Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Proposition

28. juli 2006 af Carl Gustaf Hjelt Liebe

4 stjerner Skriv en kommentar

The Proposition billede

Intet mindre end en australsk western, manuskript af eks-punkeren Nick Cave.

The Proposition er ikke mindre end en australsk western, der foregår i nationens mest turbulente periode. Årene er 1880'erne, hvor landet er ved at blive til. De engelske politimænd er i konflikt med lokale aboriginis, men også andet godtfolk der ikke lige vil som ordensmagten vil. Stanley (Ray Winstone) står i spidsen for den lokale ordensvæsen i Banyon. Stanley fanger 2 medlemmer af den velkendte og lovløse Burns gruppe, Mikey og Charlie. Burns gruppen skulle angiveligt stå bag angrebet på Hopkins gården og voldtagelsen af den gravide Mrs. Hopkins. Stanley beholder Mikey i sin varetægt, men lader Charlie gå fri mod det tilbud at han dræber sin egen psykotiske storebror, Arthur, som siges at stå i spidsen for forbrydergruppen. Det er ikke en nem opgave, Charlie er sat på. Undervejs må han træffe vigtige valg. På samme tid står Kaptjan Stanley overfor egne valg, der kan få alvorlige konsekvenser for hans liv.

Det er besværligt, når der er mange forskellige interesser i hvordan det fremtidige samfund i Australien skal se ud. Med The Proposition, får man indsigt i hvilken opgave det har været for de engelske politimænd, der arbejdede for at holde ro og orden – noget der vist mere var en fortolkning af ro og orden. Der spares ikke på volden og derfor er The Proposition ikke lige en film for de mindste. Filmen er heller ikke helt stueren hvad angår sprogbrug og respekt for de lokale aboriginis. Så vær forberedt!

The Proposition er dog meget mere end bare en voldsfilm. Det er også en historie om bedrag og ære. Den berører de følelser vi mennesker gennemlever, når man skal træffe vigtige beslutninger. Guy Pearce spiller uovertruffent i rollen som Charlie, der er sendt ud på togt for at bedrage sin bror for Australiens fremtids skyld. Der eksisterer en god kemi mellem Charlie og hans bror, som først ikke fatter mistanke til Charlies mission. Arthur (spilles af Danny Huston) spiller sin rolle med stor autoritet. Han indeholder både charme og lune.

Australske westerns findes der ikke mange af, så man bør nyde de fremragende panoreringer over de øde og golde områder, som filmen er optaget i. Landet er med sine 50 grader eller derover når det er varmest, masser af sandstorme og mudderbade et barskt område at befinde sig i. Læg mærke til alle fluerne i filmen. De er overalt (Det var normalt på daværende tidspunkt at sluge dem) Filmens fotografering af den australske outback, skulle være den flotteste der nogensinde er fanget på film.

Guy Pearce (som spiller Charlie) er måske side om side med Emily Watson (spiller Kaptajn Stanleys kone) den mest kendte skuespiller i dramaet. Han har hurtigt gjort karriere. De fleste vil måske lægge mærke til, at det var Pearce der spillede den forglemmelige antihelt i Memento fra 2000. Emily Watson har efterhånden været med i et par store produktioner, bemærkelsesværdigt er det at hun debuterede i Von Triers ”Breaking The Waves” fra 1997.

Det er australske eks-punker og rock-poet, Nick Cave, der har skrevet manuskript til filmen. Han har arbejdet med instruktøren før, men det er første gang han skriver manuskriptet. Caves sange handler ofte om vold i almindelighed, set fra den poetiske side. Nick Cave har fundet sig en niche her. Han er den perfekte mand til at beskrive netop den periode af australsk historie, som skildres i The Proposition. Filmens dialog kan sammenlignes med Caves dystre tekster. Cave har ligeledes skrevet soundtracket til filmen. Nick Cave har i øvrigt skrevet en del soundtracks til film gennem tiden lige så vel som han har optrådt i et par stykker.

Instruktør John Hillcoat har ikke stået bag så mange film til dags dato, men fik dog succes med sine kortfilm. Han har instrueret en del musikvideoer, hvorfra han har stiftet bekendtskab med Nick Cave. Hillcoat har fået bikset en solid western sammen med en stor underholdningsværdi.

The Proposition er pengene værd! Se den for god underholdning, men se den også for at få lidt australsk historie skudt ind under årerne, krydret med fint skuespil og flotte billeder!

Titel: The Proposition
Original Titel: The Proposition
Premieredato: 28. juli 2006
Instruktør: John Hillcoat
Skuespillere: Guy Pearce, Tom Budge, Emily Watson, Ray Winstone, David Wenham, John Hurt, Danny Huston
Spilletid: 104 min.
Selskab: Jackie O Productions, Camera Film, 2006
Genre: Western
Link: http://www.theproposition.co.uk
De 3 brødre Mikey, Charlie og Arthur
De 3 brødre Mikey, Charlie og Arthur
Charlie i en uheldig situation
Charlie i en uheldig situationbanner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...