Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...
Slagtøjsspiller ...
Drama Af Nina Beier

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Shang-Chi And Th...
Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The secret life of Walter Mitty

13. maj 2014 af Kristian Jensen

3 stjerner Skriv en kommentar

The secret life of Walter Mitty billede

Dagdrømmeren Mitty...

Walter Mitty (Ben Stiller) er en anonym kontormus, der får dagligdagen til at gå, i LIFE magazine’s fotoarkiv. Der sker ikke det stor i Walters liv, og det har han efterhånden slået sig tilfreds med. I stedet flygter Walter ind i fantasiens verden – her drømmer han sig ind i heroiske historier, hvor han er helten, der redder dagen.
Men da den sørgelige besked om lukningen af LIFE ankommer, bliver der ved et tilfælde vendt op og ned på Walters kedelige liv. Da et bestemt negativ forsvinder, bliver Walter tvunget til at begive sig ud på en rejse, der bringer ham jorden rundt. Lige pludselig er Walter på sit livs eventyr, der for en gangs skyld ikke forgår i hans hoved, men derimod i den virkelige verden.

Der findes næppe nogen, der kan sige sig fri for på et eller andet tidspunkt, at have fantaseret om at være en anden, når den daglige trummerum bliver for kedsommelig. Det er derfor heller ikke svært som publikum at forholde sig til Walter Mitty som karakter. Det er jo en sympatisk mand, der lever sit liv uden egentlig at bevæge sig fremad.

Udover at spille den altdominerende hovedrolle, har Ben Stiller ligeledes instrueret ”The Secret Life of Walter Mitty”. Stiller, der primært er kendt for sit komiske talent, har tidligere bevist, at han ligeledes magter rollen som instruktør, blandt andet i film som ”Zoolander” (2001) og ”Tropic Thunder” (2008). Men det er første gang, han prøver kræfter med en mere jordnær og seriøs historie.
”The Secret Life of Walter Mitty” er, trods en god grundlæggende ide, et jævnt komedie-drama, der fortælles helt efter konventionerne og uden de store ambitioner. Ben Stiller har skabt en film, der teknisk ser bragende godt ud, men som samtidig er så forudsigelig at det halve kunne være nok.

På den positive side, så fungerer skuespillerne godt sammen. Der er fremragende kemi mellem Ben Stiller og Kristen Wiig, der spiller Walters udkårende Cheryl, og de to fremstår som et nuttet par. Birollerne udfyldes blandet andet af veteranen Sean Penn, komikeren Patton Oswalt og skuespilleren Adam Scott, der alle gør et rutinepræget men fint stykke arbejde.

Dagligdagseskapisme er en dejlig ting, men spørgsmålet er, om man skal lade sig indhylle i Walter Mittys hemmelige verden? Trods flotte visuelle effekter, sympatiske karakterer og fint skuespil, så virker ”The Secret Life of Walter Mitty” en anelse slap i kødet. Plottet føles til tider som om det kører i ring, og Stillers instruktion virker ofte ufokuseret. Resultatet er blevet et komedie-drama, der trods eventyr og filmisk magi, aldrig for rigtig fat i sit publikum.

Ekstramateriale
Der er en ganske pæn portion bonusmateriale på blu ray udgivelsen af ”The Secret Life of Walter Mitty”. Blandt andet finder man en række slettede scener, alternative klip og forlængede scener, der, af ukendte årsager, er endt på klipperummets gulv. På disken finder man ligeledes en række kortfilm, der hver især går bag om optagelserne af ”The Secret Life of Walter Mitty”, samt et billedgalleri med reference fotografier, der er blevet brugt i forbindelse med optagelserne. En musikvideo med José Gonzáles nummer ”Stay Alive”, der bliver brugt i filmen, er også at finde på blu ray udgivelsen.
Alt i alt er bonusmaterialet til ”The Secret Life of Walter Mitty” ganske underholdende og interessant. Vi ender på 4 ud af 6 stjerner til ekstramaterialet.

Titel: The secret life of Walter Mitty
Original Titel: The secret life of Walter Mitty
Premieredato: 1. maj 2014
Instruktør: Ben Stiller
Skuespillere: Ben Stiller, Kristen Wiig, Adam Scott, Sean Penn, Shirley MacLaine, Patton Oswalt, Kathryn Hahn
Spilletid: 114 min.
Selskab: Twentieth Century Fox 2013/ Twentieth Century Fox Home Entertainment 2014
Genre: Adventure , Drama , Humor


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Apples
The Hand of God
House of Gucci
Nisser (Netflix)
Last Night in Soho
Encanto
Pleasure
A-ha: The Movie
Solens BørnKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...