Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The Sound of Music

22. januar 2011 af Kristian Jensen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Sound of Music billede

Humørspredende musical i ny og flot indpakning…

Vi kender den alle sammen, scenen hvor en ung Julie Andrews løber hen over de græsdækkede alpetoppe mens hun synger åbningsnummeret til Robert Wises ”The Sound of Music” fra 1965. Scenen er senere hen blevet planket i et utal af filmproduktioner, hvilket vidner om den gennemslagskraft Wises film havde inden for musicalgenren og film generelt.

Historien tager sin begyndelse i Østrig i slutningen af tredverne. Den unge og rebelske Maria (Julie Andrews) bliver vraget som nonneaspirant, og bliver i stedet sendt til Salzburg, hvor hun skal arbejde som guvernante for den strenge Kaptajn Von Trapp (Christopher Plummer) og hans syv børn. I begyndelsen virker opgaven uoverkommelig, men Marias varme hjerte vinder efterhånden indpas hos de syv børn. Selv den regelrette Kaptajn begynder at lægge mærke til Marias smukke væsen. Men i det fjerne lurer den tyske invasionsmagt, og end ikke kærlighed og skønsang kan hamle op med den tyske jernnæve, der pludselig hamrer på Von Trapp familiens hoveddør. Flugt synes at være den eneste mulighed, og under dække af at være deltagere i en sangkonkurrence, tager familien Trapp benene på nakken, og flygter over alperne til Schweiz.

Der hviler en naiv og nærmest ur-romantisk tone over fortællingen i ”The Sound of Music”, hvilket kunne være forklaringen på filmens enorme popularitet. Til trods for at filmen faktisk omhandler tunge emner som eksempelvis en faders sorg over tabet af sin kone, en ung kvindes opgør med religion, en søns søgen efter sin fars kærlighed og ej at forglemme, den tyske invasion af Østrig, så er ”The Sound of Music” nærmest blottet for konflikt og konfrontation. Fokus ligger i stedet på sangene, musikken og de velkoreograferede dansenumre – og gudskelov for det! Man kan næsten ikke undgå at blive i godt humør af at se ”The Sound of Music”, der med sin elegante lethed spreder varme på selv den gråkoldeste af vinterdage. Samtlige af filmens 174(!) minutter føles overraskende korte, og man keder sig stort set aldrig.
Julie Andrews er vanvittig charmerende i rollen som Maria, en rolle hun i øvrigt altid vil være tæt forbundet med for undertegnede, mens Christopher Plummer er det perfekte valg som den stramtandede Kaptajn Von Trapp. Der opstår en sjældent set filmisk kemi, i alle de scener hvor Andrews og Plummer krydser klinger, og man falder pladask for dem begge, i filmens forløsende kærlighedsklimaks.

At ”The Sound of Music” er en klassiker, kan der næppe herske tvivl om. Filmen er forbandet smukt filmet på det uddøde 70mm format, hvilket giver en unik detaljerigdom i billederne. Sangene og musikken er fremragende, og skuespillet er hysterisk godt. ”The Sound of Music” er på mange måder den perfekte familiefilm, der kan samle alle, store som små, foran fjernsynet til små tre timers intens filmisk hygge.

Billede & Lyd
Blu ray udgaven af ”The Sound of Music” er et studie i genialt restaurationsarbejde. Hver enkelt frame står krystalklart og farvemættet, og detaljerigdommen er ikke mindre end bjergtagende. De svimlende kameraturer i de Østrigske bjerge fik i hvert fald undertegnede til at tabe kæben af bare begejstring.
Lydsiden har ligesom billedet gennemgået en omfangsrig restauration, og det kan bestemt høres. Hver enkelt detalje i musikken kvidrer lystigt ud af højtalerne, mens skuespillernes stemmer virker klare og rene. Teknisk set er der ikke en finger at sætte på denne udgivelse, der på alle måder viser hvad blu ray mediet kan præstere.
6 ud af 6 ON-Z stjerner til billedet og lyden.

Ekstramateriale
Bonusmaterialet er ualmindeligt omfangsrigt. To kommentatorspor med henholdsvis Julie Andrews og Christopher Plummer, samt et med Robert Wise er der blevet plads til på disken. Naturligvis finder man også sing-along versioner af filmens sange, således at man hjemme i dagligstuen kan drømme sig væk til Østrig.
Disk nummer to indeholder en lang række små featuretter, der hver især omhandler tilblivelsen af filmen. Der er også en række film, der fortæller om det imponerende restaurationsarbejde. Bonusmaterialet er bygget om som et slags interaktivt spil, hvor man skal klikke sig rundt på skærmen for at finde det forskellige materiale. Det bliver en anelse frustrerende i længden, da det ofte kan vær kringlet at finde netop det emne, der har ens interesse. Men alt i alt ændre det ikke på bonusmaterialets holdbarhed, der må siges at være i absolut topklasse. Blu ray udgivelsen indeholder endvidere film på dvd.
5 ud af 6 ON-Z stjerner til ekstramaterialet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af: SF/Fox.

Titel: The Sound of Music
Original Titel: The Sound of Music
Premieredato: 11. januar 2011
Instruktør: Robert Wise
Skuespillere: Julie Andrews, Christopher Plummer, Richard Haydn, Eleanor Parker
Spilletid: 174 min.
Selskab: Twentieth Century Fox 1965/SF-Film 2010
Genre: Musical


banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...