Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Twilight Saga: New Moon

14. april 2010 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Twilight Saga: New Moon billede

Bellas kamp for at blive fuldblodsvampyr fortsætter...

Så er vampyr-fænomenet klar med film nummer 2. Twilight-saga'en fortsætter i New Moon, hvor Bella forlades af Edward, da han vil lade hende få fred for hans tilstedeværelse og hendes besættelse af at blive vampyr som ham. Inden han søger bort, beder han hende undgå ubesindige handlinger – men med en tilværelse uden sin specielle elsker, går der ikke længe inden at Bella taber vished om Edwards væsen. Hendes gode ven Jacob Black bliver mere end en ven, men ligesom Edward har han også en slet skjult side. Den kommer til udtryk ved ekstrem hidsighed mens fuldmånen står højt, og Bella må sande at Jacobs skæbne rummer blank pels og hyl mod nattehimlen.

Kristen Stewart (Adventureland) er igen at finde i rollen som Bella, mens Robert Pattinson (Remember Me) er pigernes yndling som Edward – dog skarpt truet af den nye dreng i klassen Taylor Lautner (Valentine's Day) som Jacob. I andre roller ses bl.a. Michael Sheen (Frost/Nixon, The Damned United, The Queen) og Dakota Fanning (Man On Fire, I Am Sam, War Of The Worlds) som meget evnestærke vampyrer, mens der også er et herligt lille gensyn med Graham Greene (høvding i Danser Med Ulve) i rollen som entusiastisk jæger.

Bogserien Twilight er og bliver et fænomen. Lige nu er den større talk of the town end Harry Potter, mens vi venter på begge afslutninger af den sidste film i begge serier. Filmmæssigt angående New Moon er der heller ikke på nogen måde skjult hvem modtageren er. Henvendt til teenage-generationen (læs: pigerne) med klichéer, læbe-kys, pine og sørgmodighed og kun enkelte skvæt action, til trods for at vi befinder os blandt nattens væsner. Sammenfletningen af handlingsdelene er mangelfuld, og man stiller sig selv en hulens masse spørgsmål omkring, hvorfor personerne dog ikke bare valgte sådan, gjorde noget i omvendt rækkefølge eller fik hjælp til dit og dat. Præmissen synes tynd, men gad vide om ikke bare det er mavesure undertegnede som bare ikke synes det er nok at de 3 hovedkaraterer er meget pæne?

Det oser dog alligevel langt væk at der her var tale om en sællert. Disc'en med ekstra materiale indeholder intet mindre end 2 timers indslag om Taylor Lautners transformation til rollen som Jacob Black. Du kan også nærstudere mere om hans ulveslæng, se musikvideo'er, forlængede scener og en 6-delt dokumentar.

Mens vi venter på den sidste bid Eclipse i trilogien (sneak peak kan findes på den seperate skive med ekstra materiale), så må man spørge sig selv om der er særlig meget spænding at se frem til? Lykkeligvis er der fremgang at spore i New Moon i forhold til sin forgænger Twilight, så måske film 3 bliver helt hæderlig? New Moon har sine passager og sine højdepunkter samt enkelte interessante handlingsgange, men kogt sammen til en karakter i sidste ende, så er der for mange huller og undertema'er (som forbliver uafsluttet) til at jeg ryger med på ungdommens letkøbte begejstring og synes at New Moon er i kategorien for mesterværker.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film

Titel: The Twilight Saga: New Moon
Original Titel: The Twilight Saga: New Moon
Premieredato: 20. marts 2010
Instruktør: Chris Weitz
Skuespillere: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Dakota Fanning, Michael Sheen, Graham Greene, Anna Kendrick, Nikki Reed
Spilletid: 125 min.
Selskab: Summit Entertainment, Temple Hill Productions, 2009
Genre: Thriller

banner
Overskrift Højre Block
Brænd alle mine ...
John Wick: Chapt...
The Fabelmans
Revir
Vi er Rusland, C...
Boston Strangler...
A Journey and th...
Dreaming Arizona...
The Last Of Us (...
The InspectionKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...