Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The Raven

24. oktober 2012 af Nikolaj Sonqvist

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Raven billede

Når ‘Poe’tisk fiktion bliver til barbarisk virkelighed.

Edgar Allan Poe udfordres
Den alkoholiserede forfatter og digter Edgar Allan Poe (John Cusack) har svært ved at få udgivet nogle af sine historier gennem sin redaktør på The Patriot. Men pludselig begynder en ukendt gerningsmand at rekreere Poes drabelige værker i virkeligheden.

Poe selv bliver først mistænkt af detektiven Fields (Luke Evans), men efter at være frikendt, hjælper Poe med efterforskningen da morderen tydligvis er inspireret af Poes dystre og forstyrrede tanker, og efter morderen udfordrer Poe direkte til at deltage i hans dødsspil, da hans kæreste, Emily Hamilton (Alice Eve), bliver kidnappet.

Fiktion bliver til virkelighed
The Raven er en viktoriansk thriller, detektiv- og seriemorderfilm, der tager udgangspunkt i Poes liv, men er en klar fiktionalisering af det. Poe levede fra starten til midt 19-århundrede og blev kun 40 år. Hans død er stadig idag omgået af mystik, og det er denne mystic kombineret med hans barbariske værker, der ligger til grund for historien.

Med udgangspunkt i Poes værker "The Murders in the Rue Morgue", “The Pit and the Pendulum”, “The Mystery of Marie Roget”, "The Facts in the Case of M. Valdemar" og "The Cask of Amontillado", begynder den ukendte morder at udleve Poes “syge” fantasier. Poes fantasier kan ikke være en forbrydelse, men den dødelige inspiration til at udleve dem, er det bestemt.

Søndagsunderholdning
Poe og Fields jagter morderen gennem regnfulde og mørke smalle gader og er konstant i hælene, men han altid et skridt foran. Poe begynder at modtage beskeder fra morderen, som insisterer på at en fiktionalisering af hans morderiske gerninger, skal udgives i The Patriot dagligt.

Men det er ikke kun en galning, der komplicerer Poes liv udover det sædvanlige fordrukne og bitre: Poes kærlighedsaffære med overklassepigen Emily Hamilton kompliceres af hendes far Kaptajn Hamilton (Brendan Gleeson), det nægter at lade hans datter være sammen med en gemen digter.

Cusack har ikke meget sammenligninghed med Poe i modsætning til for eksempel Evans. Men det skal ikke tage noget for Cusacks flotte portrættering af den berømte digter. The Raven er i sidste ende en ganske udemærket detektiv og seriemorderfilm, der giver både dystre mord, satiriske kommentarer og et lækkert visuelt design.

The Raven vil måske ikke gå over i historien, men er en perfekt “søndag-aften-popcornsfilms-underholdning”.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: The Raven
Original Titel: The Raven
Premieredato: 9. oktober 2012
Instruktør: James McTeigue
Skuespillere: John Cusack, Luke Evans, Alice Eve, Brendan Gleeson
Spilletid: 100 min.
Selskab: Nordisk Film, 2012
Genre: Drama , Thriller
Link: http://www.facebook.com/theravenmovie


banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...