Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Rock (DVD)

14. oktober 2003 af Jacob M. Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

The Rock (DVD) billede

En general kaprer fængslet Alcatraz, med sig har han 15 raketter med en farlig gas. Det er nu op til en biokemiker og en eks fange at stoppe ham.

General Francis X. Hummel har brugt det meste af sin karriere i militæret. Her har han stået bag adskillige hemmelige og ulovlige missioner, og mindst 100 af hans mænd er døde eller blevet efterladt, og familierne har kun fået en helte-historie uden nogen form for anerkendelse, ikke engang en militærbegravelse. Det nager General Hummel og han har forsøgt at overtale politikerne, men uden held, og ser sig nødsaget til at gå mere drastisk til værks. Sammen med en flok soldater som føler det samme, stjæler General Hummel 15 raketter indeholdende den farlige gas VX. De belejrer derefter fængslet Alcatraz indtil politikerne vil give sig.

Men politikerne er ikke enige med Hummel, de sammensætter derfor en enhed som skal trænge ind på Alcatraz. Det eneste problem er vejen derind, fængslet ligger på en ø og det er begrænset med indgange. De opsøger derfor den mand, som endnu er den eneste som har flygtet fra fængslet. De indgår en aftale med Patrick Mason (Sean Connery) og han skal hjælpe dem ind i fængslet. De får også brug for en som kan desarmere raketterne, det bliver den begavede FBI kemi ekspert Stanley Goodspeed (Nicolas Cage). De to, samt en flok Navy Seals, skal ind i Alcatraz og sørge for ingen uskyldige vil blive dræbt af raketterne, General Hummels folk har nemlig også taget gidsler på øen.

Da de kommer ind på Alcatraz sker der selvfølgelig en masse. Det ender med at Goodspeed og Mason må klare sig selv, og de er ikke just det perfekte makkerpar.

The Rock er en rendyrket actionfilm. Den har alle de rigtige elementer, godt skuespil, masser af action og et fængende soundtrack. Hvis vi starter med skuespillet så gør alle skuespillerne det udmærket. Nicolas Cage er god som den nørdede kemi ekspert, som aldrig har brugt sin tjeneste pistol. Sean Connery kan sin rolle på rygraden, men man har dog set ham i bedre roller. Sidst, men ikke mindst, er Ed Harris ganske enkelt sublim som generalen som gør oprør mod embedet, som seer har man dog alligevel sympati for ham, da man forstår hans aggressioner. Generelt er alle roller besatte med solide skuespillere, og dette gør det til en fryd at se på.

Action scenerne i filmen er mange, nok deraf navnet actionfilm… Vi får både biljagter og masser af skud dueller samt elementet med at nå noget inden en hel by bliver sprængt i luften. Dette gør man i det meste af filmen sidder ret tæt på stolens kant. Dette blandet sammen med Hans Zimmers storslåede soundtrack gør det til en fornøjelse.

Men det hele er selvfølgelig ikke fryd og gammen. Historien er alt for forudsigelig og urealistisk. Det virker utænkeligt at én mand kan få så mange mænd med på ideen, og så let kan stjæle verdens farligste raketter. Men kan man abstrahere fra det er filmen bestemt et syn værd.

Ekstramateriale:

Teaser trailer – Featurette – Tour of the Rock – Sneak Peak

Det er ikke meget ekstramateriale man får på denne udgivelse. Det eneste interessante er ”Tour of the Rock”, hvor der under filmen dukker små informationer op på skærmen. Men vil man have mere ekstramateriale, kan det anbefales at købe 2-disc versionen, som også indeholder et DTS lydspor.

Karakter: 2/6

Filmen er en vaskeægte actionfilm. Den underholder fra start til slut, men dens svage punkt er den tynde historie. Men er man til en gang action, uden at slå hjernen til, er dette nok filmen man bør se.

Titel: The Rock
Original Titel: The Rock
Premieredato: 14. oktober 2003
Instruktør: Michael Bay
Skuespillere: Nicolas Cage, Sean Connery, Ed Harris, David Morse, Michael Biehn, William Forsythe
Spilletid: 131 min.
Selskab: Touchstone, 1996
Genre: Action
Ed Harris som General Hummel
Ed Harris som General Hummel
Nicolas Cage desarmere en flok farlige raketter
Nicolas Cage desarmere en flok farlige raketter


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...