Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kysset
Kysset billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The strain sæson 1

6. november 2016 af Lykke Jensen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The strain sæson 1 billede

En zombie-virus-epidemi skaber kaos i New York i en ujævn første sæson af Guillermo del Toros tv-serie The strain.

Da en mystisk virus dræber passagerne på et fly, bliver Ephraim Goodweather (Corey Stoll), fra Center for Disease Control tilkaldt til stedet. Det går hurtigt op for Ephraim at det ikke er en helt ordinær sygdom han står overfor, men en aggressiv virus der transformerer mennesker til dødbringende, vampyrlignende zombier.
For at bekæmpe virussen må Ephraim og hans sammensvorne tilintetgøre sygdommens kilde - et ældgammelt overnaturligt væsen der vil hylde verden i mørke.
Det bliver et kapløb med tiden for Ephraim, Nora (Mía Maestro) og deres nye samarbejdspartnere der bl.a. består af skadedyrsbekæmperen Vasiliy (Kevin Durand) og den gamle, hævngerrige vampyrjæger Abraham (David Bradley).

Fuld af plothuller
The strain er en amerikansk horror-science-fiction tv-serie, der er blevet skabt af Chuck Hogan og Guillermo del Toro (Pan’s Labyrint, Hellboy). Serien virker umiddelbart som et forsøg på at ride videre på den populære zombie-bølge, der bl.a. inkluderer tv-serien The walking dead.

Serien byder på masser af zombie-action, overnaturlige væsner med forbindelse til nazister og kønsløse, blodtørstige vampyrzombier. Dog kan en masse special-effects og veludført makeup ikke holde sammen på hvad der en meget usammenhængende historie. The strain er desværre fuld af plothuller, klicheer og papirtynde, karikerede personer, der ikke føles som mennesker af kød og blod.

En ting der virkelig fik undertegnede til at tage sig opgivende til hovedet, var personernes irrationelle og ofte irriterende opførsel i serien. Lad mig uddybe med et eksempel: Hvis en hær af zombier kommer imod dig, bliver du ikke hængende for vente på politiet eller for at se hvad der sker. Du løber for dit liv! Og du får ikke pludselig moralske skrupler over at tilintetgøre blodtørstige zombier fordi de engang var mennesker!
Min pointe er at personernes overlevelsesinstinkter ofte virker meget utroværdige, i forhold til hvordan mennesker højst sandsynligt ville reagere i en katastrofesituation.

Klicheer på stribe
Skuespillet er ofte fladt og uengageret i The strain, men til skuespillernes forsvar kan man sige, at de heller ikke har fået meget at arbejde med i serien. I The strain skal man lede langt efter karakteropbygning og god dialog. Dialogen er ofte tåkrummende dårlig og klichefyldt, og flere gange virker det som om skuespillerne bare læser replikkerne op.

For at blive underholdt af The strain, skal man altså acceptere de mange plothuller, den klichefyldte dialog og flade karakterer, og se serien for hvad det er: let tilgængeligt og til tider underholdende zombie-splatter.

Ekstra materiale
Ekstra materialet på dvd'en består af et par bag-kulisserne indslag, hvor man kan få indblik i seriens tilblivelse.

Serien er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount.

Titel: The strain
Original Titel: The strain
Premieredato: 6. november 2016
Skuespillere: Corey Stoll, David Bradley, Kevin Durand, Jonathan Hyde, Richard Sammel
Spilletid: 0 min.
Selskab: 2014
Genre: Drama , Gyser , Sci-Fi


banner
Overskrift Højre Block
A Beautiful Life...
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...