Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Demon Slayer: To...
Demon Slayer: To The Hashira Training billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Passion of the Christ. ( DVD. )

7. september 2004 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar

The Passion of the Christ. ( DVD. ) billede

Mel Gibsons personlige skildring af de sidste 12 timer i Jesus jordiske liv, virker lige så fængslende og medrivende på DVD, som i biografen. En film du bliver nød til at tage stilling til.

De fleste kender nok til historien om Jesus og hans virken på jorden, den gang for så længe siden.
Historien om Judas der forråder Jesus og melder ham til romerne, der pågriber ham og føre ham i fængsel, fordi de er usikre på hans magt, i forhold til de mange mirakler han på det sidste har udført.
Historien om Jesus lidelser under det romerske forhør, hvor han blandt mange gruefuldheder får trukket en tornekrans ned over hovedet og hånet som den nye frelser.
Historien om rettergangen hos Pontius Pilatus, der stiller ham op på siden af den grufulde forbryder Barabas. Han lader folket bestemme hvem der skal gå fri, og den virkelige forbryder får sin frihed. Jesus derimod må gå den lange tunge gang imod den sikre død på korset.

Alt dette og mere til får Mel Gibson, fortalt i hans film om de sidste 12 timer i Jesus liv, her på jorden. Det er en barsk fortælling og instruktøren har valgt at vise alle gurufuldhederne i al deres realitet og forfærdelighed. Der er ikke sparet på filmblodet og til tider er de hensynsløse tortur sekvenser så voldsomme at man fristes til at kigge væk. Men alligevel, trods den barske fortælling, er der noget der drager. Måske er det noget der ligger i menneskenes natur, at de tiltrækkes af uhyrligheder og andres ulykke. Se for eksempel på den menneske mængde der altid stimler sammen omkring en færdselsulykke. Sådan er det også lidt med THE PASSION OF THE CHRIST. Man kender historien fra bibel undervisning, helt tilbage fra folkeskolen. Man ved at Jesus bliver korsfæstet, men man har måske aldrig tænkt videre over, hvor barbarisk en sådan henrettelse er. Men her i Mel Gibsons fortælling, får man serveret alle detaljerne, så ingenting bliver overladt til fantasien. Så det er så at sige ikke for sarte sjæle, og kan man simpelthen ikke tåle at se blod på film, ja så skal man nok holde sig væk.
Men det er ikke kun vold og blod for vold og blodets skyld at Mel Gibson har valgt at filmatisere historien. Det er et fint og følsomt portræt af en mand, der må ofre sig, for menneskehedens syndere, men som til sidst, trods han er guds søn, tvivler på sin tro og sine gerninger.

Jim Caviezel, spiller flot og overbevisende rollen som Jesus. Han har før medvirket i film som MY OWN PRIVATE IDAHO, THE THIN RED LINE og GREVEN AF MONTE CRISTO.
Det var en krævende rolle. Hver dag skulle der lægges en masse make-up, for at Jesus skulle se, så forpint ud som han gør, det meste af filmen.

Monica Bellucci spiller Maria Magdalene. Hun har før spillet med i så forskellige film som MATRIX TRIOLOGIEN, MALENA, IRREVERSIBLE og L’APPARTMENT.

Den Rumænske skuespillerinde Maia Morgenstern spiller Jesus mor Maria. Et følelsesladet portræt, af en kvinde der må se sin søn henrettet, for at have gjort gode gerninger i guds navn. Hun har før haft roller i NOSTRADAMUS og THE SEVENTH ROOM.

Mel Gibson der før har instrueret BRAVEHART og været skuespiller i både DØDBRINGENDE VÅBEN og de 3 film om MAD MAX, har brugt 150 millioner af sine egene penge for at have fuld kunstnerisk frihed over hans film om Jesus.
Der er brugt mange anstrengelser på at få filmen så historisk realistisk som muligt. Skuespillerne tale blandt andet de sprog der blev brugt på den tid. Jøderne, Jesus og hans disciple taler Aramæisk, og romerne taler Latin. Dette virker overbevisende og giver en god og mere realistisk vinkel på historien. Det ville have været ødelæggende for realismen hvis Jesus havde talt med overdreven Sydstats accent.
Billederne er uafrystelige og smukke, og musikken bakker fint op omkring billedsiden.
THE PASSION OF THE CHRIST har vagt stor opstandelse verden over, og forskellige trosretninger har haft hver deres mening om den. Ikke alle lige positive. Men verden over har den alligevel gået sin sejrsgang. Den blev kun overgået i billetsalg af HARRY POTTER OG THE LORD OF THE RING.
Nu er den endelig på DVD, så du har muligheden for at se, hvad alt balladen har handlet om. Det er en visuelt flot film, der selvfølgelig mister lidt af dens intensitet hjemme i dagligstuen, men trods det er den alligevel et kig værd.

Ekstramateriale:

Der findes på denne udgivelse intet ekstramateriale.

Filmen er optaget og udgivet i Anamorphic Widescreen. 2.35:1.
Farverne er klare og lyden er god. Dolby Digital og DTS.

Filmen er venligst stillet til rådighed af: Scanbox.

Titel: The passion of the Christ.
Original Titel: The passion of the Christ.
Premieredato: 6. september 2004
Instruktør: Mel Gibson
Skuespillere: Jim Caviezel, Monica Bellucci, Maia Morgenstern, Hristo Jivkov, Francesco de Vito, Mattia Sragia, Toni Bertorelli
Spilletid: 121 min.
Selskab: Icon Production/2004.
Genre: Drama
Link: http://www.thepassionogthechrist.com

banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...