Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Trail to Hope Rose (DVD)

4. december 2005 af Per C. Halling

3 stjerner Skriv en kommentar

The Trail to Hope Rose (DVD) billede

En lille Tv-western uden den store nytænkning, men den er velspillet og fortalt, selvom der er langt fra den og til stor Tv-produktioner som fx Deadwood.

Ære, Ærlighed og Hævn er vigtige temaer i denne lille historie om en mand, som prøver at skabe sig et nyt liv efter nogle år i fængsel.

Keenan Deerfield er netop kommet ud af fængslet og fast besluttet på at skabe sig et nyt liv efter han har mistet både sine kone og barn i forbindelse med opholdet bag tremmerne. Han sender derfor et brev til sherif Luther Toll, som lover at hjælpe ham med at finde et job i den nærtliggende by. Byen styres af Samuel Drigger, der også ejer en mine, hvor de fleste af byens indbyggere arbejder for lav løn og dårlige arbejdsforhold. Ikke nok med at han ejer minen han ejer også de huse arbejderne bor i, så der er stort set ingen udgifter for ham at have ansatte, kun indtægter ved mine driften. Byen og arbejderne styrer han sammen med sin søn Roy og hans højrehånd - Gerald Rutledge. Allerede for første scene, bliver man klar over at Samuel Drigger sky ingen midler, hvis folk ikke gør som han vil. Trods de urimelige forhold og han allerede den første dag har en konfrontation med Roy, beslutter Keenan Deerfield alligevel at tage et job hos Drigger.

På trods af hans gode moral og sans for retfærdighed skaffer han sig hurtigt venner. Den ene er den unge og meget umodne Jack Lester og den anden er den ældre enkemand Eugene Lawson, som forsøger at skaffe mine arbejderne bedre mad og andet for deres surt tjente penge, hvilket Samuel Drigger bestemt ikke bryder sig om. Allerede kort tid efter Keenan er flytte ind i sit lille nye hus, bliver han vidne til forskellige former for uretfærdigheder, som virkelig sætter hans temperament på en hård prøve. En aften søger Geralds kæreste – Christine tilflugt hos Keenan, da hun er træt af hver aften at blive udsat for vold og andre ydmygelser når Gerald drikker sig fuld hver aften. Keenan lover at beskytte hende den aften, men ellers ikke at blande sig i deres forhold. Gerald finder imidlertid ud af, hvor Christine har sovet og dette får alvorlige konsekvenser for både Keenan og Jack. Keenans problemer stopper ikke dog ikke her, for hans fortid indhenter ham i form A.J. Foster, som dukker op med et tilbud til ham og Jack der får fatale følger.

Jeg vil ikke røbe mere af handlingen her, men der sker meget mere endnu og i betragtning af at denne lille tv-film kun varer godt 84 minutter, er det utroligt så meget de har fået presset ind i historien på den korte tid.

En klassisk historie

Hallmark, der står bag denne film, har endnu engang lavet den klassiske historie om at starte forfra og med ære og ærlighed kommer man længst, samt hævn er ikke en klog løsning på problemer. Man har set denne historie masser af gange for både i western format som her, men også pakket ind mange andre genre og til alle aldersgrupper, så hvorfor bruge 85 minutter på denne film ???

Svaret er meget enkelt - Den er godt spillet, kontant i dialogen, fri for overdreven vold og sex. Det er en film, hvor de gode har hjertet på rette sted selvom de på overfladen har fået mange skræmmer og må gå så grueligt meget igennem på kort tid. Det er en film, hvor de onde allerede i første scene viser deres grimme ansigt og sjæl, samt synder gang efter gang(som fx drikker) og det straffes de naturligvis for senere.
Selvom der er voldsomme scener i filmen, er det nu alligevel en oplagt film hele familien kan hygge sig med i juleferien, for det bliver aldrig rigtig uhyggeligt og spændingen bliver aldrig så intens, at de yngre familiemedlemmer ikke kan se med, når bare mor og far er i nærheden.

Masser af kendte ansigter

Ligesom i de fleste andre Hallmark produktioner er filmen er fyldt med masser af kendte skuespillere både fra nyere tid som fx Lou Diamond Phillips (som bl.a. har kunnet opleves i La Bamba og Young Guns) og Richard Tyson (som bl.a. var med i Black Hawk Down), og gamle veteraner som Lee Majors (kendt ansigt fra mange action tv-serier og film) og Ernest Borgnine (som har medvirket i adskillige film inden for mange genre), samt navne på vej som Marina Black og Jonathan Murphy vi helt sikker kommer til at se mere til. Det er denne kombination af skuespillere med forskellig baggrund, der gør filmen værd at se, for historien er ikke god nok med et dårligt cast.

Teknisk udmærket, men ellers kedelig . . .

Teknisk set er det en udmærket, men ellers kedelig dvd-udgivelse, som ikke har andet end en en række forfilm til andre Hallmark film, der enten er udkommet eller udkommer i den nærmeste fremtid, som ekstra materiale.

Filmen præsenteres i fullscreen 4:3 format og det er lidt underlig når mange tv-apparater og andre tv-film og serier i dag produceres i 16:9 formatet. Billedet står dog roligt og skrapt og med gode farver og kontrast, men der er dog et pænt stykke vej til referencekvalitet.

Lyden er i Dolby Digital 5.1, men diverse højttalere kommer meget sjældent rigtig på arbejde, selvom det er et velmixet lydspor, med god balance mellem tale, effekter og musik.

Filmen er delt ind i 16 fornuftigt valgte kapitler, så det er nemt og hurtigt at springe rundt i filmen og finde lige den scene man gerne vil se igen.

Konklusion

Hallmark har jo tradition for at lave både gode historier som både serier og film. Denne lille produktion er ikke nogen undtagelse, takket været det gode skuespil.

Ser man den dog i forhold til andre af Hallmarks western produktioner som fx Lonesome Dove eller andre serier på markedet som fx Deadwood (som vi kigger nærmere på i den kommende uge), taber den dog hurtig pusten, for historien er hurtigt færdig og personerne ikke nær så detaljeret beskrevet, hvilket gør, at den i forhold dem, ikke er andet end et overflødighedshorn af klicher af genren.

Har du kabeltv eller anden mulighed for at modtage denne kanals store udbud af serier og film, ser jeg ingen grund til at købe denne film, men ellers syntes jeg, at du skal leje den for dels at støtte der komme flere små film ud på markedet, men også , på tros af det lidt uhyggelige cover, er det en film som sagtens kan ses af hele familien sammen i løbet af juleferien, hvis man trænger til et afbræk i de grønne/røde farver og massevis af halvdårlige film man spises af med på tv.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S og billederne fra en god kollega hos Hallmark Entertainment.

Titel: The Trail to Hope Rose
Original Titel: The Trail to Hope Rose
Premieredato: 7. december 2005
Instruktør: David S, Cass Sr.
Skuespillere: Lou Diamond Phillips, Ernest Borgnine, Lee Majors, Richard Tyson, Marina Black, Warren Stevens, Jonathan Murphy, David Shackelford, Casey Sander, Paul Hewitt
Spilletid: 84 min.
Selskab: Larry Levinson Productions + Alpine Medien Productions + Hallmark Entertainment, Paramount Home Entertainment I/S, 2004 (2005 på dask DVD)
Genre: Western
Link: http://www.imdb.com/title/tt0402260/
Allerede fra starten af filmen er man helt klar over, hvem som er god og hvem som er ond. Her ses bl.a. Richard Tyson som Gerald som en af de onde !
Allerede fra starten af filmen er man helt klar over, hvem som er god og hvem som er ond. Her ses bl.a. Richard Tyson som Gerald som en af de onde !
Selvom det står skidt til ind imellem er, der da også plads til romantik. Her ses bl. a.Lou Phillips som Keenan, Marina Black Christine Beckford, Ernest Borgnine som Eugene, Jonathan Murphy som Jack og Lee Majors som Luther Toll.
Selvom det står skidt til ind imellem er, der da også plads til romantik. Her ses bl. a.Lou Phillips som Keenan, Marina Black Christine Beckford, Ernest Borgnine som Eugene, Jonathan Murphy som Jack og Lee Majors som Luther Toll.
Der er masser af små referencer i billederne til andre store westerns gennem tiderne, som fx her – John Fords ”The Searchers”
Der er masser af små referencer i billederne til andre store westerns gennem tiderne, som fx her – John Fords ”The Searchers”


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...