Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kollision
Kollision billede

Jojo Rabbit
Knives Out - Var...
Kød & Blod


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

The Osbournes - The First Season (VHS)

5. august 2003 af Aino Bredtved

4 stjerner Skriv en kommentar

The Osbournes - The First Season (VHS) billede


KULT!
– familien Osbourne for fuld udblæsning, du har med garanti aldrig set noget lignende…

På denne enestående kult-video får vi hele første sæson af den bindegale, men alligevel elskelige families vanvittige Docu-soap. Her er intet manuskript og ingen instruktør, bare ”reality”.

Osbourne-klanen består af Ozzy, hans kone gennem tyve år Sharon og børnene Kelly og Jack – for ikke at nævne hundene Minnie, Maggie, Pip, Crazy Baby, Puss, Martini Bianco ”The Gay one”, Lulu, bulldoggen Lola og en kat. Den ældste datter, 19-årige Aimee ønsker ikke at medvirke i galskaben, og er flyttet ind i familiens sommerhus mens det står på. Melinda, the Nanny, kan vel egentlig også kaldes medlem af familien, hun bor der i hvert fald.

Vi følger familien fra den dag de flytter ind i deres nye ”mansion” i Beverly Hills (– i øvrigt omkring det 24. hus de bor i). Vi ser krucifikser blive ophængt og udskåret, underlige kasser med påskriften”døde ting”, kranier og ”hvadsomhelst”.

Knapt er de flyttet ind førend en mindre nabokrig opstår. Det startede med, at naboerne spillede vild technomusik midt om natten – og nægtede at skrue ned, hvilket til gengæld resulterer i en sværm af flyvende skinker, brændeknuder og andet godt (skinkens flugt over plankeværket kunne man fristes til at sige ;o)

Det er simpelthen hylende morsomt, bizart og skingrende vanvittigt – velkommen til en helt ”almindelig” dag hos familien Osbourne. De bander og svovler, skændes og råber, men det mærkes tydeligt, at de elsker hinanden.

Rocklegenden, som mest af alt ligner en grøntsag (kærligt ment) ser umiddelbart ikke ud til at være i stand til noget som helst – specielt når man ser ham gå amok på en hypermoderne fjernbetjening, mens han brokker sig over at sidde fast på vejr-kanalen, alt imens det vrimler med hunde, som besørger overalt – specielt Lola, der udover at lække overalt på de fine tæpper, også flænser møblerne.

Der er ubeskrivelige episoder, som da Ozzy sladrer til Sharon fordi Kelly har fået en tatovering, eller da han ophidset råber til Jack og Kelly: ”I love you all, I love you more than life itself but you are all f***ing mad!
Vi er ”med” til Kellys 17 års fødselsdag, med underlige slangemennesker, ouja-brætter, hekse og andet okkult. Og techno-musik, som Ozzy HADER, men som han selv siger, ”det er ikke min fest!”.
Og når børnene skal i byen, får de et par faderlige råd med på vejen – ”Lad være at tage stoffer, lad være at drikke og hvis I skal have sex, så brug kondom” – hvem kan bedre advare børn, end en der selv har prøvet alt?
På et tidspunkt ser man Ozzy i en fotoautomat sammen med rapperen P. Diddy (man tror det er løgn – jeg ville gerne se de billeder!). Man ser også en lidt opgivende Ozzy, som desperat sukker ”Beam me up Scotty!” fordi galehuset ind imellem går ham på nerverne – og der er altså også bare hunde OVERALT.

I den allersjoveste episode, efter min mening, bliver Ozzy klædt ud til en musikvideo – han er både geisha, Christina Aguilera (i Moulin Rouge), Ali G og meget andet – Mørkets Fyrste med paryk og høje hæle *G* (han mener selv han ligner en havneluder) – men The Ozz-Man har jo gennem hele sin karriere været klædt mere eller mindre ud, bl.a. som varulv og vampyr med syltetøj hængende ud af mundvigene.

Sproget, ja det er et kapitel for sig – det er ikke for hverken sarte sjæle eller små ører. Til gengæld er de så dejligt usnobbede, de tørrer selv op efter hundene, laver mad, vasker op – det kunne mange unge stjerner lære meget af… Og tænk - Ozzy tegner meget, man ser ind imellem et glimt af den stille, og mere tænksomme sjæl, der i mange år har skrevet så mange geniale hits. Hans nyeste hit ”Dreamer” er jo på højde med en af de største klassikere nogensinde, nemlig John Lennons ”Imagine” - håber ikke jeg krænker nogens følelser, men det holder – han kører for fuld spade på tredje årti. Skinner det igennem at jeg er lidt vild med musikken? Jeg har været vild med den i mange år og er glad for, at de unge også kan høre kvaliteten i en vaskeægte ”slæde” – at der findes RIGTIG musik, i stedet for alt det computermusik.

Ozzy er en levende legende, han startede det vi i dag kalder heavy metal, sammen med Black Sabbath (1970-1979). Sammen kreerede de den sound, som for evigt revolutionerede definitionen af rockmusik, ingen havde nogensinde hørt noget lignende.

Ozzy blev født i Birmingham, England den 3. december 1948, som John Michael Osbourne i en familie fra Englands lavere sociale klasse. Der er løbet meget vand i åen siden, Ozzy har til dato solgt over 60 millioner plader på verdensplan, heraf over 35 millioner som soloartist.

Siden 1996 har han været hovedattraktion og (med)arrangør af ”The Ozzfest”, en rockfestival, som sidste år tiltrak over 1 million gæster, hovedsageligt fordi Ozzy stod på scenen sammen med Black Sabbath.

I 2000 fik han en Grammy for ”Best Metal Performance” som en del af netop Black Sabbath med klassikeren, Iron Man.

Den kendte filminstruktør Penelope Spheeris lavede en fuld-længde dokumentarudsendelse fra Ozzfest med titlen ”We Sold Our Soul for Rock ’n’ Roll”, som havde premiere på Sundance Filmfestival i 2001.

Søreme om Ozzy ikke også debuterede, og modtog en pris (MTV Movie Award) som ”Best Cameo” (= i en kort scene), i Adam Sandlers film "Little Nicky”, 2001.

I 2002 blev Ozzy så endelig accepteret af det bedre borgerskab – han blev beæret med sin helt egen stjerne på det berømte Hollywood Walk of Fame - en hæder, som er de færreste forundt.

”The Osbournes” debut på MTV var en overrumplende succes, seertallene eksploderede til det højeste i MTVs 22-årige historie – det skabte simpelthen en national sensation.

For få dage siden spillede han en maratonkoncert på 160 minutter (hans længste nogensinde) – godt gået af en mand, der ser ud som om han kunne falde sammen når som helst. Og også gør det ind imellem ;o)

Videoen får 4 stjerner (man kan jo ikke give 4½) – men som Ozzy-freak savner jeg alligevel noget mere musik, selvom jeg godt ved, at det ikke så meget er det, det handler om her.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Buena Vista Home Entertainment.

Titel: The Osbournes - The First Season
Original Titel: The Osbournes - The First Season
Premieredato: 30. juli 2003
Instruktør: Absolut ingen
Skuespillere: Familien Osbourne
Spilletid: 213 min.
Selskab: Miramax, Buena Vista Home Entertainment
Genre: Humor
Link: http://www.ozzy.com
Hele den pukkelryggede
Hele den pukkelryggede
Coveret til den nye CD <I>The Essential</I>
Coveret til den nye CD <I>The Essential</I>


banner
Overskrift Højre Block
The Peanut Butte...
Kød & Blod
Weathering with You
Black And Blue
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at Dannemora
Samurai Marathon
Aren’t You Happy?
SnatchersKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...