Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...
Robert-Nominerin...
Casper

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Far Til Fire & V...
Far Til Fire & Vikingerne billede

Dronninggambit


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Soul Keeper.

6. august 2004 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar

The Soul Keeper. billede

Sabina er psykisk ude af balance. Hendes forældre sender hende til lægen Carl G. Jung. Under behandlingen indleder de to et forhold og senere beslutter hun sig selv for at blive psykiater.

Den unge Maria ( Emilia Fox ) efterforsker Sabinas ( Caroline Ducey ) liv og i 1977 finder hun en dagbog, hvori Sabina kar skrevet flere ting ned om og til Sigmund Freuds elev, Carl G. Jung ( Ian Glen ). I dagbogen ser hun følgende historie udspille sig: Sabina bliver som ung kvinde indlagt på en Klinik i Zürich. Hun lider af anoreksi og voldsomme tvangstanker. Den unge psykiater Jung tager hende under sine vinger og bruger hans nyeste behandlingsform på hende. Samtaleterapien. Det lykkedes ham at helbrede hende og kort efter hendes udskrivelse indleder de to et vovet forhold. De er opslugt af et stort begær efter hinanden. Men Jung er gift og har barn, så han kæmper med den dårlige samvittighed. Deres forhold er umuligt at føre ud i livet.
Spielrein rejser til Moskva og der opretter hun som den første et børnehjem, som hun kalder for ” Det hvide børnehjem ”. Her tager hun sig af de forældreløsebørn og bringer lykke ind i deres ellers tit så triste tilværelse. Ud over at fungere som børnehjem, er stedet også verdens første psykoterapeutiske behandlingssted for børn.
Men krigen nærmer sig i al dens forfærdelighed og da Sabina er russisk-jøde, frygter hun for sit liv. Nazisterne fanger hende dog i hendes hjemby og i byens kirke, bliver hun henrettet sammen med en masse andre jøder. Men inden hendes frygtelige skæbne, når hun at gemme hendes dagbog i en af kirkebænkene.

Caroline Ducey der spiller den unge Sabina Spielrein, kender de fleste nok fra Catherine Breillant’s for mange, grænseoverskridende ROMANCE fra 1998, og fra LA CAMBRE OBSCURE fra 2000. I THE SOUL KEEPER spiller hun på mange facetter samtidig. Hun spiller ravende sindssyg og samtidig uimodståelig forførende. Virkelig en stor fremførsel af en kompliceret personlighed. Men Caroline Ducey klare det hele mægtigt overbevisende.

Ian Glen der har rollen som Dr. Jung, havde også en stor rolle i THE PIANIST.

THE SOUL KEEPER er på mange måder en ganske interessant historie. Sabina Spielreins forskning er først i 1970’erne blevet bredt kendt og ligeledes er hendes forhold til Jung og hendes ulykkelige skæbne. Så hvis man læser feks. Psykologi eller dagligt beskæftiger sig med psykoanalysen, så er denne film et friskt pust til det lidt tunge stof. Spielreins livshistorie er spændende nok i sig selv, men alligevel har han ladet rammehistorien dominere filmen på for mange områder. Historien om Marie, der finder dagbogen og hendes forhold til en Irsk historiker, er simpelthen bare ikke spændende nok. Så hver gang man er godt i gang med historien og Spielreins liv, bliver man afbrudt og trukket ud i rammehistorien. Det er ærgerligt og ødelægger engang imellem rytmen i fortællingen.
Musikken er tryllebindende og man tager sig selv i at nynne med på det gennemgående tema og Sabinas ynglingesang. Rigtig flot er en scene der udspiller sig på Jungs behandlingshjem, hvor Spielrein spiller klaver og opfordrer de andre patienter til at danse til. En smuk scene der ud over dens visuelle styrke også fortæller noget om datidens stramme regler og behandlingsformer.

THE SOUL KEEPER kan jeg desværre kun give 3 stjerner og de går udelukkende til historien og skuespillet i Sabinas historie. Ærgerligt at rammehistorien ikke holder. Men dette skal absolut ikke afskrække evt. interesserede i at holde sig væk, for Sabina Spielreins historie fortjener at blive almen viden.

Titel: The soul keeper.
Original Titel: Prendemi L’Anima
Premieredato: 6. august 2004
Instruktør: Roberto Faenza.
Skuespillere: Ian Glen, Emilia Fox, Caroline Ducey, Craig Ferguson, Jane Alexander, Daria Galluccio, Joanna David, Anna Tiurina.
Spilletid: 90 min.
Selskab: Medusa Produzione, SND, Cowboy Films. 2003.
Genre: Drama
Link: http://www.medusa.it
banner
Overskrift Højre Block
Raya Og Den Sids...
Crash Landing On...
Locked Down (HBO...
Star Trek: Picar...
C. B. Strike: Le...
The Dig
Clouds
The Godfather Co...
The New Mutants
LykkebugtenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...