Stephen Curry) – Lotto (Eric Bana) – Sue (Dave O'Neil)
3 Rigtige Venner lige til forsiden af den lokale avis (”Vi har lige fundet guld, men sig det ikke til nogen !”) - Wookie (Stephen Curry) – Lotto (Eric Bana) – Sue (Dave O'Neil)


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...