Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Queen

25. april 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Queen billede

De tragiske omstændigheder omkring Lady Dianas biluheld, sætter hele det engelske aristokratiske kongehus på en alvorlig prøve, og Elizabeth II møde med den friske nye premiereminister Tony Blair!

Det engelske kongehus har måtte lide en frygtelig over Dianas udsvævelser, selvom Prince Charles (Alex Jennings) godt nok også var henrykket for en Parker-Bowles. Så skilsmissen lå som et uafrysteligt ultimatum.
De største nyheder er den nye er progræssive unge premiereminister Tony Blair (Michael Sheen), og rygtet forlyder at han omgiver sig i antimonarkiske kredse.
Det er en noget afmålt dronning (Helen Mirren) der tager imod hans ønske om at danne regering. Men næppe har nyheden lagt sig til ro, før en ny og grum vækker Elizabeth II. Lady Di er omkommet i et tragisk biluheld i Paris med hendes formodede kæreste Dodi Al Fayed.
Dronningen i hendes gemal tager afstand fra episoden, og mener ikke at det er et statsanliggende, at følelser høre hjemme i privaten, som det altid har været i monarkiet.
Men den ny indsatte Tony Blair, deler ikke denne holdning, og langsomt må Elizabeth den II sande at hun slet ikke kender sit folk, og at hun langsomt er ved at blive lagt for had! England er i dyb landesorg, og Diana, ”folkets prinsesse” har på rekord tid opnået kultstatus. Dronningen er presset til at stå frem!

Et historisk tilbageblik på et monarki, der virkelig trængte til en revolution og var ganske saneringsmoden til opgaven. Anderledes i forhold til det danske kongehus, havde de gravet sig ned på Buckingham Palace og andre slotte, for at dyrke deres interesser, og dronning Elizabeth II, måtte igen møde folket, over halvtreds år senere. Helen Mirren er ganske suveræn som den lettere snerpede men lune dronning, også udseendesmæssig. Tony Blair spillet af Michael Sheen, rammer tæt på, både mimik, udseende, men har ikke helt den rigtige Blairs format og styrke. Alex Jennings (Prince Charles) er langt fra sit ophav, det virker som dårlig casting, at instruktøren Stephen Frears (”The Snapper”, ”High Fidelity, ”Mrs henderson Presents” m.fl.) ikke kunne have fundet en mere look alike til denne rolle.
”The Queen” er en ganske interessant historie, men mangler bid og mere dramatik i sit forløb.

Ekstra materiale er en trailer til filmen, og bag om scenen på ”The Queen”. Hvor de bærende kræfter kommenterer deres medvirken. Helen Mirrens frygt for at skulle spille en nylevende person, specielt så statslig som Dronning Elizabeth II, og at det havde været den sværeste rolle hun nogensinde har skulle manøvre i.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Sandrew Metronome.

Titel: The Queen
Original Titel: The Queen
Premieredato: 20. marts 2007
Instruktør: Stephen Frears
Skuespillere: Helen Mirren, Michael Sheen, James Cromwell, Alex Jennings, Sylvia Syms, Helen McCrory, Roger Allam, Tim McMullan, Douglas Reith
Spilletid: 97 min.
Selskab: Canal+/Scott Rudin Productions, Granada Film Productions/2006
Genre: Drama
Link: http://www.thequeen-lefilm.com/


banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...